Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Spherule - Εαρινοί κομήτες και σφαιρίδιο από την Σελήνη.

Spherule - Εαρινοί κομήτες και σφαιρίδιο από την Σελήνη.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Στην πιο πρόσφατη από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουμε με τον Βασίλη Γούσια, έμαθα ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο θα έχουμε δύο ουράνια θεάματα.

Δύο κομήτες που κάνουν το πέρασμά τους από την γειτονιά μας, θα γίνουν φανεροί με γυμνό μάτι.

Όπως ήταν φυσικό για μένα, μπήκα μετά στο Ίντερνετ να ενημερωθώ για το θέμα και μέσα στις σελίδες που είδα βρήκα και το θέμα που έδωσε τον τίτλο του στο άρθρο.Αν κατάλαβα καλά οι μετεωρίτες θα μπορούσαν να είναι θεοί – προστάτες των υαλουργών...

Ανάμεσα στα υπόλοιπα άρθρα που βρήκα ήταν και τα αντίστοιχα γι’ αυτούς τους κομήτες, καταστροφολογικά σενάρια. Φαίνεται για κάθε παγκόσμιο γεγονός, πλέκεται και ένα καταστροφολογικό σενάριο...

Ο πρώτος κομήτης είναι ο LINEAR C/2002 T7, ο οποίος θα είναι τον Μάρτιο στην ακτινοβολία του Ήλιου και τον Απρίλιο μετά το περιήλιό του στις 23 Απριλίου θα είναι και λαμπρότερος.

Ο δεύτερος κομήτης είναι ο NEAT C/2001 Q4, ο οποίος θα είναι στις 7 Μαΐου στην κοντινότερη απόσταση από την γη και θα φαίνεται κοντά στον αστερισμό Canis Major, και στην νέα σελήνη της 19ης Μαΐου 2004 θα είναι πιο εύκολο να τον παρατηρήσουμε.

Η κουβέντα βέβαια είχε και την αστεία της πλευρά, ξέροντας την αγάπη του Βασίλη για τον κινηματογράφο και την αστρονομία, αλλά και το παλιό χόμπι του με την αστρολογία, του είπα ένα σενάριο που μου σκέφθηκα την ώρα που μιλούσαμε για την Fata Morgana και συνδυάζει την φωτογραφία με την αστρολογία.

Το σενάριο θα μπορούσε να είναι, σχετικά με έναν αστρολόγο που μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια σημαντικά γεγονότα, αλλά τελικά κάνει καριέρα σαν φωτογράφος, φροντίζοντας να είναι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Όπως τόνισε ο Βασίλης, ένα τέτοιο σενάριο μόνο ως σάτιρα θα μπορούσε να σταθεί.

Η κουβέντα που μου έφερε αυτή την ιδέα, είναι η αξία που έχουν οι ερασιτέχνες αστρονόμοι και ιδιαίτερα στον τομέα του ότι, επειδή είναι πολλοί, μπορεί κάποιος από αυτούς να πετύχει ένα φαινόμενο και να το φωτογραφήσει με τον φθηνότερο από τους κρατικούς, εξοπλισμό του και έτσι να έχει ένα ντοκουμέντο πιο σημαντικό μερικές φορές ακόμη και από φωτογραφίες κρατικών τηλεσκοπίων.

Τους κομήτες συνήθως εντοπίζουν ερασιτέχνες αστρονόμοι και φυσικά τους δίνουν ότι όνομα εκείνοι θέλουν.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*