Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2003 - Ομάδα Ίντερνετ και on line Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα.

 

 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2003 - Ομάδα Ίντερνετ και on line Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα.

                        Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 

Σάββατο
Αύριο αναμένεται συνάντηση της ομάδας Ίντερνετ. Μόλις έχω νέα θα ενημερώσω την σελίδα. Στο Ίντερνετ μπορεί να συνεισφέρει στην Ελληνική Μένσα κάθε μέλος, διότι στο on line Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα ανεβαίνουν άρθρα, εργασίες, ρεπορτάζ και ότι άλλο στέλνουν τα μέλη του συλλόγου μας. Παρακαλώ λοιπόν όλους να στείλουν δουλειά τους, ώστε το περιοδικό μας να είναι αντιπροσωπευτικό!!!

Σήμερα έφθασε για την Ελληνική Μένσα το ακόλουθο μήνυμα, για το οποίο πήρα έγκριση να δημοσιεύσω τμήμα του, ή όλο, εδώ! (Το θεωρώ ως πρώτη δουλειά που έφθασε ανήμερα με την παράκληση που έκανα προς τα μέλη).

**********************************************
Φίλοι Μενσανοί γεια σας!

Λέγομαι Πέτρος Σαράκης και είχα γίνει μέλος το 1997.
Εκείνη την εποχή τελείωσα και τις σπουδές μου στην
Ιατρική Σχολή Αθηνών και έφυγα για στρατό, αγροτικό
κλπ και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπόρεσα ποτέ να
ασχοληθώ ενεργά με την Mensa. Τώρα ζω και εργάζομαι
στην Πάτρα.
Χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ και παρακολουθώ τις
δραστηριότητές σας μέσω του site - παλιότερα έπαιρνα
και το περιοδικό. Θα προσπαθήσω να έρθω σε κάποια από
τις επόμενες συναντήσεις στην Αθήνα για να γνωριστούμε
και από κοντά, αρκεί να είναι Σαββατοκύριακο. Γι' αυτό
θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε μέσω e-mail για να
μπορέσω να προγραμματίσω τις εφημερίες μου.
Οπωσδήποτε τις επόμενες μέρες θα καταθέσω και την
συνδρομή μου.... Χαιρετισμούς
Πέτρος
**********************************************
Κυριακή
Ήρθε και η απάντηση:
**********************************************
Και βέβαια Θεόδωρε μπορείς να δημοσιεύσεις ό,τι θέλεις
από το γράμμα μου. Είναι ένας καλός τρόπος να δείξεις
ότι οι μενσανοί δέχονται ευχαρίστως όσους θέλουν να
επαναδραστηριοποιηθούν και ίσως διστάζουν να το
κάνουν. Για κάθε άλλη πληροφορία είμαι διαθέσιμος
επίσης. Θα χαρώ να τα πούμε και στο chat (περιμένω
οδηγίες γιατί είμαι καινούριος στο internet).
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση

--- Θεόδωρος Νάτσινας έγραψε: >
> Γεια σου Πέτρο, όπως ήδη ξέρεις, κάθε Πέμπτη βράδυ
> μπορείς να έρθεις στο Πλάζα.
> Οι μηνιαίες συναντήσεις ανακοινώνονται στον
> τηλεφωνητή...
>
> Επίσημη απάντηση θα πάρεις από τον Δημήτρη
> Μποσκαΐνο.
>
> Μπορώ να βάλω το γράμμα σου στις σελίδες του
> περιοδικού; ( ή μέρος αυτού, που μπορείς να ορίσεις εσύ).
>
**********************************************

Απαντάω λοιπόν στον Πέτρο από εδώ.
Ευχαριστώ!

Με την βοήθεια του μηνύματος του Πέτρου, έκανα κάποιες σκέψεις. Φαίνεται τα μέλη της Μένσα που νομίζουμε ότι δεν δραστηριοποιούνται, είναι δραστηριοποιημένα και ψάχνουν να δουν τι γίνεται με την Μένσα, παρά τις συνήθως πολλές υποχρεώσεις τους, (ιατροί, μηχανικοί, καθηγητές...). Επίσης φαίνεται ότι αν ανακαλύψουν δραστηριοποίηση, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δώσουν χρόνο από αυτόν που δεν τους περισσεύει για την ιδέα της λέσχης μας, που είναι η χρησιμοποίηση της ευφυίας για το καλό της ανθρωπότητας. (Αυτό είναι κάτι που πάντα μου θυμίζει ο Αλέκος Κυριλλόπουλος).

Το μήνυμα αυτό του Πέτρου, μου δίνει το απαραίτητο κουράγιο, να πάρω την ευθύνη μίας στήλης, από την οποία θα μεταφέρω τις γνώμες (για όλα τα θέματα) μελών της Ελληνικής Μένσα, αλλά και μελών της διεθνούς Μένσα, όποτε εκφράζονται είτε στα περιοδικά της Διεθνούς Μένσα, είτε με επιστολές προς το on line Περιοδικό.

Πέμπτη
Ευχαριστώ τον απελθόντα πρόεδρο Γιώργο Κλείτσα για το υλικό των εκλογών της Διεθνούς Μένσα, που μου έστειλε για την έκδοση του On line Περιοδικού!!! (Σχεδόν αμέσως με την ανωτέρω αναφορά για την Διεθνή Μένσα!)

Η σημερινή συνάντηση ήταν πλήρης εντυπώσεων, συζητήσεων και εξελίξεων. Κανονίσαμε με τον Κώστα Σωτηρόπουλο να πάμε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2003 στο Μέγαρο να ακούσουμε τις επιλογές του Σγούρου. Τα εισιτήρια θα τα αγοράσει στις 26 Φεβρουαρίου και όποιος ενδιαφέρεται να είναι μαζί μας μπορεί να με ειδοποιήσει στο 6972740448 για να δηλώσει συμμετοχή. Ίσως βοήθησε και η παρουσία του Ηλία Δημητριάδη ο οποίος είναι πιανίστας, στο να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του γκρουπ τις καλής μουσικής.

Μέσα από πολλές συζητήσεις μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφέρω πως διαπίστωσα μία μεγάλη παρεξήγηση που έγινε από τον χώρο της ψυχολογίας καθώς δανείσθηκαν ένα από τα πρόσωπα Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο. Το πρόσωπο είναι ο Οιδίποδας και το υποτιθέμενο σύμπλεγμα είναι το Οιδιπόδειο. Ο μέσος άνθρωπος (και εγώ μέχρι πρότινος) δεν γνωρίζει όλη την πλοκή του έργου και θυμάται ότι ο Οιδίποδας νυμφεύθηκε την μητέρα του και έκανε παιδιά μαζί της. Η πραγματικότητα είναι ότι τον Οιδίποδα όταν ήταν μωρό, καταδίκασαν οι γονείς του σε θάνατο, διότι ένας μάντης τους είπε ότι το παιδί τους, θα σκοτώσει τον πατέρα του και θα νυμφευθεί την μητέρα του. Το τραυμάτισαν στα πόδια (Οιδίποδας) και διέταξαν έναν στρατιώτη να το παρατήσει στο δάσος, βορά στα αγρίμια. Αυτός το λυπήθηκε και το έδωσε για υιοθεσία στον Βασιλιά της Κορίνθου. Όταν μεγάλωσε το παιδί έμαθε από άλλο μάντη, ότι θα σκοτώσει τον πατέρα του και θα νυμφευθεί την μητέρα του. Τότε μην γνωρίζοντας τους πραγματικούς του γονείς, νόμισε ότι θα σκότωνε τον θετό του πατέρα που νόμιζε ως πραγματικό και από αγάπή και σεβασμό προς τους γονείς του, έφυγε μακριά. Στον δρόμο, συνάντησε ένα αγενή Βασιλιά, (τον πραγματικό του πατέρα) και τον σκότωσε. Εκείνη την εποχή η Σφίγγα βασάνιζε την Θήβα και όταν ο Οιδίποδας σκότωσε τον Βασιλιά της, έταξαν την χήρα σαν σύζυγο όποιου τους γλύτωνε από το τέρας. Αυτό το πέτυχε ο Οιδίποδας και έτσι τον πάντρεψαν με την μητέρα του, χωρίς αυτός να το ξέρει. Έτσι λοιπόν το Οιδιπόδειο θα έπρεπε να είναι το σύμπλεγμα όπου οι γονείς ξεφορτώνονται ένα αθώο βρέφος για να αποφύγουν μελλοντικές συμφορές.

Έχουμε καλές εξελίξεις στο θέμα των συναντήσεων Πέμπτης. Αρχίζουν να γίνονται και τοπικές συναντήσεις π.χ. Στο "Δίον" (μπιλιάρδου) υπό την εποπτεία της Ζαννίνας Κοντιζά και συμμετοχές μελών, όπως του Στέλιου Καλαϊτζάκη, του Γιώργου Κλείτσα, του Χρήστου Σαμαρά, της Ιωάννας Δαλλαρή, του Κώστα Πούπαλου, του Στέλιου Στυπίδη και άλλων... (Τις φορές που γίνεται άλλη μέρα θα προσπαθήσω να πάω και εγώ).

Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουν τέτοιες και στη Θεσσαλονίκη και μπορεί ο τοπικός υπεύθυνος συναντήσεων Πέμπτης να μου στέλνει σε doc αρχείο τα νέα από τις τοπικές συναντήσεις, ώστε να δημοσιεύονται στο On line Περιοδικό της Ελληνικής Μένσα. Η κεντρική συνάντηση Πέμπτης του SIG Επικαιρότητας της Ελληνικής Μένσα θα μεταφερθεί μόλις ανακαινισθεί το κτίριο, στην Μεγάλη Βρετανία.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*