Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2003 - Athens Plaza 21:30.

 

 

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2003 - Νίκος Ταραπατσόπουλος.

                        Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 

Σάββατο
Είναι Σάββατο 11:31 και χτυπάει το τηλέφωνο, καθώς πλησιάζει η πρώτη συνάντηση Πέμπτης που θα ξεκινάμε την συνάντηση μισή ώρα αργότερα στις 21:30 και στην αναφορά δεν έχω γράψει ακόμη κανένα νέο. Νίκος Ταραπατσόπουλος. Όλα τα νέα μαζεμένα… Εκτός από την χαρά που μου έδωσε ο Νίκος, να τον ακούω μετά από αρκετό καιρό που είχαμε να τα πούμε, μου έδωσε και ένα σωρό άλλες ανθρώπινες συγκινήσεις με αυτά που κουβεντιάσαμε. Όσα χρόνια είχε το ταμείο ο Νίκος, όλα λειτούργησαν τέλεια! Η τελευταία κίνηση που δείχνει την υπευθυνότητα του Νίκου, είναι ότι παρέδωσε στον νέο ταμία, όχι μόνο τα όσα αφορούν το ταμείο, αλλά επιπλέον και ένα κείμενο που περιγράφει όλα όσα πρέπει να κάνει ο ταμίας, ώστε να λειτουργεί το ταμείο τουλάχιστον όπως λειτουργούσε όταν το είχε αυτός. Ήταν ο Γιάννης που τον προέτρεψε να συζητήσει μαζί μου, το θέμα της ενημέρωσης των σελίδων μας με το όνομα του καινούργιου ταμία. Υποσχέθηκα ότι στο περιοδικό για το οποίο είμαι υπεύθυνος θα γίνει η ανακοίνωση μία ακόμη φορά (ήδη έχω γράψει το όνομα του καινούργιου ταμία). Τώρα μένει να περάσει το Τρισημισήμερο, ώστε να συνεννοηθώ με τα δύο υπόλοιπα μέλη της ομάδας Ίντερνετ, την Ζαννίνα Κοντιζά και τον Δημήτρη Μποσκαΐνο, ώστε να ενημερώσουν και τις σελίδες αρμοδιότητάς τους σχετικά με το θέμα του Ταμία. Μου είπε και το όνομα ενός φίλου του και μέλους του συλλόγου μας, παλαιού πιλότου της Ολυμπιακής, ο οποίος αναλαμβάνει τον συντονισμό του SIG του ταβλιού. Ο Θεόδωρος Μεϊμάρης συντονίζει πλέον τα σχετικά με το τάβλι και ζήτησε μάλιστα από τον Νίκο να περάσουν παρέα μία από τις επόμενες Πέμπτες από το Πλάζα. Είναι απίστευτο πόσο πολλά πράγματα σχετικά με την Μένσα, μπήκαν στην θέση τους με αυτήν την κουβέντα που είχαμε με τον Νίκο. Είναι αυτές οι στιγμές που με κάνουν να πιστεύω ότι η Μένσα σημαίνει πολλά για τα μέλη της.

Κυριακή
Σήμερα το βράδυ θα κάνω ότι μπορώ να περάσω από το Δίον... Ξέρω ότι σίγουρα θα δω τους οργανωτές, την Ζαννίνα Κοντιζά και τον Στέλιο Καλαϊτζάκη και φυσικά ελπίζω ότι θα δω και τους περισσότερους από όσους έχουν παρελάσει από το SIG αυτό, ίσως μάλιστα σταθώ τυχερός και εκτός από μένα περάσουν και άλλοι «καινούργιοι».
Πήγα και έμεινα και παίξαμε και έγινε «κοσμογονική» αλλαγή. Ή διαπιστώθηκε ότι γίνεται...


Μεγάλα λόγια; Νομίζω όχι...
Αυτά που έζησα και διαπίστωσα, μου έδειξαν ότι ένα σχέδιο που έσπειραν στο μυαλό μου δύο εξαίρετοι μαθηματικοί, όταν ήμουν στο γυμνάσιο και που φάνηκε να είναι υλοποιήσιμο με την εμφάνιση της Μένσα στην Ελλάδα, σήμερα γίνεται ακόμη πιο κοντινό στην πραγματικότητα. Δεν καταλαβαίνετε; Φυσικά! Για την ώρα μιλάω στον εαυτό μου, και ίσως σε αυτούς που έχουν υιοθετήσει ήδη την ιδέα και περιμένουμε όλοι μαζί τις κατάλληλες συνθήκες.
Πρώτα δυο λόγια για την συνάντηση του SIG του μπιλιάρδου και μετά ίσως καταφέρω να γίνω κατανοητός και από ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη καταλάβει γιατί μιλάω.
Πήγα πάλι σχετικά νωρίς, δηλαδή 2 λεπτά καθυστερημένος. Έστειλα μήνυμα στον Στέλιο Καλαϊτζάκη και βγήκα να περπατήσω στο Χαλάνδρι. Λίγο πιο κάτω, είδα και το μαγαζί στο οποίο εργάζεται η Ελένη Γερονικόλα (NOKIA). Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν ευχάριστη και έτσι δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Όταν ξαναμπήκα στο ΔΙΟΝ, είχαν περάσει 45 λεπτά και βρήκα την Ζαννίνα Κοντιζά που περίμενε ήδη 10 λεπτά. Είδα ένα άδειο μπιλιάρδο και την ρώτησα αν θέλει να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Έπαιζε καλά και με βοήθησε να ζεσταθώ, αφού είχα πολλά χρόνια να παίξω. Σιγά - σιγά, ήρθαν και ο Κώστας Πούπαλος, ο Στέλιος Καλαϊτζάκης, ο Γιώργος Κλείτσας και ο Χρήστος Σαμαράς.
Το εντυπωσιακό όσο παίζαμε, ήταν η ικανότητα και η διάθεση όλων μας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, με γνώσεις, καλή διάθεση, ενθάρρυνση και απλή καθημερινή ανθρώπινη επικοινωνία.
Έχω παίξει πολλές ώρες μπιλιάρδο στην ζωή μου, αλλά πρώτη φορά ένοιωσα τι πάει να πει, ήρεμη, έντιμη, ανθρώπινη ψυχαγωγία. Κάθε Πέμπτη, αλλά και σε κάθε συνάντηση της Ελληνικής Μένσα, περνάω καλά. Απέφευγα όμως μέχρι τώρα να παίξω κάποιο από τα κλασσικά παιχνίδια, γιατί νόμιζα ότι τα είχα βαρεθεί. Εκείνο όμως που είχα βαρεθεί, ήταν τον στείρο ανταγωνισμό που τον είχα τόσο συνηθίσει, ώστε θεωρούσα αυτονόητο, ότι θα τον είχαμε και στην Μένσα. Όμως είχα λάθος. Ούτε μία στιγμή, ανάμεσα σε 5 άλλους διαφορετικούς ανθρώπους και καθώς παίζαμε ένα παιχνίδι με «νικητές» και «ηττημένους», δεν ένοιωσα κάποιον ανταγωνισμό. Ήταν μία αναμέτρηση που ένοιωθα ότι όλοι ήξεραν, ότι το επίπεδο του καθενός είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και δεν θεωρούσαν ότι μία διαφορά επιπέδου, συνιστά «διαχωρισμό». Ο εθισμός στην αφελή σκέψη «όσοι περνάν το τεστ προσπαθούν να ξεχωρίσουν» με έκανε και εμένα να σκέφτομαι έτσι και να υποθέτω ότι αυτό θα συμβεί και σε κάθε αναμέτρηση μεταξύ μας. Φαίνεται όμως ότι το τεστ της Μένσα, ξεχωρίζει ανθρώπους που έχουν πετύχει κάτι και όποιος πετύχει το οτιδήποτε, ξέρει τον αγώνα που χρειάζεται για να φθάσει κάποιος εκεί και δεν αισθάνεται τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους όταν μοιραζόμαστε τα «έτοιμα». Αυτό το κλίμα και αυτές οι διαπιστώσεις με έκαναν να νοιώσω ότι πλησιάζει η ώρα για αυτό που θα αναφέρω πιο κάτω.
Α! Και να μην ξεχάσω το κυριότερο... Την ώρα που πληρώναμε για να φύγουμε έκανα του κόσμου τα τραγικά λάθη, πήγα να κανονίσω πως θα μοιράσουμε τον λογαριασμό, πήγα να ανακατευθώ στην διοργάνωση του SIG του οποίου υπεύθυνοι είναι ο Στέλιος και η Ζαννίνα και ίσως και πράγματα που ακόμη δεν έχω καταλάβει. Η αντιμετώπιση ήταν απλή, δεν μου επέτρεψε κανείς να παραβώ τους φυσιολογικούς κανόνες, χωρίς να καταλάβω καν ότι έκανα τέτοια τερατωδώς εγωιστικά λάθη. Το κατάλαβα μία ώρα αργότερα λίγο - λίγο. Όταν μάλιστα είπα ότι θα ήθελα να συνεχίσω την βόλτα σε ένα μπαράκι, αλλά δεν πίνω πλέον, μου έδειξαν την επιθυμία τους να είμαι μαζί τους, μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων τους... Και οι 5! Όταν αργότερα άρχισα να θυμάμαι τις μ....ίες που αθέλητα έκανα, αντί να στεναχωρηθώ και να ντραπώ, ένοιωσα εκτίμηση και σεβασμό για όλους του φίλους που ήμασταν παρέα αυτό το βράδυ.

Τρίτη
Έχω υποσχεθεί να εξηγήσω κάτι, αλλά είναι ανάγκη να γίνει η συνάντηση και αυτής της Πέμπτης πριν γίνει αυτό.
Ενώ σκεφτόμουνα αυτά, τηλεφώνησε ο Βασίλης και θυμήθηκα μία συνέντευξή του στην οποία μίλαγε για το θέμα που σκέφτομαι και εγώ. Το αστείο είναι ότι δεν το θυμόταν αυτός... και έτσι το πέρασα στο σκάνερ για να του το στείλω, έτσι το ανεβάζω εδώ, ώστε να πάρετε και μία ιδέα γι΄ αυτό που θα δούμε μετά την συνάντηση αυτής της Πέμπτης.


Λίγο αργότερα, έφθασε από τον φίλο Μενσανό Αλέξανδρο Σουρτζή και το ακόλουθο email:

From: "Alexander"
Cc: "Alexander Me"
Subject: Oxi ston Petrobolismo ths Amina
Date: Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 20:42

----- Original Message -----
From: "Amnistia por Amina"
To: "Info"
Sent: Sunday, March 09, 2003 11:55 AM
Subject: Oxi ston Petrobolismo ths Amina

> 21os αιώνας:
>
> Το ανώτατο δικαστήριο της Νιγηρίας επικύρωσε τελεσίδικα την
> καταδίκη σε θάνατο με πετροβολισμό της Amina, ανέβαλε μόνο την
> εκτέλεση της ποινής για ένα μήνα επειδή ακόμη θηλάζει το παιδί
> της.
> Μετά θα την θάψουν μέχρι τον λαιμό και θα εκτελεσθεί με
> πετροβολισμό ΕΚΤΟΣ και αν κάτι κάνει τις αρχές της Νιγηρίας να
το
> ξανασκεφτούν.
> Με την διαδικασία συλλογής υπογραφών, σαν και αυτήν, σώθηκε η ζωή
> μιας άλλης γυναίκας στη ίδια κατάσταση. Δεν υπάρχει χρόνος για
> χάσιμο. Μην διστάζετε και ενεργήστε. Η Safiya θα εκτελεσθεί γιατί
> έφερε στον κόσμο ένα παιδί μετά από ένα διαζύγιο.
>
> Η Διεθνής αμνηστία ζητάει την υποστήριξη σας βάζοντας την υπογραφή
> σας στην ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.amnistiaporsafiya.org ή
> http://www.amnistiapornigeria.org
>
> Φαίνεται ότι αυτή τη φορά υπάρχουν λιγότερες υπογραφές. Δεν
> κοστίζει τίποτε να βάλετε την υπογραφή σας στην ιστοσελίδα και να
> κυκλοφορήσετε αυτό το mail στους γνωστούς σας. Συμπληρώστε τα πεδία:
> Nombre(επώνυμο), Apellidos(όνομα), Provincia(πόλη ή επαρχία) και Pais(χώρα).
> Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί SEGUIR και συμπληρώστε και το πεδίο με
> το e-mail σας και πατήστε ACEPTAR.
>
> ΜΗ νομίζετε ότι αυτό δεν ωφελεί σε τίποτε, ήδη με αυτό τον τρόπο έχει σωθεί η ζωή μιας
> άλλης γυναίκας.
> _______________________________________________
> Άλλα Links:
> Amnistia Internacional: http://www.a-i.es/
>

_

Εγώ ψήφισα.

Σε προηγούμενη σελίδα είχα αναφέρει το θέμα:

Τετάρτη
Με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος Γιάννης Τζένος και μου ανακοίνωσε την ημερομηνία και την ώρα της μηνιαίας συνάντησης.
Η μηνιαία συνάντηση του Μαρτίου.

Πέμπτη
Ζήτησα από τον Μιχάλη Νιάρχο να μου γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό με ότι θέμα θέλει και τελικά είναι σχετικό με αυτά που θα συζητήσουμε και το βράδυ.
Τα Πανεπιστήμια σήμερα.

Τελικά την Κυριακή θα γίνει η ανακοίνωση και πρώτη συζήτηση.
Ίσως έπαιξε ρόλο ότι ήρθε στην συνάντηση και η Κική.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*