Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2004, άνοιξη στο Γκρην Παρκ 21:30 - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2004, άνοιξη στο Γκρην Παρκ 21:30 - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Μετά από δύο χρόνια και ενώ σε κάθε επιτυχημένη συνάντηση, λέω «αυτή ήταν η καλύτερη», αυτήν την Πέμπτη, «αυτή ήταν η καλύτερη».

Ξεκίνησε με μία κουβέντα για την συγχρονικότητα, όταν ήμασταν ακόμη μόνο η Ευγενία Βαγιάνου, καθηγήτρια προγραμματισμού και δημιουργός της ιστοσελίδας με τα τεστ που μας ζήτησε ο χορηγός, ο Νίκος Παπαδόπουλος αστυνομικός, και ο Θόδωρος Νάτσινας, προγραμματιστής – συγγραφέας και εκδότης του δικτυακού περιοδικού. :-) Στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν από το ξάφνιασμα που «έπιασε» στο πρόσωπό μου, ο Νίκος, όταν άκουσα την λέξη «αστυνομικός». Το σχολίασα και την ώρα που τόνιζα την προσπάθειά μου να καταλάβω το ξάφνιασμά μου, πέρασε ένα περιπολικό, πράγμα τακτικό έξω από το Γκρην Παρκ, αλλά όχι και ιδιαίτερα συχνό. Ανέφερα την θεωρία, ότι η επιστημονική κοινότητα, μάλλον θεωρεί τις συμπτώσεις αυτές άνευ ιδιαίτερης σημασίας και την «συγχρονικότητα» ανύπαρκτη, χωρίς βέβαια να έχω ρωτήσει την επιστημονική κοινότητα, για το αν συμφωνεί με αυτά που της καταμαρτυρούσα. Τότε μπαίνει ο Βασίλης Τζιμόπουλος με την σύζυγό του Ρένα, η οποία ανέφερε κάτι περί «μοναδικότητας στα αστυνομικά χρονικά». Εκεί άρχισε η σύμπτωση να γίνεται εξαιρετικά σπάνια, αφού η Ρένα πρώτη φορά μιλούσε για την αστυνομία (όχι, ο Νίκος δεν φορούσε στολή, ούτε το πρόσωπό του παρέπεμπε πουθενά, χαρακτηριστικά τον ρώτησα αν είναι φοιτητής και έτσι έμαθα το επάγγελμά του). Ο Βασίλης, εξήγησε τι εννοούσε η Ρένα, πριν λίγη ώρα, από ένα περιπολικό, μάλωσαν έναν οδηγό ΙΧ, που έκλεινε τον Βασίλη που οδηγούσε μηχανή!!! «Άνοιξε δρόμο να περάσει ο άνθρωπος», αν θυμάμαι καλά και αν θυμόταν καλά και ο Βασίλης.

Μία μεστή, όμορφη, ευχάριστη συνάντηση με θέμα τον κατάλογο μελών.

Τετάρτη απόγευμα, η κατάλληλη μέρα για οικογενειακή επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Έτσι η πρώτη γραμματέας της Ελληνικής Μένσα (η Κική), είχε το χρόνο να δούμε όλοι μαζί, ότι δεν είδαμε εγώ και ο Στέφανος την πρώτη φορά. Ένα απίστευτο ολογραφικό ταξίδι στο εργαστήριο του Φειδία! Και ένα ονειρικό ταξίδι στη Αρχαία Μίλητο. Ανατριχιάζω και μόνο που το θυμάμαι...

Τώρα περιμένω το επόμενο έργο για την Μαγική Κιβωτό, που διάβασα στο Ίντερνετ ότι ετοιμάζεται και θα κάνουμε μία συνάντηση Μενσανών Τετάρτη απόγευμα ή Κυριακή πρωί, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

(Α! Τα ειδικά γυαλιά την δεύτερη φορά, έτυχε να είναι χαλασμένα, αλλά μόλις το κατάλαβα και πήρα καλά γυαλιά, κάτι έγινε με το κομπιούτερ και το πρόγραμμα άρχισε ξανά από την αρχή!)

Τετάρτη πρωί.

Μία από τις συχνές ερωτήσεις που ακούγονται τελευταία, είναι «θα αλλάξει όψη το περιοδικό, όταν πάει στην δική του διεύθυνση;»

Είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει, αφού νέα κίνητρα θα εμφανιστούν...

Εκείνο που δεν ξέρω ούτε εγώ, είναι το πως θα αλλάξει. Άλλο η προσχεδιασμένη «deja vue» ζωή και άλλο η ζωή με νέες εμπειρίες.

Κυριακή πρωί και λιακάδα. Στα πεζοδρόμια με ήλιο είναι το καλοκαίρι και στα πεζοδρόμια με σκιά είναι ακόμη χειμώνας. Η άνοιξη είναι γεγονός.

Κατηφορίζοντας την Πειραιώς προς το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο ήλιος ζεσταίνει το αυτοκίνητο και τα γυαλιά ηλίου γίνονται απαραίτητα. Φθάνουμε και μετά από κάποια αναμονή μας φωνάζουν από τα μεγάφωνα να δούμε την εικονική πραγματικότητα, μία επίσκεψη στην Ολυμπία...

Ο συνδυασμός ήταν αποτελεσματικός, η ομορφιά της Ολυμπίας σε Virtual Reality και η ομορφιά της Κυριακάτικης ηλιόλουστης ημέρας σε συνδυασμό με το παγωτό που φάγαμε μετά την επίσκεψη, άρχισαν να με οδηγούν σε μία σειρά συναισθημάτων που κατέληξε κάποιες ώρες αργότερα στην σκέψη «είναι ώρα να αρχίσουμε τις συναντήσεις στο Γρην Παρκ και στην πρώτη μάλιστα ευκαιρία, στον κήπο».

Μία Κυριακάτικη επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και κατάλαβα ότι μπήκε η άνοιξη...


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*