4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2011

 
του Ανδρόνικου ΜπαμπάτσικουΗ διάσημη αμερικανίδα σοπράνο Renee Fleming θα δώσει ένα ρεσιτάλ όπερας με άριες και τραγούδια των Richard Strauss, Jules Massenet, Franz Lehar, Antonin Dvorak, Giacomo Puccini, Ruggero Leoncavallo και Riccardo Zandonai στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 Μαΐου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=286

Οι λάτρεις του χορού αλλά και του κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσουν το πορτρέτο της κορυφαίας σύγχρονης χορογράφου Pina Bausch από το σκηνοθέτη Wim Wenders, όπου με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας οι χορευτές του Χοροθεάτρου του Βούπερταλ ζωντανεύουν, πάνω κι έξω από τη θεατρική σκηνή, τέσσερα από τα σπουδαιότερα έργα της, ενώ παράλληλα εξομολογούνται στην κάμερα αναμνήσεις και συναισθήματα όσον αφορά τη συνεργασία τους με τη Γερμανίδα διάσημη χορογράφο.
Δείτε trailer της ταινίας στο
http://www.youtube.com/watch?v=ouEc-3MlGZ4&feature=player_embedded

Το τελευταίο πόνημα του Δημήτρη Παπαϊωάννου «Μέσα» έχετε ακόμα την ευκαιρία να δείτε μέχρι τις 15 του μήνα στο Παλλάς. Περιγράφεται σαν μια παράσταση έξι ωρών χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά περισσότερο μοιάζει με μία «εγκατάσταση» σύγχρονης τέχνης μέσα σε ένα θέατρο που φυσικό είναι να δημιουργήσει αντιφατικές εντυπώσεις στους θεατές.
Δείτε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στο
http://mesaproject.gr/

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι έζησαν και δημιούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έως τον Οκτώβριο 2011 με τίτλο «The Last Grand Tour / Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα». Βλέποντας την Ελλάδα ως τόπο έμπνευσης κατά τα τελευταία εξήντα χρόνια, τα έργα που εκτίθενται αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η χώρα, η μακρά πολιτιστική της ιστορία και τα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά συνεχίζουν να αποτελούν πηγή καλλιτεχνικών πρωτοποριών μέσα στο χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=2057&cnode=219&clang=0&cuser=187041c9-9115-4136-8150-93527b369823/

Ακόμη μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Γιάννη Μόραλη με τίτλο «Τιμή στον Γιάννη Μόραλη» εγκαινιάζεται στις 11 του μήνα στην Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Η έκθεση επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα έργα που δώρισε ο καλλιτέχνης στο μουσείο και περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά που καλύπτουν την περίοδο από το 1930 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980, πλαισιωμένα με μια σειρά από πίνακες της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του ζωγράφου, που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές, δίνοντας στον επισκέπτη της έκθεσης τη δυνατότητα να αποκτήσει μια εποπτική εικόνα της εξελικτικής πορείας ολόκληρου του έργου του.
Λεπτομέρειες στο http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?sel=18

Τέλος εγκαινιάστηκε ήδη το Β’ Τμήμα της έκθεσης της Συλλογής έργων τέχνης του Γιώργου Οικονόμου στη Νέα Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων με θεματική ενότητα «Σουρεαλισμός, Η Σχολή του Παρισιού, Πορτρέτο-Γυμνό-Νεκρή Φύση, H τέχνη στην πρώτη Μεταπολεμική Δεκαετία, Η τέχνη στη Δεκαετία του ’60, Νεοάγριοι, Χαρακτικά της Συλλογής», δίνοντάς μας τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε μια τόσο ευρεία γκάμα καλλιτεχνών και ρευμάτων , αποτελώντας στην ουσία ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας της σύγχρονης τέχνης. Υπενθυμίζω ότι θα πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί και στις 19.00 το απόγευμα.
Περισσότερα στο http://www.cityofathens.gr/node/12936Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*