4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

 
του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου


Συνεχίζεται και αυτό το μήνα το Φεστιβάλ Αθηνών με ποικίλες εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ στη διεύθυνση: http://www.greekfestival.gr/eventsearch.aspx?montid=7&kid=&venid=0&eid=0&catid=0 και σημειώστε ότι ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου συναυλία της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, λόγω κωλύματος της Κρατικής Πολυφωνικής Χορωδίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει και το Φεστιβάλ Επιδαύρου, όπου ανάμεσα στις κλασικές παραστάσεις αρχαίου δράματος θα παρουσιαστεί και ο Οθέλλος του William Shakespeare σε σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier στις 6 και 7 Αυγούστου από το περίφημο Schaubuhne am Lehniner Platz, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Δείτε το πρόγραμμα στο ίδιο site πιο πάνω για τις παραστάσεις του Ιουλίου και στο http://www.greekfestival.gr/eventsearch.aspx?montid=8&kid=&venid=0&eid=0&catid=0 για τον Αύγουστο.

Στο Μουσείο Μπενάκη και συγκεκριμένα στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς μη χάσετε την έκθεση design «greek green greet by droog» που παρουσιάζει 70 αντικείμενα της διάσημης ολλανδικής εταιρίας Droog που ιδρύθηκε το 1993 στο Άμστερνταμ από την ιστορικό και κριτικό τέχνης Renny Ramakers και τον Gijs Bakker και ανέπτυξε μια μοναδική προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων και projects που συνάπτουν μια ιδιαίτερη σχέση με το άτομο–χρήστη-περιβάλλον. Παράλληλα παρουσιάζονται και οι εκθέσεις «Ιωάννης Βικέλας - Αρχιτεκτονικές Αναζητήσεις 1958-2010», αφιερωμένη στο έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα που έχει βάλει το στίγμα του στο σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας, και «ILLUSTRATION / LIFO», που αποτελεί την πρώτη απόπειρα της LifO να αρχίσει να χαρτογραφεί τον ζωηρό και ακατάτακτο χώρο των Ελλήνων illustrators.
Όλες οι εκθέσεις διαρκούν μέχρι τις 25 Ιουλίου και για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το http://www.benaki.gr/index.asp?id=20201&lang=gr

Στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας παρουσιάζεται η εγκατάσταση «Η Ψυχή του Τόπου» έργων της Βάνας Ξένου, όπου η καλλιτέχνιδα τοποθετεί 19 μεγάλες εγκαταστάσεις στις οποίες περιέχονται 85 γλυπτά εντάσσοντας στοιχεία του τόπου στο έργο της, το οποίο διασπείρει σε όλη την έκταση του Εθνικού Κήπου, ενώ ειδικά για την έκθεση στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί νέα έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου και η είσοδος είναι φυσικά δωρεάν.
Δείτε λεπτομέρειες στο http://www.greekstatemuseum.com/kmst/exhibitions/article/400.html

Υπενθυμίζω την έκθεση «ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΤΣΙΛΛΕΡ (1837-1923)» που παρουσιάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπου μην παραλείψετε να προμηθευτείτε το χάρτη με τα σωζόμενα κτίρια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα στην Αθήνα, ένα καλαίσθητο πολύπτυχο που περιλαμβάνει χρονολόγιο της ζωής και του έργου του, φωτογραφίες των κτιρίων με βασικές πληροφορίες για το όνομα, τη χρήση και την ημερομηνία κατασκευής τους και, φυσικά, χάρτη στον οποίο φαίνεται η ακριβής τοποθεσία τους.
Διαβάστε λεπτομέρειες στο http://www.nationalgallery.gr/

Φυσικά μην παραλείψετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα σε κατά τόπους φεστιβάλ, αλλά και με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπως και σε εκθέσεις που οργανώνονται από πολιτιστικούς φορείς. Καλές διακοπές!Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*