Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2002 - ATHENS PLAZA στην πλατεία Συντάγματος.

 

 

 

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2002 - ATHENS PLAZA στην πλατεία Συντάγματος.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Αλλαγή στον τόπο συναντήσεων της Πέμπτης.

Το ATHENS PLAZA είναι επί της πλατείας Συντάγματος, στην συμβολή με την οδό Σταδίου. Βρίσκεται κοντά στο Μετρό (στο ίδιο πεζοδρόμιο με την έξοδο του Μετρό). Έχει πολλούς χώρους με επαρκή φωτισμό για να ρίξουμε μία ματιά σε τεύχος του συλλόγου ή σε τεστ του Δημήτρη...

 ATHENS PLAZA. (Η σελίδα του ξενοδοχείου στο Ίντερνετ... )

Εγκαίνια λοιπόν της χειμερινής σεζόν συναντήσεων Πέμπτης στο ATHENS PLAZA, την 3η Οκτωβρίου. Την Πέμπτη αυτή μάλιστα, θα υπάρχουν νέα λίγο πριν από την συνάντηση τα οποία θα ανακοινωθούν εκεί.

Μετά την ανακοίνωση του νέου τόπου συναντήσεων, ο Άγγελος Σταθάτος έκανε μία ενδιαφέρουσα πρόταση, να μπει στις συναντήσεις το στοιχείο της ελεύθερης μετακίνησης μελών στον χώρο της συνάντησης. Αυτό φαίνεται εφικτό αν διαλέξουμε το μπαρ σαν τόπο συνάντησης στο ξενοδοχείο, διότι εκεί υπάρχουν και τραπέζια για όσους θέλουν να κάτσουν παρέα, αλλά και το άνετο περιβάλλον για να μετακινείται κάποιος και να βλέπει διάφορα μέλη που θέλουν και αυτά αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

Νέα τελικά δεν θα υπάρξουν... Η συνάντηση της ομάδας που ασχολείται με τις σελίδες μας εδώ, αναβλήθηκε. Βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή, κανείς δεν ξέρει. Στην Μένσα είμαστε όλοι ίσοι και έτσι δεν ξέρουμε ποτέ, ποιος θα έχει νέα. Απλά τα νέα από την ομάδα ενημέρωσης σελίδων στο Ίντερνετ θα καθυστερήσουν.

(Η σελίδα εδώ θα ενημερωθεί αν υπάρξουν νεώτερα και φυσικά θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την συνάντηση.)

Ήταν μία εξαιρετική βραδιά στο Athens Plaza.

Η Πανεπιστημίου ήταν κλειστή, εγώ αποφασισμένος να κάνω οικονομίες λόγω έκτακτων οικονομικών αναγκών έχω βγάλει την πρώτη μου χρονοκάρτα για τρόλεϊ και λεωφορεία, όμως λόγω εκτάκτων αναγκών της κυκλοφορίας η Πανεπιστημίου κλειστή. Το ίδιο βράδυ ο αγώνας του Παναθηναϊκού και μία προεκλογική δημοτική συγκέντρωση θα μου χρησίμευαν για να βγάλω τα χειρότερα συμπεράσματα για τον νέο τόπο συναντήσεων και ετοιμαζόμουν να γράψω εδώ μία μεγάλη λίστα λόγων για τους οποίους θα επιστρέφαμε στον συνηθισμένο τόπο συναντήσεων.

Το τελευταίο τμήμα της Πανεπιστημίου το κάνω με τα πόδια, όταν με καλεί στο κινητό ο Αλέκος. Τώρα μπαίνω μέσα του λέω και συναντιόμαστε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Βρίσκουμε το καλύτερο ελεύθερο τραπέζι και ρίχνουμε συνεχώς ματιές σε ένα τραπέζι με χώρο για 10 άτομα που έχουν καταλάβει δύο από ότι φαίνεται επιχειρηματίες. Πάνω στην κουβέντα μπαίνει ο Άγγελος Σταθάτος και αποφασίζει να ψάξει για χώρο του ξενοδοχείου που να ταιριάζει για χρήση ανάλογη με την πρόταση που έκανε και έχω αναφέρει πιο πάνω. Τότε μπαίνει και ο Δημήτρης Μποσκαΐνος με μία έκφραση που ερμηνεύω: "ωραία είναι εδώ". Κατεβαίνει ο Άγγελος, όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον χώρο του μπαρ που φαίνεται να μην προσφέρεται για την πρότασή του. Το θέμα μένει ανοικτό και στα υπ' όψιν. Ίσως το δοκιμάσουμε σε ειδική συγκέντρωση, τύπου "κοκτέιλ".

Τότε αναφέρω το θέμα το οποίο είχα προτείνει σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και γιατί το απέσυρα. Η βασική μου σκέψη, ήταν να δούμε κατά πόσον, ανεξάρτητα από την επίστρωση μόρφωσης που ίσως έχει ο σημερινός άνθρωπος, είναι δυνατόν να μας κυβερνά στις τελικές αποφάσεις πιο πρωτόγονο τμήμα του εγκεφάλου μας χωρίς να το παίρνουμε είδηση. Ίσως αυτό ωθεί κάποιους να βλέπουν οράματα και ίσως το ίδιο λειτουργεί σε όσους τείνουν να τα επαληθεύσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εξελικτικά νεότερα τμήματα του εγκεφάλου του σημερινού ανθρώπου, ώστε να μην αφήνουμε το ερπετό ή θηλαστικό μέσα μας να μας κυβερνά, αντίθετα με τις λογικές αντιλήψεις που έχουμε μεν, αδυνατούμε συχνά να εφαρμόσουμε δε; Αυτά πολύ περιληπτικά, διότι η δια ζώσης επικοινωνία δεν μεταφέρεται σωστά μέσω του γραπτού λόγου... Εκείνη την στιγμή όμως, θυμήθηκα ένα πείραμα που είχε κάνει ο Αλέκος με ένα σπουργίτι που είχε εξημερώσει από πολύ μικρό. Το σπουργίτι από όσο θυμάμαι, μου είχε πει ο Αλέκος, ότι έχει εγκέφαλο συγγενικό με του ερπετού μοιάζει με το την πιο εσωτερική στρώση του ανθρώπινου εγκεφάλου που ονομάζουν αντίστοιχα. Το αναφέρω και αμέσως ο Αλέκος αρχίζει την αφήγηση. Μας λέει ότι το κλουβί που έχει για το εξημερωμένο σπουργίτι, είναι στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού, στην κουζίνα. Όταν βγάζει το σπουργίτι, αυτό κάνει την βόλτα του και επιστρέφει στο χέρι του Αλέκου και μετά μόνο του ξαναμπαίνει στο κλουβί. Μία μέρα μετέφερε το κλουβί σε άλλο δωμάτιο και άφησε το σπουργίτι για την συνηθισμένη βόλτα, αλλά αυτό δεν επέστρεψε στο κλουβί που ήταν σε νέα θέση, αλλά στο σημείο που ήταν αρχικά το κλουβί.

Στα μισά της κουβέντας έφθασαν δύο παλιοί φίλοι και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου που είχα πολλά χρόνια να συναντήσω, ο Γρηγόρης Σπηλιόπουλος και ο Στάθης Σπηλιόπουλος. Ο Στάθης μόλις τελείωσε την αφήγηση του ο Αλέκος, μας ανέφερε ότι αν μετακινήσει κάποιος μία φωλιά μελισσών για 20 μόνο εκατοστά, οι μέλισσες που επιστρέφουν, πηγαίνουν στο σημείο που ήταν η είσοδος πριν την μετακίνηση και πετούν ακίνητες στον αέρα εκεί, χωρίς να κάνουν προσπάθεια να βρουν την είσοδο της φωλιάς.

Ειπώθηκαν πάρα πολλά και ενδιαφέροντα και ήρθαν κατά την διάρκεια της κουβέντας και ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης, ο Γιώργος Παπαδημητρίου και ο Χρήστος Σαμαράς. Το περιβάλλον κομψό τα καθίσματα άνετα, τα ροφήματα άψογα η κουβέντα ποικίλη (από τα παιδιά μας και την δουλειά μας, έως ανέκδοτα που κυκλοφορούν). Φαίνεται όλοι να εγκρίνουν τον νέο τόπο συναντήσεων και ομολογώ ότι με κλείσιμο του κέντρου για εκλογική συγκέντρωση και ποδόσφαιρο, δεν φανταζόμουν ότι θα γίνουμε τόσοι πολλοί...

Ξέχασα να γράψω ότι κάποια στιγμή έφυγαν οι δύο που κράταγαν το τραπέζι στην γωνία με τα πολλά καθίσματα και με την ευκαιρία της προσέλευσης ενός μέλους παραπάνω από τις θέσεις, μετακομίσαμε εκεί, όπου όντως ήταν πολύ άνετα.

Τα ωραιότερα σημεία της κουβέντας δεν μπόρεσα να τα μεταφέρω, διότι είναι επικοινωνιακό χιούμορ που εκτός συγκεκριμένης χρονικής στιγμής και συγκεκριμένων συνθηκών δεν έχει κανένα νόημα, ακόμη και αν προερχόταν από απομαγνητοφώνηση.

Επίσης στο περιθώριο της κουβέντας, συμφωνήθηκε να κλείσουμε ξεχωριστό ραντεβού όπου θα φέρουμε και τα παιδιά μας από 2 έως 12 χρονών, ίσως είναι μεγάλο το εύρος της ηλικίας για να βρεθούν μαζί και να υπάρχει ενδιαφέρον για όλα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προαποφασίσουμε θεωρητικά και ερήμην τους... Θα επικοινωνήσω και με άλλα μέλη που έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες και θα δούμε.


Θεόδωρος Νάτσινας

Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.


              ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*