Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΝΣΑ … στο παραπέντε..

 
του Στέλιου Καλαϊτζάκη.
 


Στις προηγούμενες εκλογές της Ελληνικής Μένσα ήμουν υποψήφιος (για πρώτη και τελευταία φορά όπως φαίνεται…) και είχα την ευκαιρία να παραστώ στη διαδικασία της εκλογής, γεγονός που απετέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η παρουσία μου κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων. Αυτό που είδα λοιπόν ήταν το εξής: Μια σειρά 40-50 ψηφοδελτίων απόλυτα ομοιόμορφων, με σταυροδότηση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όχι ιδιαίτερα γνωστά στους κύκλους της Μένσα και όλα βέβαια με 7 σταυρούς για να μην πάει χαμένα καμία ψήφος. Ήταν, όπως θα καταλάβατε, η ομάδα που υποστήριξε ο νυν πρόεδρος της Μένσα.

Και σας ρωτώ φίλοι μου, άραγε υπάρχουν μέλη της Μένσα τα οποία καταδέχονται να πάρουν «χαρτάκι» για ποιους πρέπει να ψηφίσουν; Και τίθεται εδώ το μεγάλο θέμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον αξιοπιστία στη διαδικασία εισόδου νέων μελών στην Ελληνική Μένσα. Και πώς να υπάρξει όταν όλες οι σχετικές διαδικασίες ελέγχονται από ένα και μοναδικό πρόσωπο.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Μένσα έχει μία απίστευτα συγκεντρωτική νοοτροπία. Θέλει να ελέγχει τα πάντα μόνος του, ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια… Αποτέλεσμα;

Μια Οργάνωση με ανύπαρκτη δραστηριότητα (θυμίστε μου κάτι την τελευταία διετία…), με μηδενική εσωτερική ζωή, χωρίς το παραμικρό κύρος στην κοινωνία και με ελάχιστα πλέον ενεργά μέλη. Και το σημαντικότερο: Με 800 και πλέον ανενεργά μέλη, που όπως όλοι μας, μπήκαν στην οργάνωση αυτή με ενθουσιασμό και όρεξη για συμμετοχή και προσφορά και γρήγορα απογοητεύτηκαν και αποσύρθηκαν. Και αυτό γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι δυστυχώς γαντζωμένοι στις καρέκλες… Η νοοτροπία Τζένου δεν είναι αποκλειστικά σημερινό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς τα πράγματα την τελευταία τετραετία έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Επειδή θεωρώ ότι η Ελληνική Μένσα πλέον βρίσκεται στο χείλος της ανυπαρξίας, κάνω έκκληση στους ανθρώπους που έχουν διατελέσει Πρόεδροι (και τους ονοματίζω…Θεόδωρος Νάτσινας, Νικόλαος Αναγνωστάτος, Ανδρέας Χαλκιαδάκης, Νικόλαος Πατακιάς, Μάρκος Αλαφούζος, Γεώργιος Κλείτσας) να πάρουν θέση εδώ και τώρα.

Να προτείνουν πως θα ανανεωθεί η διοίκηση της Οργάνωσης και θα απαλλαγούμε από τα άτομα που έχουν κόλλημα με τις θέσεις και πως η Ελληνική Μένσα θα αποκτήσει και πάλι ζωή και θα ενεργοποιήσει τα μέλη της που έχουν αποστασιοποιηθεί.

Φίλοι μου, όσον αφορά την Ελληνική Μένσα, είμαστε στο σημείο μηδέν. Θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και κυρίως τα άτομα που έχουν ζήσει πολλά χρόνια την Οργάνωση και έχουν συμμετάσχει στα κοινά της. Η τακτική του συμβιβασμού με την τρέχουσα κατάσταση με αντάλλαγμα κάποιες ανούσιες παραχωρήσεις δεν ωφελεί σε τίποτα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελληνική Μένσα στον αφανισμό.

Στέλιος Καλαϊτζάκης
Τοπογράφος Μηχανικός


Επιστροφή στα περιεχόμενα.
 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*