Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2004, 21:30, Athens Plaza στο Σύνταγμα, προσανατολισμός.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2004, 21:30, Athens Plaza στο Σύνταγμα, προσανατολισμός.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Τετάρτη

Πριν αρκετά χρόνια, τότε που ξεκινούσε η Ελληνική Μένσα, συναντήθηκα με ένα βιβλίο.

Εκείνη την εποχή, ήμουνα χωμένος στον κόσμο των υπολογιστών και είχα πλήρως εγκαταλείψει τον κινηματογράφο (οι εκπαιδευμένοι σκηνοθέτες μου επέτρεπαν να ξέρω την επόμενη σκηνή στις καινούργιες ταινίες) και τα βιβλία.

Στοίβες ολόκληρες από βιβλία μαζεύονταν σπίτι μας, αφού τα διαβάζει η γυναίκα μου και μία διαρκής ενοχή μου έλεγε: «τόσα χρήματα σε βιβλία και τα έχεις τζάμπα πλάι σου, διάβασε και κανένα να αξιοποιήσεις την ευκαιρία».

Η εκπαίδευση όμως στον δυτικό πολιτισμό με έχει μάθει τι να τις κάνω τις ενοχές μου και τα βιβλία πήγαιναν σε χέρια φίλων, συγγενών και γνωστών, χωρίς να τα έχω ποτέ ανοίξει.

Και τότε είδα ένα από τα βιβλία της γυναίκας μου και το πήρα στα χέρια. «Ούρσους το πνεύμα των σπηλαίων». Με το βιβλίο στον νιπτήρα έπλυνα τα χέρια μου χωρίς να πάρω από πάνω του τα μάτια μου. Έφαγα με το βιβλίο πλάι στο πιάτο και μαντεύετε τα παρακάτω, μέχρι που τέλειωσε και τότε επικοινώνησα με το περιβάλλον: «Κική, λες να βγάλει και δεύτερο;»

Κάμποσο καιρό αργότερα, ήρθε ένα γράμμα στην γραμματέα της Ελληνική Μένσα (την Κική) και το διάβασε και ο πρόεδρος (εγώ). Το γράμμα μας έδινε πληροφορίες για μέλη της Μένσα γνωστούς στον κόσμο, ώστε να απαντάμε σε τυχόν ερωτήσεις δημοσιογράφων που ήθελαν να καταλάβουν τι περίπου είναι η Μένσα (το καταστατικό την ορίζει όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε η Μένσα αλλάζει και προσαρμόζεται, για αυτό και υπάρχει κοντά 60 χρόνια τώρα, σε όλο τον κόσμο).

«Κική δεν το πιστεύω! Η Jean Auel που έγραψε το πνεύμα των σπηλαίων, είναι μέλος της Μένσα!!!» Χωμένος στο Spectrum που έφτιαξε ο Sir Clive Sinclair (πρόεδρος τότε της Αγγλικής Μένσα), βγήκα για λίγο να διαβάσω ένα βιβλίο και αυτό το είχε γράψει η Jean Auel μέλος και αυτή της Μένσα...

Η αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους δύο έχω κοινά, διότι με άλλα γνωστά μέλη της λέσχης μας, δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα ποτέ, όπως ο Ισαάκ Ασίμωφ και ο Άρθουρ Κλαρκ.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη έκπληξη που είχα από την συμμετοχή μου στην Μένσα.

Η πρώτη ήταν όταν έλαβα από την διεθνή Μένσα το γράμμα επιτυχίας. Μόλις προσγειώθηκα μπόρεσα και διάβασα το όνομα του προέδρου της: Dr. Buckminster Fuller!!!

Προς τι τα 3 θαυμαστικά; Είχα δει παλιότερα ντοκυμαντέρ από την κρατική τηλεόραση, σχετικά με την ζωή του και ήταν το κρυφό (κατ’ ανάγκην) πρώτυπό μου, αφού λίγοι τον γνωρίζουν...

Το δίδαγμα; «Παραείμαι στενού ορίζοντα άνθρωπος, ας κοιτάξω και λίγο παραπέρα» :-)

Τετάρτη, ώρες αργότερα...

Και όπως πάντα ξέχασα την βασική ενημέρωση: Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

1. Γιατί στην αυριανή συνάντηση η Δέσποινα που μας ήρθε από την Γαλλική Μένσα, θα φέρει να δούμε βιβλία σχετικά με τα παιδιά.

2. Γιατί σήμερα είδα και αγόρασα ένα τεύχος του CINE Fan και είχε DVD με το «Ούρσους, το πνεύμα των σπηλαίων». Και μάλιστα εκδότης του περιοδικού είναι και άλλο μέλος της Λέσχης μας, ο Νίκος Μανούσος.

Παρασκευή; Σάββατο; ...?
**********************

Η ανάγκη μου για νέες εμπειρίες και νέες κατακτήσεις με οδηγεί συνέχεια σε απώλεια προσανατολισμού. Έτσι και την τελευταία φορά, ανέβηκα στον ημιόροφο στο Πλάζα, να δω πως φαίνεται η συνάντηση από ψηλά και κάπου εκεί άρχισα να κάνω και άλλα καινούργια πράγματα και στο τέλος ξέχασα τις εδώ σελίδες.Από τότε που κατασκευάστηκε ήθελα να αποκτήσω ένα DVD rewritable και αυτές τις μέρες το Πλαίσιο, έφερε ένα στην μισή τιμή από το πιο φθηνό σήμερα και μάλιστα καλή μάρκα. Όμως ήταν bulk… Όσοι ξέρουν από αγορές για το PC θα έχουν καταλάβει πως ότι γλύτωσα σε χρήμα θα έπρεπε να το πληρώσω σε κόπο... Με την συνεχή άσκηση που είναι απαραίτητη μετά τα 45, είμαι συνεχώς σε κάποια φόρμα και έτσι είχα ξεχάσει τι πάει να πει «πιάστηκαν οι ώμοι μου». Το Toshiba DVD RW όμως μου το θύμισε. Ήμουνα σε επικοινωνία μέσω Ίντερνετ με έναν φίλο που είναι από τα «καλά χαρτιά» της Ελληνικής Μένσα σήμερα και πάλευα ήδη από το πρωί να βρω άκρη με την εγγραφή. (Ως DVD αναγνωρίστηκε αμέσως, χωρίς καμία προσπάθεια... Το να γράψει όμως...) Εκεί πάνω στον αγώνα και την αγωνία και την επικοινωνία, άρχισα να αισθάνομαι τους μύες της πλάτης σαν κόκαλα και μάλιστα που πονάνε. Είπα να κοιμηθώ για μεσημέρι, αλλά σε 5 λεπτά, ξεπιάστηκα (η καλή φόρμα από την άσκηση) και ήμουνα πάλι, πάνω από το νεοαποκτηθέν κοσκινάκι μου. Όταν κοιμήθηκα για μεσημέρι κάποια ώρα το απόγευμα, ήμουνα «πεθαμένος», αλλά είχα διαπιστώσει ότι το περιφερειακό δούλευε κανονικά.

Όταν ξύπνησα, «ξύπνησα» και είδα ότι ήμουνα «χρήστης». Είχα ξεχάσει τους πάντες και τα πάντα και παραλίγο να με ξεχάσετε και σεις. (Δεν το ξέρω, το υποθέτω...)


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*