Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μεγάλη Πέμπτη 24 Απριλίου 2003 - Ο Βαθύτερος Εαυτός Μας Τα Γνωρίζει Όλα.

 

 

Μεγάλη Πέμπτη 24 Απριλίου 2003 - Ο Βαθύτερος Εαυτός Μας Τα Γνωρίζει Όλα.

                        Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 

Η παράσταση έχει αποτύχει.

Ο βασικός θεατής δεν έχει πεισθεί.

Ο ένας και μοναδικός θεατής, έχει απογοητευθεί πλήρως.

Είναι ο εαυτός μου.

Αυτός ξέρει, ότι κάθε καλός λόγος που λέγεται για πάρτη του, από άλλους ή από τον ίδιο, είναι μία απάτη.

Όταν είμαι εντάξει με τις ενήλικες υποχρεώσεις μου, δεν έχω χρόνο για τίποτε άλλο, γνωρίζω ότι η καταξίωση είναι μία μπαρούφα, ότι όταν ασχολούμαι με αυτήν, κοροϊδεύω τον εαυτό μου και όταν οι άλλοι ασχολούνται με αυτήν, παίζουν παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες.

Ποιος είμαι τελικά;

Μα... όλα αυτά που λέω για τους άλλους.

Προσανατολίζοντας την κουβέντα μου σε αυτούς, νομίζω ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου και δεν καταλαβαίνει πως ότι λέω για τους άλλους, εκφράζει την πραγματικότητά μου.

Έτσι, το να ασχολούμαι με τον εαυτό μου αλλά και το να ασχολούμαι με τους άλλους, είναι σύμπτωμα της ίδιας ακριβώς ασθένειας, που καλύτερα από όλους την διατύπωσε αυτός που πρώτος κατάλαβε τον εαυτό του και την ονόμασε «Ναρκισσισμό».

Ίσως ο «νονός» δεν κατάλαβε ότι και αυτός που ασχολείται με τους άλλους στην ουσία ασχολείται με τον εαυτό του, αλλά έτσι εξασφαλίζεται η εξέλιξη, εκείνος κατάλαβε κάτι τότε, εγώ κατάλαβα κάτι ακόμα τώρα και σίγουρα εσύ που διαβάζεις καταλαβαίνεις και κάτι άλλο, συμμετέχοντας στην εξέλιξη.

Γράφω για να επικοινωνώ με τον εαυτό μου, αλλά λίγο αργότερα το μετανιώνω, μου πέφτει βαρύ το φορτίο και δεν διαβάζω αυτά που έγραψα, ούτε μία φορά. Έτσι εξασφαλίζομαι ότι δεν έκανα λάθη και έτσι θα συνεχίσω να κάνω...

Όλα αυτά τα σκέφθηκα για τον εαυτό μου, ακούγοντας τηλεόραση. Τελικά μου είναι πολύ χρήσιμη η τηλεόραση. Τώρα χαίρομαι πολύ περισσότερο την παρέα των συνανθρώπων μου, αφού όταν κάνω κάποιες αρνητικές σκέψεις, καταλαβαίνω ότι αναγνωρίζω δικά μου πράγματα και αυτοδιορθώνομαι.

Υπάρχουν και οι δύσκολες επαφές με τον εαυτό μου, μία από αυτές, ήταν όταν άκουγα σε τηλεοπτικό σταθμό, ένα ζευγάρι που έχουν και παιδιά, να βρίζουν κατά τον χειρότερο τρόπο, ο ένας τον άλλο. Μία άλλη δυσκολία έχω, όταν συναντιέμαι με τον εαυτό μου μέσω ιερωμένων... Αλλά η πιο δύσκολη στιγμή, είναι όταν πιστεύω ότι μόνο εγώ τα καταλαβαίνω αυτά και ότι αυτό με κάνει καλύτερο από τους άλλους. ;-)

Έχω την περιέργεια να δω τι θα γίνει αυτή την Πέμπτη.

Ήταν όντως ενδιαφέρουσα η συνάντηση, άλλοι ταξίδευαν, άλλοι ήταν στην εκκλησία και άλλοι πέρασαν και από την συνάντηση, (ίσως μετά την εκκλησία).

Πάντως ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης έφερε και την πιο κάτω δουλειά του για να διευκολύνει την προσπάθεια της Ελληνικής Μένσα να αυξήσει τα μέλη της:
Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*