4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

 
του Ανδρόνικου ΜπαμπάτσικουΜε τη δημοφιλή όπερα «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, που βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ, ανοίγει το χειμερινό της πρόγραμμα η Εθνική Λυρική Σκηνή, το οποίο φέτος κατά κύριο λόγο αποτελείται από παραγωγές περασμένων ετών. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 του μήνα, ενώ η συγκεκριμένη παραγωγή θα ξαναπαρουσιαστεί και το Μάιο.
Δείτε λεπτομέρειες στο http://www.nationalopera.gr/index.php?view=details&id=53&option=com_eventlist&Itemid=8&lang=el

Από τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής ξεχωρίζει στις 14 του μήνα το ρεσιτάλ βιολοντσέλου του διάσημου βιολοντσελίστα Mischa Maisky που με τη συνοδεία της κόρης του Lily Maisky στο πιάνο θα ερμηνεύσει έργα Beethoven, Schumann, Debussy, Cassado, Granados, Albeniz και De Falla. Επίσης, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του Δημήτρη Μητρόπουλου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει αφιέρωμα στο έργο του ως φόρο τιμής στον έλληνα αρχιμουσικό και συνθέτη που κέρδισε την παγκόσμια καταξίωση. Ο κύκλος του αφιερώματος ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου με το Ρεσιτάλ – Διάλεξη του πιανίστα Χάρη Δημαρά, ο οποίος ερμηνεύει και σχολιάζει τη Σονάτα για πιάνο του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Περισσότερα για το πρόγραμμα του Μεγάρου στο http://www.megaron.gr/

Οι φίλοι του θεάτρου δεν πρέπει να χάσουν την έκθεση «Γιάννης Μετζικώφ, Θεατρικά Ενδύματα και Προσωπεία, από τη Σκηνή στο Μουσείο» που οργανώνει η Εθνική Πινακοθήκη μέχρι τις 15 του μήνα, όπου μέσα από εκατό και πλέον πολύτιμα κουστούμια, μαζί με εκατόν τριάντα εντυπωσιακές μάσκες, αποκαλύπτεται η τεράστια σκηνογραφική δουλειά του διακεκριμένου δημιουργού.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο: http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?artid=342

Μία σχετική με την προηγούμενη έκθεση μια και έχει να κάνει με την ένδυση και πάλι, αλλά την παραδοσιακή αυτή τη φορά, είναι η «BEYOND DRESS CODES: Σύγχρονοι Σχεδιαστές διαλέγονται με την Ελληνική Παραδοσιακή Φορεσιά», που παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. H έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών και κεφαλόδεσμων του Γήση Παπαγεωργίου από όλες τις περιοχές της Ελλάδας πλαισιωμένα από δημιουργίες γνωστών ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας, σε μια απόπειρα «συνομιλίας» της τοπικής ενδυματολογικής παράδοσης με την σύγχρονη μόδα.
Δείτε λεπτομέρειες στο http://www.hau.gr/?i=culture.el.current_forth_events.1531

Το νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δάφνης (Γ. Μπουζιάνη 27-31, Μετρό «Αγ. Ιωάννης», Δευτ.-Παρ. 5-8 μ.μ. Σάβ., Κυρ. 10 π.μ.-1 μ.μ.), δίπλα στην πρώην κατοικία του γνωστού ζωγράφου, παρουσιάζει μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του μέχρι τις 30 του μήνα. Μεταξύ άλλων θα εκτίθενται 16 ζωγραφικά έργα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, αλλά και το διαβατήριο-σημειωματάριο από τα χρόνια του Μονάχου και του Παρισιού, στο οποίο ο Μπουζιάνης κατέγραφε σχόλια για τη δουλειά του, ενώ περιέχει και φωτογραφίες έργων υπογεγραμμένες από τον ίδιο.
Δείτε περισσότερα στο http://nikos-arts.blogspot.com/2010/10/blog-post_07.html

Τέλος με αφορμή τον εορτασμό της σημαντικής επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Η Μάχη του Μαραθώνα: Ιστορία και Θρύλος» στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος, Λεωφόρος Αμαλίας 14, Σύνταγμα. Μέσα από ψηφιακές αναπαραγωγές, αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικές εφαρμογές, η έκθεση παρουσιάζει τους δύο αντίπαλους κόσμους- τον κόσμο των ελληνικών πόλεων και της περσικής αυτοκρατορίας- στις παραμονές της μάχης, τη μάχη, αλλά και τη σημασία της τόσο κατά την αρχαιότητα, όσο και κατά τη νεότερη εποχή.
Λεπτομέρειες στο: http://foundation.parliament.gr/central.aspx?sId=111I391I1034I646I456060Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*