Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Subject: ALFABHTA

Subject: ALFABHTA

                         Αναφορά: Ειρήνη Χαρίτου

"Η Ελληνική γλώσσα εκφράζει ΅ε απόλυτη αρμονία, όχι ΅όνο επικοινωνιακούς κώδικες αλλά συμπαντικές και κοσμικές έννοιες." Στην εποχή που διανύουμε, έρευνες σχετικές ΅ε την ελληνική γλώσσα αποθαρρύνονται και χλευάζονται ως "γραφικές". Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν παρέχει κίνητρα για την αποκωδικοποίηση της γλώσσας ΅ας, αντιθέτως, κρατώντας τη θέση ότι η γλώσσα ΅ας είναι ΅μόνον επικοινωνιακή, αποθαρρύνει κάθε ενέργεια. Πόσο άραγε αποδεκτή θα πρέπει να είναι αυτή η αντιμετώπιση; Μην ξεχνάμε ότι η ελληνική γλώσσα δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει πολλαπλά επίπεδα και βαθύτερες ερμηνείες, καθώς όχι μόνον αποτελεί την μήτρα όλων των γλωσσών, αλλά μεταφέρει και τη θεοσοφία των προγόνων ΅ας.

Είναι γεγονός ότι από τα διασωθέντα «σπαράγματα» της αρχαιοελληνικής σκέψεως (΅όνο 5% των αρχαιοελληνικών γραπτών διεσώθησαν), μπορούμε ΅ε βεβαιότητα να ισχυρισθούμε πως το ελληνικό αλφάβητο, η σειρά των γραμμάτων του αλφαβήτου και το σχήμα και εννοιολόγισης των γραμμάτων, όχι ΅όνο δεν είναι τυχαία αλλά κρύβουν μεγάλα μυστικά. Προσφάτως, διάφοροι οξυδερκείς ερευνητές προσέγγισαν αυτές τις έννοιες. Μία μάλιστα εκδοχή υποστηρίζει ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι ΅ία προσευχή προς τον Ήλιο.

Για τους δύσπιστους θα θυμίσω ότι κάποτε ο Γάλλος συγγραφέας, ποιητής, φιλόσοφος και λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, Mishel E. Montaigne (1533-1592), μετά από ΅ία ζωή γεμάτη από εμπέδωση γνώσεων, εμπειριών και συναναστροφών ΅ε όλους τους σπουδαίους επιστήμονες της εποχής του, παραδέχτηκε τελικά ότι:

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο βλακώδης αλαζονεία από το να καταδικάσουμε σαν ψέμα κάθε τι που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Αυτό είναι ένα ελάττωμα σύνηθες των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτόν τους. Έτσι ήμουν και εγώ κάποτε. Η λογική όμως ΅ε δίδαξε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρέλα στον κόσμο, από το να θέλει κάποιος να φέρει τα πάντα στο μέτρο της δικής του ικανότητας αντίληψης. Ονομάζουν "τέρατα" και "θαύματα", κάθε τι που η λογική δεν μπορεί να εξηγήσει. Αλλά πόσα θαύματα παρουσιάζονται διαρκώς εμπρός ΅ας;" Εντυπωσιασμένη από τη θεωρία ότι η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει ΅ία πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια ανωτέρας συλλήψεως, παραθέτω τα παρακάτω προς αξιολόγηση...

Σύμφωνα ΅ε τη γνωστή ΅ας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα Στίγμα ή δίγαμμα), ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας τη γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα ΅ε τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας*, έχουμε τα ακόλουθα:

ΑΛ ΦΑ, ΒΗΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΟΝ, ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ,ΔΑ, ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ (Ε)Ψ ΙΛΟΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μίας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του φωτός.

ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!
ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΟΝ,
ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ)
ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,
Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).
Η σημασία της:
Αλ = Ο νοητός ήλιος
Φα-ος =Το φως
Βη = προστακτική του ρήματος βαίνω (βαδίζω, έρχομαι)
Τα =Δοτική άρθρου δωρικού τύπου τη, εις την Γα = Γη (δωρικός τύπος)
Α΅α = (επιρρ.) συγχρόνως
Έλ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχό΅ενος
Έψ = ρή΅α έψο΅αι, εψ-η΅ένος, ψη΅ένος.
Ιλών = Ιλύς (ουσιαστικό), λάσπη, πηλός
Στη = προστακτική ρή΅ατος ίστη΅ι.
Ίγ΅α = καταστάλαγ΅α, απόσταγ΅α.
Ζή = προστακτική ρή΅ατος ζω.
Η = υποτακτική ρή΅ατος ει΅ί, εί΅αι
Θη = προστακτική ρή΅ατος θέτω.
Ιώτα = τα ίωγα, τα Εγώ.
Παλάν = Ρή΅α πάλλω (δονού΅αι, περιστρέφο΅αι) επίθετο παλλάς-πάλλουσι, περιστρεφό΅ενη (πρβλ: Παλλάς Αθηνά).
Δά = άλλος τύπος της Γα, Γης (πρβλ: ?α΅ήτηρ, ?η΅ήτηρ, ?ή΅ητρα = Μητέρα γη).
Νύξ = νύκτα.
Ο = το οποίο, που
Φυ(οι) = ευκτική ρή΅ατος φύω (φυτρώνω, αναπτύσσο΅αι).
κ.ο.κ.
Σε ελεύθερη ΅ετάφραση:
ΑΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΑ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασ΅ού).
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ (΅ία ξηρά) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΣ ΜΗΝ
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑΦΕΙ (να σβήσει, να χαθεί)
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΙΛΥ, ΚΑΙ ΑΣ
ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!

Εντυπωσιακό;
Τουλάχιστον ! ! !

* Η Ερ΅ητική φιλοσοφία και ολόκληρος ο αποκρυφισ΅ός είναι επιστή΅ες λογικές και θετικές διότι διδάσκουν την σταθερότητα των Φυσικών Νό΅ων. Διδάσκουν σε αντίθεση ΅ε την συ΅βατική επιστή΅η,ότι "Το πεδίο που εξασκούνται οι Φυσικοί Νό΅οι είναι άπειρο". Οι δε νό΅οι αυτοί παρα΅ένουν άγνωστοι. Από το γεγονός αυτό δη΅ιουργείται η αίσθηση ότι πολλά φαινό΅ενα, όπως: Τηλεπάθεια, τηλεκίνηση,βασκανία κλπ., είναι υπερφυσικά και ανεξήγητα ή "κόλπα"ειδικών και επιτιδείων. Ο αποκρυφισ΅ός δεν είναι άρνηση της επιστή΅ης. Αντιθέτως είναι "η Επιστή΅η", ΅ε ΅ορφή συνθετική και ολοκληρωτική, της οποίας οι ορίζοντες περικλείουν το ’πειρο και το Απόλυτο. Η αποκρυφιστική διδασκαλία ΅άλλον κυριαρχεί πάνω στην συ΅βατική επιστή΅η, καθ΄όσον «΅υστήρια» φαινό΅ενα και συ΅βάντα δεν εξηγούνται από την δεύτερη. "Η άρια, η ερ΅ητική, η ορφική και η πυθαγόρεια κοσ΅ογονική δοξασία, καθώς και εκείνη του Σαγχωνιάθονα και του Βηρωσού, βασίζονται όλες πάνω στην αδιάψευστη φόρ΅ουλα, δηλαδή ότι ο Αιθέρας και το Χάος - ή σύ΅φωνα ΅ε την πλατωνική γλώσσα, ο νους και η ύλη- ήταν οι δύο πρωταρχικές και αιώνιες αρχές του σύ΅παντος, εντελώς ανεξάρτητες από οτιδήποτε άλλο. Ο πρώτος ήταν η τα πάντα ζωοποιούσα διανοητική αρχή. Το χάος ήταν ΅ια ά΅ορφη, ρευστή αρχή, χωρίς "΅ορφή ή λογική", και από την ένωση των δύο ξεπήδησε σε ύπαρξη το σύ΅παν, ή ΅άλλον ο συ΅παντικός κόσ΅ος, η πρώτη ανδρόγυνη θεότητα. Και η χαοτική ύλη έγινε το σώ΅α της και ο αιθέρας έγινε η ψυχή της."[1]
[1] Ίσιδα Αποκαλυ΅΅ένη, Το΅.Ι, σελ.341


Ειρήνη Χαρίτου


Επιστροφή στα περιεχόμενα.




Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*