Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 15/4/2004 - Η Jean Auel στην Ελλάδα, (18:00, στη στοά του βιβλίου).

Πέμπτη 15/4/2004 - Η Jean Auel στην Ελλάδα, (18:00, στη στοά του βιβλίου).

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Υπέβαλλα τις φωτογραφίες σε one step photo fix και μετά έγινε σμίκρυνση της φωτογραφίας του ενυδρείου και επίθεση στην φωτογραφία από την οποία λείπει ως συνήθως, ο φωτογράφος...

Οι φωτογραφίες είναι από την προηγούμενη Πέμπτη, τραβηγμένες με την νεοαποκτηθείσα μηχανή του Τάσου Μεσιχρόνη... ******************************************************************

Από τον δικτυακό τόπο της εκδοτικής εταιρίας BELL

Jean M Auel

Η Τζην Μ. ’ουελ αποτελεί ένα διεθνές εκδοτικό φαινόμενο. Με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς "Τα Παιδιά της Γης", το 1980, σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία παγκοσμίως, η οποία συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα. Όλα τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τριάντα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Η εκτεταμένη και ενδελεχής έρευνα που διεξάγει πριν από τη συγγραφή κάθε βιβλίου της έχει αποσπάσει την αναγνώριση και το σεβασμό πολλών έγκυρων επιστημόνων, αρχαιολόγων και ανθρωπολόγων, ανά τον κόσμο. Η συγγραφέας, μητέρα πέντε παιδιών, ζει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον με τον σύζυγό της Ρέι και έχει ήδη αρχίσει τη συγγραφή του έκτου βιβλίου της με το οποίο θα ολοκληρωθεί η σειρά "Τα Παιδιά της Γης".

Μπορείτε επίσης να βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη συγγραφέα, τη ζωή και το έργο της Jean Auel

http://www.randomhouse.com/features/auel/

Έργα της συγγραφέως από τις εκδόσεις Bell:

Ούρσους, το Πνεύμα των Σπηλαίων
Η Κοιλάδα των Αλόγων
Οι Κυνηγοί των Μαμούθ
Ο Ποταμός της Μεγάλης Μητέρας
Τα Πέτρινα Καταφύγια

(Την πληροφορία πήρα από την Κική Φλώρου, που όπως πάντα διαβάζει πολύ.)

******************************************************************

Πριν αρκετά χρόνια, τότε που ξεκινούσε η Ελληνική Μένσα, συναντήθηκα με ένα βιβλίο.

Εκείνη την εποχή, ήμουνα χωμένος στον κόσμο των υπολογιστών και είχα πλήρως εγκαταλείψει τον κινηματογράφο (οι εκπαιδευμένοι σκηνοθέτες μου επέτρεπαν να ξέρω την επόμενη σκηνή στις καινούργιες ταινίες) και τα βιβλία.

Στοίβες ολόκληρες από βιβλία μαζεύονταν σπίτι μας, αφού τα διαβάζει η γυναίκα μου και μία διαρκής ενοχή μου έλεγε: «τόσα χρήματα σε βιβλία και τα έχεις τζάμπα πλάι σου, διάβασε και κανένα να αξιοποιήσεις την ευκαιρία».

Η εκπαίδευση όμως στον δυτικό πολιτισμό με έχει μάθει τι να τις κάνω τις ενοχές μου και τα βιβλία πήγαιναν σε χέρια φίλων, συγγενών και γνωστών, χωρίς να τα έχω ποτέ ανοίξει.

Και τότε είδα ένα από τα βιβλία της γυναίκας μου και το πήρα στα χέρια. «Ούρσους το πνεύμα των σπηλαίων». Με το βιβλίο στον νιπτήρα έπλυνα τα χέρια μου χωρίς να πάρω από πάνω του τα μάτια μου. Έφαγα με το βιβλίο πλάι στο πιάτο και μαντεύετε τα παρακάτω, μέχρι που τέλειωσε και τότε επικοινώνησα με το περιβάλλον: «Κική, λες να βγάλει και δεύτερο;»

Κάμποσο καιρό αργότερα, ήρθε ένα γράμμα στην γραμματέα της Ελληνική Μένσα (την Κική) και το διάβασε και ο πρόεδρος (εγώ). Το γράμμα μας έδινε πληροφορίες για μέλη της Μένσα γνωστούς στον κόσμο, ώστε να απαντάμε σε τυχόν ερωτήσεις δημοσιογράφων που ήθελαν να καταλάβουν τι περίπου είναι η Μένσα (το καταστατικό την ορίζει όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε η Μένσα αλλάζει και προσαρμόζεται, για αυτό και υπάρχει κοντά 60 χρόνια τώρα, σε όλο τον κόσμο).

«Κική δεν το πιστεύω! Η Jean Auel που έγραψε το πνεύμα των σπηλαίων, είναι μέλος της Μένσα!!!» Χωμένος στο Spectrum που έφτιαξε ο Sir Clive Sinclair (πρόεδρος τότε της Αγγλικής Μένσα), βγήκα για λίγο να διαβάσω ένα βιβλίο και αυτό το είχε γράψει η Jean Auel μέλος και αυτή της Μένσα...

Η αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους δύο έχω κοινά, διότι με άλλα γνωστά μέλη της λέσχης μας, δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα ποτέ, όπως ο Ισαάκ Ασίμωφ και ο ’ρθουρ Κλαρκ.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη έκπληξη που είχα από την συμμετοχή μου στην Μένσα.

Η πρώτη ήταν όταν έλαβα από την διεθνή Μένσα το γράμμα επιτυχίας. Μόλις προσγειώθηκα μπόρεσα και διάβασα το όνομα του προέδρου της: Dr. Buckminster Fuller!!!

Ανεξάρτητα με το αν θα πάμε στην Στοά του Βιβλίου, το βράδυ η συνάντησή μας θα γίνει κανονικά.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*