Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτες του Καλοκαιριού 2003 - Ευχάριστες στιγμές.

 

 

Πέμπτες του Καλοκαιριού 2003 - Ευχάριστες στιγμές.

                        Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003

Επιστροφή στον κήπο.

Το Γκρην Παρκ στα καλύτερά του.

Κλείσαμε ένα ραντεβού με τον Δημήτρη Μποσκαΐνο στις εννέα και τελικά γίναμε έξι και καθίσαμε και ως αργά...

Ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης ήρθε με εξαιρετική διάθεση και μόλις έφθασε ο Γιώργος Κλείτσας το κέφι ανέβηκε κατακόρυφα, γιατί και ο Γιώργος χάρηκε ιδιαίτερα που μας συναντούσε μετά από τόσο καιρό.

Τελευταίος έφθασε νόμιζα ο Χρήστος Σαμαράς, αλλά μετά από λίγο ήρθε και ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ειπώθηκαν εκπληκτικές ιδέες για τον μέλλον του συλλόγου μας και τότε συνειδητοποίησα ότι οι μισοί από τους παρόντες ήμασταν τέως πρόεδροι του συλλόγου.
Επιστροφή.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2003

Φωτιά. Τακτικό θέαμα στην Νέα Μάκρη το καλοκαίρι. Ο δυνατός αέρας της περιοχής συντελεί στο φούντωμα κάθε φωτιάς στην Πεντέλη, από την πλευρά της Νέας Μάκρης. Μία φωτογραφική σύνθεση που δίνει συνοπτική εικόνα της κατάστασης όταν έχουμε πυρκαγιά.


Παρακολουθώντας τις προσπάθειες πυρόσβεσης...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2003

Πρόσεχε!

Αποφάσισα να δουλέψω στο μπαλκόνι αφού έχω λάπτοπ, αντί να κάτσω μέσα στο τραπέζι που χρησιμοποιώ για γραφείο. Έτσι θα ήμουνα μαζί με έναν άλλο άνθρωπο αντί να είμαι μόνος μου.

Θα αφήσω το λάπτοπ να φορτώσει στο τραπέζι του μπαλκονιού, σκέφτηκα και πρόσεξα ότι υπήρχε υγρασία από τα νερά των ποτηριών που σχηματίζονται έξω από αυτά, όταν το ρόφημα είναι κρύο.

Ωραία... ευτυχώς το λάπτοπ έχει στηρίγματα που το ανυψώνουν και δεν θα κινδυνέψουν τα ηλεκτρικά από βραχυκυκλώματα...

ΠΡΟΣΕΧΕ!!!

O άλλος άνθρωπος ανέβαλε να σκεφθεί για μένα, γιατί ανέλαβε να σκεφθεί για μένα.

Δεν ήξερε από λάπτοπ, ήξερε όμως από ηλεκτρικά και νερό και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα, με πρώτο από όλα ότι ξέρει το τι πρέπει να κάνω, καλύτερα από εμένα που χειρίζομαι το λάπτοπ.

Φαίνεται δεν είναι τυχαίο, ότι η εργασία έχει δικό της χώρο και σπάνια αυτός είναι ένας χώρος στον οποίο έχουν πρόσβαση συγγενείς.

Ίσως τελικά οι συγγενείς μας, μας ξέρουν λιγότερο από όλους και ίσως αυτό γίνεται διότι νομίζουν ότι αφού είναι συγγενείς μας, μας ξέρουν.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της μάθησης είναι η γνώση;

Μου έχουν λείψει οι συναντήσεις της Πέμπτης...

Κυριακή 27η Ιουλίου 2003 εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

Μέχρι σήμερα μόνο ο Γρηγόρης Σπηλιόπουλος και ο Αλέκος Κυριλλόπουλος εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις συναντήσεις της Πέμπτης. Ούτε εγώ έστειλα, έστω και ένα μήνυμα ανιχνευτικό, ούτε καν στα μέλη που είναι μόνιμοι κάτοικοι Νέας Μάκρης.

Φέτος το καλοκαίρι φαίνεται να διακόπτονται παντελώς οι δραστηριότητες μας, αλλά δεν είναι έτσι. Χθες έμαθα από τον πρόεδρό μας Γιάννη Τζένο, για τις θερινές επίσημες δημόσιες παρουσίες της Ελληνικής Μένσα.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2003

Φάνηκε ότι αυτή την Πέμπτη θα κατέβαινα στο Γκρην Παρκ για να δω τουλάχιστον τον Γρηγόρη Σπηλιόπουλο. Βρεθήκαμε on line μέσω MSN messenger και είπαμε να συναντηθούμε αυτή την Πέμπτη.
Τελικά δεν έγινε...

Στην Νέα Μάκρη που μένω τα καλοκαίρια, μένει κάθε καλοκαίρι και ένα από τα πιο παλιά μέλη της Μένσα, ο Δημήτρης Πολίτης.

Ο Δημήτρης είναι φυσικός και εργάζεται ως καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ. Το σπίτι του είναι στην Νέα Μάκρη και τα καλοκαίρια ζει εδώ με την γυναίκα του Μαρία και τα δύο τους παιδιά. Επίσης εδώ βρίσκεται όλο τον χρόνο και ένα άλλο μέλος της Μένσα, η ιδιοκτήτρια μίας σχολής ξένων γλωσσών στη Νέα Μάκρη, που όμως αν και μιλήσαμε τηλεφωνικά, δεν έτυχε μέχρι στιγμής να συναντήσω.

Σκέφθηκα λοιπόν, ότι το καλύτερο μέρος για θερινές συναντήσεις της Ελληνικής Μένσα τις Πέμπτες, είναι το De Facto στην παραλία της Νέας Μάκρης. Η Πέμπτη είναι μία μέρα που δεν φέρνει προβλήματα στους μετακινούμενους το απόγευμα από Αθήνα προς τα εδώ. Επί πλέον, εφ' όσον είμαι συνέχεια εδώ και με το ποδήλατο μπορώ να βρεθώ σε λίγο οπουδήποτε, μέχρι και στον Τύμβο του Μαραθώνα, είναι εύκολο για όποιο μέλος της Μένσα βρεθεί προς τα εδώ, να μου τηλεφωνήσει, και εγώ θα ειδοποιήσω και τους άλλους, ώστε να κάνουμε μία μικρή συνάντηση οπουδήποτε στην περιοχή και οποιαδήποτε μέρα...

Τρίτη 1 Ιουλίου 2003

Καλό μήνα!

Ο Ιούνιος είχε καλές εξελίξεις για την Ελληνική Μένσα... Ένα επιτυχημένο τεστ με πολλούς υποψηφίους και μία επιτυχημένη μηνιαία συνάντηση.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2003

Φαίνεται ότι η συνάντηση μελών στην Νέα Μάκρη, δεν πρόκειται να γίνει εύκολα. Η διάθεση υπάρχει, η κοινή μέρα δεν βρίσκεται...

Κυριακή 22 Ιουνίου 2003

Προσπαθώ να καταλάβω πως καταφέρνει και λειτουργεί η Ελληνική Μένσα. Όλα τα μέλη του συμβουλίου εργάζονται σκληρά και πέραν του φυσιολογικού εργασιακού ωραρίου και όμως βρίσκουν τον χρόνο να δουλέψουν και για την Μένσα.

Σήμερα θα στείλω και μερικά ανιχνευτικά μηνύματα για μία ανεπίσημη συνάντηση στη Ν. Μάκρη.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2003

Από χθες υπεύθυνη των επίσημων σελίδων της Ελληνικής Μένσα είναι η Τατιάνα Ιακωβάκη, η οποία είναι και μέλος του ΔΣ.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2003

Περάσαμε τους 40000 επισκέπτες στις σελίδες μας και έχουμε 100 περίπου επισκέπτες κάθε μέρα...

Σάββατο 14 Ιουνίου 2003

Περάσαμε του 40000 επισκέπτες στις σελίδες μας και έχουμε 100 περίπου επισκέπτες κάθε μέρα...

Είμαστε όμως μόνο 5 με 6 μέλη που έχουμε ανεβάσει άρθρα. Φαντάζομαι ότι αν γράψουν και άλλα μέλη άρθρα του με οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει, όχι μόνο θα κρατήσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά φαντάζομαι ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός τους.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2003

Η συνάντηση έγινε στον κήπο και τον πρώτο λόγο είχαν τα ανέκδοτα.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2003

Χάρη στην Έλσα μπορώ και έχω χώρο να ανεβάσω το International Mensa Journal...

Είναι στα documents του Kyklos. http://groups.msn.com/KYKLOS/page.msnw


Σάββατο 31η Μαΐου 2003 Έκλειψη Ηλίου

Έκλειψη Ηλίου 31ης Μαΐου 2003.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2003

Link σχετικά με το SIG ιστιοπλοΐας.

Έμαθα από τον Ανδρέα Χαλκιαδάκη ότι η κρουαζιέρα του Ιστιοπλοϊκού SIG έγινε με επιτυχία και περιμένω αναφορά από τον Άγγελο Σταθάτο σχετικά με το πως πέρασαν...
Αυτή η Πέμπτη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα θέματα.

Κυριακή 25 Μαΐου 2003

Νεώτερη φωτογραφία από το βιογραφικό του Βαγγέλη.

Ο Βαγγέλης Κατσιούλης έστειλε ενημερωμένο βιογραφικό και τις νέες societies σχετικά με τους ανθρώπους με πολύ ψηλό δείκτη νοημοσύνης.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*