Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2002 - Το πειραματικό private Greek Mensa group.

 

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2002 - Το πειραματικό private Greek Mensa group.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Αυτή την Πέμπτη θα συζητήσουμε όλα τα τελευταία νέα, από ότι μου είπε θα προσπαθήσει να έρθει και ο Γιώργος Κλείτσας που έχει περισσότερη πληροφόρηση.

Οι Θέσεις που μπορούν να στελεχωθούν στην Ελληνική Μένσα.

     
Πρώτα είναι τα 7 μέλη του συμβουλίου.

Έπειτα έρχονται οι εξεταστές που θα διευκόλυναν τα μέλη του συμβουλίου, έτσι ώστε να μπορούν να αφιερωθούν στο ρόλο τους. (Ίσως θα είναι καλό να είναι δύο μαζί και να υπάρχουν τέσσερις που να εναλλάσσονται ώστε να γίνονται τακτικά τεστ και σε διάφορες μέρες).
Εδώ έχω ακούσει την άποψη ότι τα νέα μέλη τείνουν στις εκλογές να ψηφίζουν τον εξεταστή τους. Αυτό όμως είναι καλό, διότι αφ' ενός μεν είμαστε ίσοι και όλοι μπορούμε να γίνουμε μέλη του συμβουλίου, αφ' ετέρου επί πλέον είναι και μία αποζημίωση για τον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του εξεταστή. (Γι' αυτό άλλωστε γίνονται μόνο 2 τεστ το μήνα, δεν είναι εύκολη υπόθεση). 11 λοιπόν μέχρι εδώ.

Ένας εκδότης του περιοδικού και δύο συνεργαζόμενοι με αυτόν και μελλοντικοί εκδότες. 14 μέχρι τώρα.

Ένας υπεύθυνος Ίντερνετ και ένας συνεργάτης και μελλοντικός αντικαταστάτης και φυσικά τουλάχιστον 2 μέλη στο ρεπορτάζ για να καλύπτονται και οι μηνιαίες, αλλά και οι έκτακτες συναντήσεις (Πέμπτες κλπ.). Αισίως 18.

Ένας υπεύθυνος για φόρουμ της Μένσα όπως το πειραματικό που άνοιξε ο Στέλιος Καλαϊτζάκης (και πάει τόσο καλά που έγιναν τόσες επικοινωνίες, ώστε ο Βασίλης Γούσιας σε κουβέντα που ξεκίνησε από κει, αποφάσισε και μου έστειλε αποκλειστικές φωτογραφίες από αστρονομικό φαινόμενο που κατόρθωσε να τραβήξει από την Άρτα). Ένας ακόμα για βοηθός του και αντικαταστάτης του όταν αναλάβει άλλη θέση μέσα στην Μένσα. Να πως έγιναν αμέσως - αμέσως όσοι και οι υποψήφιοι.

Και φυσικά για μία στιβαρή Ελληνική Μένσα που θα προσφέρει συγκινήσεις και ουσιαστικές δυνατότητες για εξέλιξη της προσωπικότητας των μελών της, χρειάζονται και για τις σελίδες και για το φόρουμ από ένας αγγλομαθής, ώστε να είμαστε σε επαφή με τα μέλη της Μένσα σε όλο τον κόσμο. Οπότε φθάνουμε τα 22 μέλη. Δηλαδή χρειαζόμαστε και 2 από τα μέλη της συνέλευσης που δεν έχουν προφθάσει να βάλουν υποψηφιότητα... (Ναι 20 είναι οι υποψήφιοι!!!)

Και εδώ αρχίζουν οι σχεδόν "μόνιμες" θέσεις.

Από τα παλιά μέλη μας που έτυχε να μας εκπροσωπήσουν στα μέσα ενημέρωσης μπορούν να γίνονται προτάσεις από τα μέλη μας να παίρνουν κάποιοι από αυτούς, θέσεις δημοσίων σχέσεων κατόπιν εκλογής τους και από την Γενική Συνέλευση. Καλό είναι να υπάρχει ειδική ομάδα δημοσίων σχέσεων που να κρατάει αρχείο προσέλευσης υποψηφίων και αρχείο εμφανίσεων μελών μας στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να προτιμώνται αυτοί που φαίνεται από τις προσελεύσεις υποψηφίων, ότι αγγίζουν καλύτερα τα μελλοντικά μας μέλη. Εδώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 6 άνδρες και 6 γυναίκες, που να μπορούν να αναλάβουν αυτό τον ρόλο, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες. (Και φυσικά μαζί με όσους από αυτούς χρειάζεται να μας εκπροσωπήσουν κάθε φορά, να πηγαίνουν και νέα μέλη, ώστε να εξοικειώνονται με αυτή την υποχρέωσή μας). Έτσι φθάνουμε 34 ανθρώπους που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς και να καλύπτουμε τις ανάγκες της χώρας μας να μαθαίνει για το πως δικαιολογούμε την ύπαρξή μας.

Και σε αυτό το σημείο τίθεται ένα θέμα: Θέλουμε εθελοντές να κρατάνε τα γραφεία ανοικτά; Ή θα προσλάβουμε κάποιο μέλος μας να δουλέψει σε αυτήν την θέση με ποσοστά από τις συνδρομές των μελών; Ίσως και δύο ή τρία μέλη για αυτή την δουλειά, ώστε όπως υπάρχουν φλόγες που δεν σβήνουν ποτέ να υπάρχει και η πόρτα της Ελληνικής Μένσα που θα είναι συνέχεια ανοικτή...

Κοντεύουμε τα 40 μέλη και δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο και μία σκάλα ανόδου προς την θέση του προέδρου, στην οποία θα φθάνει κάποιος μετά από όλες τις εμπειρίες σχετικά με την Μένσα και γνωρίζοντας ότι θα μείνει εκεί μόνο δύο χρόνια, θα κάνει τις καλύτερες επιλογές σε κάθε θέμα που η αρμοδιότητά του απαιτεί, ενώ ταυτόχρονα θα έχει κίνητρο να ενημερώνει τακτικά και σωστά τους υποψήφιους αντικαταστάτες του, ώστε να συνεχίσει ο σύλλογος μας να είναι άξιος της ύπαρξής του.

Ώσπου να γράψω αυτές τις γραμμές έγιναν 50 επισκέψεις στις σελίδες μας, πιθανώς οι περισσότερες για τις φωτογραφίες του Βασίλη...

Λίγη ώρα πριν φύγω για την συνάντηση, μιλήσαμε με τον Βασίλη και μου ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τον νέο εξοπλισμό που περιμένει να παραλάβει, ώστε να βγάλει και άλλες φωτογραφίες για δημοσίευση στις σελίδες μας. Σιγά - σιγά φαίνεται το δυναμικό της Ελληνικής Μένσα και ότι υπάρχει σημαντικός ρόλος για ΚΑΘΕ μέλος της.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*