Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΕΝΣΑ.

 

 

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΕΝΣΑ.

 

                        του Θεόδωρου Νάτσινα

 

Όλα τα μηνύματα προς την Ελληνική Μένσα ή το Δικτυακό Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Διαλέγω ένα, με κριτήριο την δική μου αμέλεια στην επικοινωνία και την σωστή αντιμετώπιση που είχα από τον φίλο που μας έκανε την τιμή να αλληλογραφήσει μαζί μας.

(Προηγήθηκε μία επιστολή προς την λέσχη και μία απάντησή μου, μετά ακολούθησε το εξής email):

Ευχαριστώ για την άμεση επικοινωνία.

Ήταν παράλειψή μου που δεν σας ανέφερα τη περιοχή μου. Ζω και εργάζομαι στην όμορφη και ποιοτική ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Θεωρώ πως η διεύρυνση του οργανισμού, όλων των επιχειρήσεων (έκδοση περιοδικού, συνέδρια, επιστημονικές αναζητήσεις) που περιστρέφονται γύρω από αυτόν, αλλά και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση (και απόδοση) αν μπορούσε να σπάσει τα τείχη των μεγαλουπόλεων , να δικτυωθεί κατάλληλα και να προωθηθεί. Έτσι πολλοί στόχοι , με κυριότερο την εξεύρεση νέων αξιόλογων μελών, μπορούν να επιτευχθούν αμεσότερα.

Ωστόσο, δε πρέπει να παραλείπεται το γεγονός , ότι η ποιότητα ζωής (φυσικό περιβάλλον, ηρεμία , χαμηλά ποσοστά άγχους , ελευθερία χρόνου κλπ.) είναι παράγοντες οι οποίοι αναμφισβήτητα προάγουν το πνεύμα, διευρύνουν τις γνώσεις και διαπλάθουν τη προσωπικότητα και το χαρακτήρα του ανθρώπου σε μέγιστο βαθμό.

Για τους απλούς παραπάνω λόγους προτείνω ένα άνοιγμα του οργανισμού προς τη περιφέρεια, με αποστολή μελών από τις μεγαλουπόλεις για συναντήσεις (τύπου συνεδρίου), εξετάσεις αξιολόγησης, καθώς και τη μόνιμη αντιπροσώπευση της οργάνωσης τουλάχιστον σε κάθε μια από τις πρωτεύουσες των Νομών.

Προφανές είναι ότι τα λιγοστά έξοδα συντήρησης ενός γραφείου παραρτήματος, μπορούν να καλύπτονται με συνδρομές των πολυάριθμων νέων μελών , τα οποία σημειωτέον λόγω φόρτου εργασίας ή απέχθειας των ρυθμών της πρωτεύουσας, αλλά και λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας του σύγχρονου ταξιδιού, αδυνατούν να βρεθούν κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία σε μια άλλη πόλη.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε προσπάθεια αποκέντρωσης. Ευελπιστώ δε, να υπάρξει μια φόρμουλα, ώστε όλοι οι Έλληνες να τύχουν ίσων ευκαιριών. (Ας ξεκινήσουμε πιλοτικά από τη ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

Ευχαριστώ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

************

Μετά από αρκετές μέρες νέα επιστολή:

************

Κε ΘΕΟΔΩΡΕ

ΠΑΡ' ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΝΣΑ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΝΕΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ , ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ,ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Ή E-MAIL.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

************

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σε ευχαριστώ που στο δεύτερο γράμμα σου χρησιμοποίησες κεφαλαία, αυτό με έκανε να βρω τον χρόνο να σου απαντήσω. ?

Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο των computers και είχαμε καταλήξει πως τα κεφαλαία σημαίνουν «φωνές» και στους παλιούς χρήστες ήταν κάτι που αποφεύγαμε.

Είναι η πρώτη φορά που συναντώ κεφαλαία με πρωτοτυπία!!!

Χρησιμοποιήθηκαν την δεύτερη φορά, αφού πρώτα αμέλησα την επικοινωνία μας για τους λόγους που σωστά φαντάστηκες και συνοδευόντουσαν από ευγενή διατύπωση, δίνοντας έτσι την σωστή εντύπωση, του δυναμώματος της φωνής, έτσι ώστε να ακουστεί. Με το γράμμα σου αυτό, σκέφτομαι το πόσο εξαίρετες ικανότητες επικοινωνίας έχεις!

Για τους λόγους αυτούς, θεωρώ ότι η δημοσίευση του γράμματος σου και αν νομίζεις και της δικής μου απάντησης, θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την Ελληνική Μένσα, αποτελώντας ουσιώδη κρίκο επικοινωνίας με όσους ενδιαφέρονται για την Λέσχη μας.

Περιμένω την απόφασή σου και το θέμα με την Μεσσηνιακή Μένσα, αν το διατυπώνω σωστά, θα το φέρω στο συμβούλιο της Ελληνικής Μένσα με την πεποίθηση ότι ο λόγος της συζήτησης δεν θα είναι η έγκριση, αλλά η επικοινωνία μεταξύ μας.

Ευχαριστώ πολύ για τα emails σου,

Θεόδωρος Νάτσινας

************

Η τελική απάντηση:

Κε Θεόδωρε,

Ευχαριστώ για όλα τα καλά σας λόγια.

Θεωρώ πως τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, καθώς και ότι πρέπει πάντα να προσπαθούμε για κάτι που αγαπούμε. Τόσο η λογική όσο η ακολουθιακή πραγματικότητα και η απλότητα, είναι βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Νομίζω ότι αυτά είναι από τα μοναδικά μας εφόδια (σαν άνθρωποι) στη ζωή. Πιστεύω (αιτιολογημένα) σε κάθε τι που κάνω και δίνω όσο μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου μπορώ, στη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση που μου κάνατε για τη δημοσίευση της αλληλογραφίας μας, διότι έτσι αποδεικνύετε , τόσο εσείς προσωπικά όσο και η κοινότητα της ΜΕΝΣΑ, τον ουσιαστικό ρόλο και αρχή της λειτουργίας της Λέσχης, η οποία θεωρώ πως είναι η αντιμετώπιση όλων των φωνών με το ίδιο ειδικό βάρος και την ίδια αξία. Πραγματικά ευχαριστώ, όχι για τη 'δημοσίευση', αλλά που δε με απογοητεύσατε τηρώντας μια απρόσωπη στάση, χρησιμοποιώντας ξύλινη 'τυπική' γλώσσα. Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα.

Πιστεύω στην ύπαρξη της Λέσχης ΜΕΝΣΑ, χωρίς αισθήματα διάκρισης έναντι των άλλων (βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γίνω μέλος δίνοντας εξετάσεις), αλλά ως ένα βήμα περαιτέρω ενασχόλησης και προβληματισμού, άσκησης του πνεύματος και της λογικής. Κάπως έτσι το φαντάζομαι.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, είναι προφανές ότι αποδέχομαι τη δημοσίευση της αλληλογραφίας μας, με τρόπο τέτοιο που εσείς θα κρίνετε κατάλληλο, ώστε να είναι δυνατό να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης και ενδιαφέροντος συνανθρώπων μας για μια ουσιαστική επικοινωνία, εποικοδομητικό προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων σε σύνθετα και απλούστερα θέματα, τα οποία έχουν τις δυνατότητες επικοινωνίας, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΕΝΣΑ (σωστά τοποθετηθήκατε), θέλω να πιστεύω πως μπορεί να θεσμοθετηθεί ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο και κίνητρο για τα πιθανά μελλοντικά της μέλη σε επίπεδο νομού (κάτι σαν τις συνεστιάσεις των λόρδων της Αγγλίας, αλλά χωρίς αίγλη και δημοσιότητα), με δόγμα την ισότητα μεταξύ των ατόμων.

Ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε
και Εύχομαι στη ΜΕΝΣΑ Καλή Συνέχεια και Πρόοδο.

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υ.Γ. ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΕΝΣΑ ; < ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ .-) >

************


Θεόδωρος Νάτσινας           


Επιστροφή στα περιεχόμενα.Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*