4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

 
του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου


Ο μήνας της ξεκούρασης τελείωσε και όλα επανέρχονται σιγά σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στα κατά τόπους φεστιβάλ των πέριξ της Αθήνας δήμων σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον ο καιρός ακόμα το επιτρέπει.

Έτσι επανέρχεται δριμύτερο και το Ηρώδειο με ηχηρά ονόματα όπως: Η «μούσα του Almodovar» Luz Casal σε μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης στις 13/9. Η Αγνή Μπάλτσα τραγουδάει τραγούδια της πατρίδας της (και της δικής μας δηλαδή!) με ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου στις 15/9. Ο μεγάλος Ισπανός τενόρος Jose Carreras στις 19/9 σε μια συναυλία που διοργανώνει η Half Note Productions για να γιορτάσει τα 30 της χρόνια και μέρος των εσόδων της οποίας θα δοθεί στο σύλλογο «Η Φλόγα».

Η «φωνή της Πορτογαλίας» ερμηνεύτρια του fado Dulce Pontes σε μια σύμπραξη με τον Ισπανό δεξιοτέχνη της κιθάρας flamenco Paco Pena και το δικό μας επίσης δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη για μια συναυλία με έντονα τα αρώματα της Νότιας Ευρώπης στις 21 του μήνα.

Και τέλος η πιο «ποπ» παρουσία της Vanessa Mae στις 24/9, που με τους ήχους του ηλεκτρικού βιολιού της εκλαϊκεύει γνωστά κλασικά κομμάτια αλλά και Βαγγέλη Παπαθανασίου, ινδικές μελωδίες, tango κ.ά.

Αλλά και το καλλιμάρμαρο υποδέχεται τον πρωτοποριακό χορευτή του flamenco Joaquin Cortes στις 14 του μήνα, ενώ το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει και αυτό τις πόρτες του με χορό στις 4 έως 6 του μήνα με την Ουκρανή prima ballarina Σβετλάνα Ζαχάροβα συνοδευόμενη από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και άλλους διάσημους σολίστ του μπαλέτου, αλλά και την περίφημη αμερικανική χορευτική ομάδα του Alvin Ailey σε αντιπροσωπευτικά έργα από το ρεπερτόριό της στις 24 έως 27 του μήνα.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σας φαίνονται ήδη αρκετά, έρχεται το διάστημα 16 με 27 Σεπτεμβρίου το καθιερωμένο εδώ και 15 χρόνια πλέον κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» που διοργανώνει το περιοδικό Σινεμά με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών ταινιών νέων αλλά και καθιερωμένων δημιουργών, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες της προσεχούς κινηματογραφικής σεζόν αλλά και ταινίες μικρού μήκους, αφιέρωμα σε σπάνιες cult ταινίες αλλά και μεταμεσονύχτιες προβολές, και μαζί με όλα αυτά masterclasses, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, πάρτι και συναυλίες, μοιρασμένα όπως πάντα στις αίθουσες των κινηματογράφων Αττικόν, Απόλλων και Δαναός 1 και 2 (!!!).
Λεπτομέρειες στο http://www.aiff.gr/

Τέλος μη χάσετε την έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού καλλιτέχνη Tomas Struth μέχρι τις 14/9 καθώς και τα έργα των έξι καλλιτεχνών που έχουν επιλεγεί ως υποψήφιοι για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2009 μέχρι τις 30/9 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Λεπτομέρειες στο site: http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=74&clang=0Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*