Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2003 - Συμμετοχή από παρόντες "απόντες".

 

 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2003 - Συμμετοχή από παρόντες "απόντες".

                        Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 

Κυριακή
Συμμετοχή στο γκρουπ Επικαιρότητα από έναν από εμάς, που δεν ήρθε ποτέ κάποια Πέμπτη!!! Ο Στάθης Αθανάσογλου , παρακολουθεί από αυτές τις σελίδες τις συναντήσεις της Πέμπτης και τώρα που δημιουργήθηκε και το SIG, έστειλε email και δήλωσε συμμετοχή, παρ' όλο που η Πέμπτη είναι πολύ δύσκολη μέρα γι' αυτόν, ώστε να μπορέσει να είναι μαζί μας. Έτσι το SIG επικαιρότητας θα αποκτήσει και μία ακόμη μέρα συνάντησης τον μήνα, την Κυριακή, για την οποία διαπίστωσα ότι αρκετά μέλη που δεν μπορούν να έρθουν Πέμπτη, έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν την μέρα αυτή. Και επειδή η μηνιαία συνάντηση είναι μία Κυριακή τον μήνα, η συνάντηση του SIG θα γίνεται την μεθεπόμενη Κυριακή της μηνιαίας συνάντησης (δηλαδή 15 μέρες μετά) και την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος που θα έχει γίνει η προηγούμενη μηνιαία συνάντηση, ώστε να μην μπερδευόμαστε. Έτσι τις Πέμπτες θα προετοιμάζουμε την μηνιαία συνάντηση του SIG επικαιρότητας, όπου θα έχουν όλοι τον χρόνο να μιλήσουν για όποιο θέμα τους ενδιαφέρει, ένα τρόπο που εφάρμοσε ο Στάθης μετά από μία ομιλία του, καθώς έδωσε μετά την ομιλία του, σε όλους του παριστάμενους χρόνο να πουν κάτι.

Τετάρτη
Μόλις άρχισα να γίνομαι καλά από ένα κρύωμα, που έπιασε ακόμη και την αεικίνητη και πάντα υγιή φαρμακοποιό της γειτονιάς μου και μαθαίνω με χαρά ότι το η συνάντηση του SIG μπιλιάρδου στο ΔΙΟΝ, θα γίνει Τετάρτη.


Ευκαιρία να θυμηθώ τα νιάτα μου. (Η φωτογραφία στα 48 μου, είναι από μακριά σε σεβασμό της αισθητικής των αναγνωστών της σελίδας) :-)
Αμ δε!!! Το κρύωμα που δεν έχει γίνει τελείως καλά και οι καπνοί από τα τσιγάρα (έχω να καπνίσω από το 1986), με έτρεψαν σε φυγή. Γύρισα και έκανα επίσκεψη στην μητέρα μου που γίνεται τώρα και αυτή καλά από ένα πέσιμο, άλλοι καπνοί εκεί!!! Άνοιξα τον εξαερισμό και της είπα ότι θα επιστρέψω σε λίγο. Όμως η καπνίλα με ακολουθούσε παντού, τα ρούχα μου είχαν ποτίσει τσιγαρίλα και τα μαλλιά μου το ίδιο... Ευτυχώς που θυμόμουνα από συζήτηση με τον Δημήτρη, λάθος την ώρα προσέλευσης (οκτώ), διότι αν συναντούσα τα παιδιά από την Μένσα θα έμενα σίγουρα να απολαύσω την παρέα τους και θα κάπνιζα παθητικά τα τσιγάρα των θεατών του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πάντως ωφελήθηκα πολύ από την όλη διαδικασία. Πήρα είδηση τις αλλαγές από τα 18 στα 48 και μου έκανε εντύπωση ότι τα κιλά και οι ρυτίδες μου φάνηκαν ευπρόσδεκτες παρέα με την χαρά που μου δίνει το μεγάλωμα του γιου μας. Τώρα είναι η σειρά του. Στα 18 κάπνιζα κανονικά και στα 32 που άλλαξα συνήθειες, είχα φθάσει τα 3 πακέτα. Τελικά τράβηξα μία φωτογραφία (αυτή που είναι πιο πάνω) έξω από το ΔΙΟΝ για το ρεπορτάζ και είδα την διαφορά σε μένα από τότε που έπαιζα μπιλιάρδο. Την άλλη φορά ελπίζω να είμαι καλά και να μείνω να τραβήξω και από μέσα φωτογραφίες και να παίξω λίγο (ελπίζω να μην έχει πάλι αγώνα).

Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)
Μία μέρα που με γεμίζει κάθε χρόνο ενοχές... Η τελευταία τσίκνα που θυμάμαι ήταν πριν 40 χρόνια στην Πανεπιστημίου, λίγο πιο κάτω από το σημερινό Ρεξ, όπου οι μυρωδιές "έσπαγαν μύτες"!!! Είχε μία ψησταριά με γουρουνόπουλα και άλλα που ήταν, φαινόντουσαν και μύριζαν εξαίσια. Έτσι σήμερα με την ανυπαρξία τέτοιων εξαίσιων ερεθισμών της όσφρησης, αισθάνομαι ότι δεν τσικνίζω και έχω πάντα ενοχές ότι δεν κάνω κάτι σωστά, όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Στο Πλάζα όμως είχαμε κέφια, περισσότερα από ότι αν είχαμε φάει αμβροσία και είχαμε πιει νέκταρ. Γελάσαμε με τις αναστολές μας, τις ενοχές μας, τις "γνώσεις" μας και τις άγνοιές μας, όπως τόνισε ο Κώστας Σωτηρόπουλος. Μιλήσαμε για μαθηματικά, για τον Νεύτωνα και το τέλος του κόσμου που προσδιόρισε στο 2060 μΧ. Για ετυμολογία και τον Νίκο Βαρδιάμπαση που έκανε αναλύσεις λέξεων στα ΜΜΕ, ενώ το επάγγελμά του ήταν γιατρός, όπως με πληροφόρησε ο Δημήτρης Μποσκαΐνος. Θυμήθηκα την ανάλυση που είχε κάνει για την λέξη ελευθερία η οποία έλεγε ότι δεν υπάρχει. Η λέξη ελευθερία προέρχεται από την λέξη έλευσης που σημαίνει ότι κάτι έρχεται, άρα δεν είναι ποτέ εδώ... Έμαθα και κάτι άλλο ιδιαίτερα ενδιαφέρον από τον Δημήτρη, ότι οι αριθμοί τους οποίους πήραμε από τους Άραβες δεν είναι Αραβικοί, αλλά Ινδικοί!!! Πάνω από όλα όμως χάρηκα την κατανόηση που έδειξε ο Κώστας, στο μπλέξιμο που έκανα σχετικά με το Μέγαρο και που αναβλήθηκε από κακό δικό μου χειρισμό, μέχρι να βρεθούμε πάνω από3 φιλόμουσοι.

Παρασκευή
Διάβασα το κείμενο και βλέπω σε αυτό τα αποτελέσματα της γρίπης. Δεν θα το διορθώσω όμως, απλά θα δίνω "άδεια" στον εαυτό μου, όταν είμαι άρρωστος, για να μην γράφω ασυναρτησίες...


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*