Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Κυριακή 30 Μαρτίου 2003 - Μηνιαία συνάντηση στη "Στοά" Πατησίων 101 ώρα 16:30.

 

 

Κυριακή 30 Μαρτίου 2003 - Μηνιαία συνάντηση στη "Στοά" Πατησίων 101 ώρα 16:30.

                        Αναφορά: Γιώργος Καραχάλιος

 

MENSA meeting 30-3-2003

 

Ένα sms από τον αγαπητό Πρόεδρο Γιάννη Τζένο λίγες μέρες πριν με πληροφορούσε για την συνάντηση της Mensa σε κάποια ‘στοά’ !!. Ωραία καφετέρια με θόλο και πρόσβαση στην Πατησίων, άσχετα αν η μουσική κάλυπτε τις συζητήσεις.

Έτσι, με την ανοιξιάτικη λιακάδα ατού του Κυριακάτικου απογεύματος και ανάμεσα σε οργανωτικούς συνειρμούς της προεπαναστικής Ελλάδας πήρα το παπάκι μου και κατευθύνθηκα στο meeting point.

Εκπληκτική παρέα γεμάτη έξυπνους ανθρώπους σε ένα ανθρώπινο κοντράστ στις επίκαιρες ‘έξυπνες’ βόμβες, απόψεις, αστεία και τοποθετήσεις, όλα μέσα στην σαφή ανάγκη όλων των μελών για ανάπτυξη της οργάνωσης, για συνεργασίες με την εκπαίδευση, για events, για ομαδικά τέστ, για επιτυχία.

Αυτό που κυριάρχησε ήταν τα ζεστά συναισθήματα και η παντελής έλλειψη κακίας στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρων μου και αυτό με έκανε να αισθάνομαι ακόμη πιο σίγουρος για την ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη που μου ανατέθηκε πρόσφατα από το διοικητικό συμβούλιο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι, σε αντίθεση με τις ‘έξυπνες’ βόμβες, είναι πραγματικά η καλύτερη παρέα όχι μόνο για τον απογευματινό καφέ αλλά και για να παίρνουν κοινωνικές πρωτοβουλίες έντασης, όπως πολύ όμορφα το έθεσε ο κ.Στάθης, είναι άνθρωποι που είτε αρέσει είτε όχι ανήκουν σε μία ‘ελίτ’ που οφείλει να αναδεικνύει τον εαυτό της όπως επίσης στοχευόμενα έθεσε ο κ. Άγγελος, γνωρίζουν όλα τα μήκη και πλάτη των δομών μιάς κοινωνίας όπως αυτές του τραπεζο-οικονομικού συστήματος που ανέδειξε ο κ.Στέλιος, ιατρικής επιστήμης που έθιξε με τις ιδιαίτερες γνώσεις του ο ο κ. Γιάννης, οι ιδιαίτερα πλούσιες σκέψεις του κ.Θόδωρου γύρω από τον οργανωτικό ορθολογισμό και μαζί με την ανάγκη για εντατική ανάπτυξη και το τέστ της 11ης Μαΐου 2003 που έθεσε ο κ. Πρόεδρος, είναι μόνο λίγες αναφορές σε στυλ τηλεγραφήματος από την συνάντηση αυτή.

 

Είναι γεγονός ότι σε κάνει να νοιώθεις υπερηφάνεια όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε σπουδαία μυαλά που ελληνική κοινωνία τα έχει τόσο πολύ ανάγκη. Και μοιάζει να είναι μονόδρομος η πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Ελληνικής Mensa τόσο στο μέτρο του ανοίγματος που οφείλει να κάνει κυρίως στους νέους της χώρας μας, όσο και στο μέτρο της θεσμικής δραστηριοποίησης μέσα από συνεργασίες με φορείς εκπαίδευσης και εργοδοσίας, τέχνης και στρατηγικής.

Ποιος δεν θα ήθελε την Mensa ως σύμβουλο όταν έτσι θα ‘αγόραζε’ τόσο σπουδαία μυαλά?

Η πρώτη μου επαφή με μέλη της Mensa χρονολογούνται 25 χρόνια πρίν αλλά η συνάντηση αυτή φρέσκαρε το ενδιαφέρον και τις ευθύνες μου ως μονάδα μέσα στην λαοθάλασσα της Αθήνας, ευθύνες για τις δυνατότητες που έχω ως άνθρωπος και που πρέπει να τις μοιραστώ με περισσότερους για να πάρουν αξία, ευθύνες ως άνθρωπος ελεύθερος που οφείλει να απολαμβάνει και να διαδίδει το κορυφαίο αυτό αγαθό που καλύτερα απ’όλους εκφράζουν με πολλές και λεπτές αποχρώσεις τα εξυπνότερα άτομα της Ελλάδας.

Νοιώθω πλουσιότερος φεύγοντας από αυτό το ‘ερωτικό’ ραντεβού με την σκέψη ότι σύντομα θα επαναληφθεί.

Ευχαριστώ τα αξιότιμα μέλη της Mensa και ιδιαίτερα τον κ.Τζένο που μου έκανε αυτή την τιμή.

Στόχος πια μέσα μου είναι ο ‘βομβαρδισμός’ της Ελλάδας με έξυπνα Μενσιανά μυαλά και ιδέες, βομβαρδισμός που δεν θα χρειαστεί την νομιμοποίηση διεθνών και εγχώριων οργανισμών παρά μόνο την αγάπη και το μεράκι των υπαρχόντων και μελλοντικών μελών.

 

Διατελώντας εν τιμή

 

Γιώργος Καραχάλιος

Επικοινωνιολόγος

Σύμβουλος Προεδρείου Ελληνικής ΜΕΝΣΑ

gk@yachtingreece.gr
Σε αυτή την τελευταία φωτογραφία, ο Γιώργος Καραχάλιος είναι 3ος από αριστερά.

Και οι 26 φωτογραφίες είναι στο MSN group Kyklos.

Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*