4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

 
του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου


Πρώτα απ’ όλα εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2010, με υγεία και περισσότερες ενέσεις πολιτισμού! Και αυτόν το μήνα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις κάθε μορφής, και όπως πάντα θα αναφερθώ στις πιο σημαντικές.

Στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζεται από 10 έως 15 Ιανουαρίου ένα μεγάλο Γκαλά Μπαλέτου σε συμπαραγωγή Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Εθνικής Λυρικής Σκηνής με προσκεκλημένους σολίστ από το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Μπαλέτο του Βερολίνου, το Mπαλέτο Μαριίνσκι της Αγ. Πετρούπολης και το Βασιλικό Μπαλέτο Δανίας σε ένα ποικίλο πρόγραμμα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.megaron.gr

Η επιτυχημένη παραγωγή της «Όπερας της Πεντάρας» των Bertolt Brecht και Kurt Weill από το Berliner Ensemble σε σκηνοθεσία Robert Wilson παρουσιάζεται στο θέατρο Παλλάς το διάστημα 14-17 Ιανουαρίου σε μια παράσταση που έχει επαινεθεί από το διεθνή τύπο.
Λεπτομέρειες στο http://www.ellthea.gr/index.php?module=event&id=148&lang=el

Από το εγχώριο θέατρο τώρα μη χάσετε τη μεταφορά στη σκηνή του έργου το «Τρίτο Στεφάνι» από το Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή Κοτοπούλη – REX. Ο Σταμάτης Φασουλής κατάφερε με τη βοήθεια του Θανάση Νιάρχου να συμπυκνώσει το μυθιστόρημα-ποταμός του Κώστα Ταχτσή σε μια τετράωρη παράσταση με μια πλειάδα ηθοποιών, από τους οποίους φυσικά ξεχωρίζουν η Νένα Μεντή και η Φιλαρέτη Κομνηνού στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας αντίστοιχα, μέσα από τη ζωή των οποίων παρουσιάζεται με τολμηρό τρόπο η πολυτάραχη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
Λεπτομέρειες στο http://www.n-t.gr/el/events/to_trito_stefani/

Τον τελευταίο καιρό το ελληνικό σινεμά μας εκπλήσσει ευχάριστα τόσο στον τομέα της «σινεφίλ» παραγωγής με την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα που μας έρχεται με βραβεία από το φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και διθυραμβικές κριτικές από τη Γαλλία όπου έχει ήδη προβληθεί (πολλά περισσότερα για την ταινία στο site http://strellamovie.wordpress.com/ ), όσο και στον τομέα της κωμωδίας με την καλογυρισμένη ταινία «Νήsos» που ξεφεύγει κατά πολύ από τις συνήθεις προχειρότητες του είδους και σεναριακά αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και πληθώρα πρωταγωνιστών (δεν υπάρχει επίσημο site της ταινίας αλλά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την υπόθεση και να δείτε το trailer της ταινίας στο
http://www.i-live.gr/news-nisos-christos-dimas-movie/ )

Τέλος στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς πραγματοποιείται μέχρι τις 14/03/2010 η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης 1910-1989» αφιερωμένη στο σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση και 20 χρόνων από το θάνατό του. Παρουσιάζονται περί τα 400 αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους της εικαστικής αλλά και σκηνογραφικής δημιουργίας του, προερχόμενα από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Δείτε το http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=202010001&sid=821Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
magazin@otenet.gr


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************


*************
**********
*******
***
*