Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004, κατανυκτική συνάντηση στο Πεδίο του Άρεως (Γκρην Παρκ 21:30).

Μεγάλη Πέμπτη 8 Απριλίου 2004, κατανυκτική συνάντηση στο Πεδίο του Άρεως (Γκρην Παρκ 21:30).

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Η συνάντηση.

Ξεκίνησε νωρίτερα και πριν πάω...

Χτύπησε το κινητό μου 21:05 και ακούω τον Δημήτρη Μποσκαΐνο « Που είσαι; Δεν θα έρθεις;»

«Στις 21:30 ξεκινάμε, αλλά έρχομαι τώρα...» Νάναι καλά το ποδήλατο σε ένα λεπτό ήμουν εκεί. Πάρκαρα σε ένα δένδρο έξω από το Γκρην Παρκ και χάρηκα που άφησα το αυτοκίνητο στο σπίτι....

Το κέντρο βάρους της βραδιάς ήταν προς την νέα τεχνολογία, αλλά συζητήθηκαν θέματα ευρέως φάσματος και ενδιαφέροντος. Υπήρχε και ευχάριστη νότα σε αυτή την βραδιά...

Μεγάλη Πέμπτη.

Ανταλλάξαμε ευχές με τον Γιάννη Τζένο. Καθώς πλησιάζει το βράδυ, περιμένω με μεγαλύτερη επιθυμία από συνήθως την αποψινή συνάντηση.

Μεγάλη Τετάρτη βράδυ.

Μιλήσαμε με τον Βασίλη, αν τα καταφέρουν θα έρθουν το βράδυ μαζί με την Ρένα.

Μεγάλη Τετάρτη ακόμα...

Όταν ήμουν καινούργιος οδηγός, 11 ημερών από ότι θυμάμαι, πήγαινα στην Κηφισίας βόλτα με έναν φίλο μου. Βλέποντας ξαφνικά ένα εμπόδιο στον δρόμο άρχισα τα λάθη, Τέρμα Δεξιά! Χάλια το αυτοκίνητο... Τέρμα Αριστερά!! Βάρκα σε φουρτούνα το αυτοκίνητο... Τέρμα Δεξιά! (αλλά με προσοχή και λίγο μέτρο), μαζεύτηκε λίγο το αυτοκίνητο... Προσεκτικά Αριστερά και το σώσαμε...

Δεν μου αρέσει πλέον να παραμυθιάζω τον εαυτό μου... Σε κάθε καινούργιο πρόβλημα της ζωής, με τον ίδιο πανικό και την αδρεναλίνη στα ύψη, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μου θα νομίζουν, παλεύοντας για την επιβίωση, ότι έχουν δίκιο και κάθε ένα θα προσπαθεί να αρπάξει το τιμόνι και να το πάει τέρμα εκεί που νομίζει... Η μικρή φωνούλα της λογικής θα είναι πάντα όλο και πιο έμπειρη και θα τα δίνει όλα για να μπορέσει να είναι εκείνη που θα φέρει σε λογαριασμό τα αφηνιασμένα άλογα. Ένα Κεράκι στην Εκκλησία και μία προσευχή στον Ύψιστο είναι βήματα στον σωστό δρόμο, για να μακροημερεύει αυτή η φωνούλα που χαλιναγωγεί τα βήματα μου στην ζωή.

Έχουμε πολύ Μεγάλη Τετάρτη ακόμα και η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται πολύ Μεγάλη...


Στην τελευταία συνάντηση συζητήθηκε η επόμενη Πέμπτη, εφ’ όσον είναι Μεγάλη Πέμπτη.

Τελικά θα γίνει συνάντηση, εφ’ όσον πολλοί θα βρισκόμαστε στην Αθήνα. Τελειώνοντας από τα καθήκοντα μας, θα βρούμε και λίγο χρόνο να βρεθούμε και να συνδράμουμε τις εξελίξεις.

Πήραμε την έγκριση για την χορηγία και έτσι τώρα μπορώ να παρουσιάσω ένα μικρό χρονικό από την σύλληψη της ιδέας, έως την υλοποίηση της.

Η κεντρική ιδέα που σχημάτισα από την στιγμή που έμαθα για την Μένσα, μέχρι και την φιλοξενία του Διεθνούς Συνεδρίου της Μένσα στην Αθήνα το 1988, είναι ότι στον σύλλογό μας, δεν υπάρχουν μόνο θέσεις που διεκδικούνται, αλλά και θέσεις που είναι πολύ πιο σημαντικές, αυτές που δημιουργούνται και των οποίων κύριο χαρακτηριστικό είναι η ομοψυχία των μελών στην υποστήριξη τους.

Κάπως έτσι και με την μορφή άρθρων από διάφορα μέλη, ξεκίνησε εντός του επίσημου δικτυακού τόπου της Ελληνικής Μένσα, ένας φάκελος που σιγά - σιγά μεγάλωνε και έγινε περιοδικό.

Καθώς μεγάλωνε άρχισαν οι οδύνες του επερχόμενου τοκετού. Η πρώτη εκδηλώθηκε με την απόφαση του τότε συμβουλίου, να αποσυρθεί ένα βιογραφικό υποψηφίου για τις εκλογές μας. Εκεί έγινε ξεκάθαρο, ότι το περιοδικό δεν είχε πλέον θέση στο σάιτ της Ελληνικής Μένσα, έπρεπε να αποκτήσει δική του θέση, να γεννηθεί και να υπάρξει ως αυτόνομη οντότητα.

Η δεύτερη οδύνη που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπήρχαν περιθώρια το περιοδικό να επιβιώσει μέσα στο σάιτ, αλλά έπρεπε να έχει την δική του θέση μέσα στην οικογένεια της Ελληνικής Μένσα, ήταν όταν μέλος επόμενου Δ.Σ. διετύπωσε άποψη ότι κάποιες φωτογραφίες επιστημονικού ενδιαφέροντος που δημοσίευε το Δικτυακό Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα, έπιαναν πολύ χώρο στο σάιτ μας. Εκείνη την εποχή, η ανθρώπινη πλανητική κοινότητα, είχε αντίθετη άποψη. Μία από αυτές τις φωτογραφίες, δημοσιεύθηκε από το περιοδικό FOCUS, μία άλλη από το Μεγαλύτερο Δικτυακό Περιοδικό της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας στον τομέα που αφορούσε η φωτογραφία και λίγο καιρό αργότερα δημοσιεύθηκε και δεύτερη, για την οποία έφτασαν και συγχαρητήρια από όλα τα μέρη του πλανήτη μας. Έγινε φανερό ότι η οικογένεια της Ελληνικής Μένσα θα μεγάλωνε και το συμβούλιο ολόψυχα και ομόφωνα το κατάλαβε και βοήθησε ταχύτατα στην υλοποίηση της διαδικασίας, όταν ο ίδιος ο Γιάννης Τζένος φρόντισε για την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που έπρεπε ο ίδιος ο πρόεδρος να υποβάλλει.

Την εποχή που δημοσιεύθηκε η πρώτη φωτογραφία του Βασίλη Γούσια στο FOCUS, ετοιμάστηκε και έγινε με τεράστια επιτυχία και το συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθρώπινη Ευφυία» με έναν από τους χορηγούς και το περιοδικό FOCUS.

Τότε περίπου μου ανακοίνωσε ο Βασίλης Τζιμόπουλος, ο νέος Webmaster του Δικτυακού Τόπου της Ελληνικής Μένσα, ότι ένα νέο μέλος μας, ο Θανάσης Κοσμόπουλος, είναι ιδιαίτερα δραστήριο, πρόθυμο και θέλει να βοηθήσει όπως μπορεί στην εξέλιξη του συλλόγου μας. Σε κάποια από τις συναντήσεις ανέφερα στον Θανάση την ανάγκη να έχει το περιοδικό τον δικό του δικτυακό τόπο και μέσα σε δύο μέρες, μου ανακοίνωσε ότι βρήκε οργανισμό που δεχόταν να μας χορηγήσει αυτόν τον δικτυακό τόπο, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να ζητήσουμε από το συμβούλιο να επιβαρύνει την Ελληνικής Μένσα με παραπάνω έξοδα καθώς οι απαιτήσεις του περιοδικού μεγαλώνουν, αντίθετα, την απαλλάσσουμε ακόμη και από τα μέχρι στιγμής έξοδα για αυτό.

Έπρεπε να γράψω επιστολή με το αίτημά μας προς την κυρία Μαρίνα Καταροπούλου, στην ΟΤΕΝΕΤ. Το έκανα και λίγο καιρό αργότερα, με ειδοποίησε εκ μέρους της ΟΤΕΝΕΤ η κυρία Βάλια Παπασπύρου ότι θα είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή της εταιρίας κύριο Αντώνη Λυραντωνάκη. Συναντηθήκαμε και οι τέσσερις και μας ζητήθηκε να παρέχουμε κάποια τεστ IQ σαν δείγμα μέσα στο σάιτ της ΟΤΕΝΕΤ ώστε να το κάνουν όσοι από τους ανθρώπους την επισκέπτονται και έχουν τέτοια διάθεση και από εκεί αν θέλουν να επισκέπτονται το επίσημο σάιτ μας ή και το περιοδικό μας.

Η Ευγενία Βαγιάνου, ως μέλος μας και καθηγήτρια προγραμματισμού, ανέλαβε και ετοίμασε τις σελίδες με τα τεστ IQ που μας ζητήθηκαν και αμέσως μετά, πριν λίγες μέρες, ήρθε το γράμμα του κυρίου Λυραντωνάκη, που ανακοίνωνε την ημερομηνία έναρξης της χορηγίας. Από 1η Μαΐου 2004 και για τα προσεχή δύο χρόνια το περιοδικό μας μπορεί να φιλοξενεί άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο αφού η χορηγία περιλαμβάνει και περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης.

Παράλληλα άρχισαν και οι προετοιμασίες για τυχόν εκδήλωση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για το περιοδικό μας και τον σύλλογό μας, αφού αρκετοί εθελοντές (αναγράφονται στο άρθρο για την προηγούμενοι Πέμπτη) ανοίγουν τακτικά τα γραφεία μας και μάλιστα έχουν ήδη μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων, πριν καν λειτουργήσει το περιοδικό στην νέα του θέση και πριν ανέβει το τεστ στην ΟΤΕΝΕΤ.

Το περιοδικό είναι τα άρθρα μας. Τώρα που θα έχουμε περισσότερο χώρο θα φροντίσουμε όλοι μαζί, να δημοσιευθούν περισσότερα άρθρα και να γίνει πιο εύκολη η ανεύρεσή τους.

Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά και περιμένω την στιγμή που το περιοδικό μας στην διεύθυνση www.mensamagazine.gr θα έχει για πρώτο του εύσημο και το σήμα της ΟΤΕΝΕΤ ως χορηγού μας.

Φαίνεται ότι από δω και πέρα, η εκάστοτε ηγεσία της Ελληνικής Μένσα θα έχει όλο και δυσκολότερο έργο να φέρει σε πέρας, αφού η ανάληψη ευθυνών, δεν αφήνει περιθώρια σε συνήθειες φιλικής παρέας. Τον τελευταίο καιρό οι ψήφοι των μελών στις εκλογές, μοιάζει να έχουν στόχο την επιβράβευση αυτού που εργάζεται σύμφωνα με τις ιδέες της Μένσα.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση!


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*