Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2002 - Γνωριμία με τους υποψηφίους.

 

 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2002 - Γνωριμία με τους υποψηφίους.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Από αυτή την Πέμπτη θα αρχίσω να παρουσιάζω αλφαβητικά πάντα και τους υποψηφίους που θα περνάν από την συνάντηση. (Την προηγούμενη Πέμπτη από τους υποψηφίους είχαμε μαζί μας: την Κατερίνα Αλεξανδράκη, τον Στέλιο Καλαϊτζάκη, τον Σταύρο Παπαδάκη, τον Χρήστο Σαμαρά και τον Ανδρέα Χαλκιαδάκη, αλλά λόγω της απεργίας των ταξί δεν υπήρξε τόσος χρόνος ώστε να αρχίσουν οι παρουσιάσεις.)

Παράγραφος σχετική με έκτακτη συνάντηση. Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, πήρα ένα τηλεφώνημα από δικηγόρο μου από την Θεσσαλονίκη, να βρεθούμε στο Κολωνάκι. Πριν κάτι μήνες με κάλεσαν στο Ciao στην πλατεία Κολωνακίου, σε ξαφνική φιλική Μενσανική συνάντηση (ο Γιώργος Χριστοδούλου αν θυμάμαι καλά). Συνδέοντας το γεγονός με την μνήμη έστειλα μηνύματα σε φίλους για συνάντηση στο Da Capo, μετά το ραντεβού που είχα στο Βιβλιοθήκη. Ευτυχώς ο Γιώργος μου επεσήμανε ότι δεν βρίσκει κάποιος τραπέζι στο Da Capo… Φθάνοντας έριξα μία ματιά γύρω - γύρω και είδα ότι ακριβώς πλάι στο Da Capo υπήρχε καφετέρια με πολλά τραπέζια που "βλέπουν" στο Da Capo, έστειλα μηνύματα ότι θα είμαστε πλάι και μετακομίσαμε την συνάντηση. Σε γάμο ενός παλιού φίλου από την Μένσα, ήπια χθες ένα ποτήρι παραπάνω και σήμερα το πρωί ξύπνησα με πονοκέφαλο, αλλά η συνάντηση σήμερα στο Κολωνάκι με ευχάριστη παρέα από την Μένσα, τον έδιωξε παντελώς, έως που τον αντικατέστησε με μία εξαιρετικά καλή διάθεση. Πηγαίνοντας προς τα εκεί άκουσα την φωνή του Γιώργου που ερχόταν αμέσως μετά... Καθίσαμε οι δυο μας και σχεδόν αμέσως εμφανίσθηκε ο Ηλίας Δημητριάδης ακολουθούμενος λίγο μετά από τον Στάθη Σπηλιόπουλο και τον Γρηγόρη Σπηλιόπουλο. Τελειώνοντας από δουλειά πέρασε και ο Γιάννης Τζένος και η παρέα "έδεσε" και κάναμε ταχύτατη γενική επισκόπηση πολλών θεμάτων περνώντας αμέσως μετά σε καθημερινά ανθρώπινα θέματα και συζητήσεις με άφθονο χιούμορ που συνετέλεσε στο να συνέλθω από τα χθεσινά μου λάθη.

Και εκεί που ψάχνω τα ονόματα των υποψηφίων, μία στις εδώ σελίδες μας και μία στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η Ιωάννα Δαλλαρή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές. Εδώ και καιρό της έχω ζητήσει να ανεβάσω μία ομιλία της σε αυτόν το χώρο, γιατί αφορά την βιολογία και την ηθική και την θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά επίκαιρη, η δουλειά της όμως (οδοντίατρος) της αφήνει ελάχιστο χρόνο να επεξεργαστεί το αρχείο με την ομιλία και να μου το στείλει. Μην φαντασθείτε ότι μου ανακοίνωσε ότι στέλνει την ομιλία... Πάλι προηγούνται οι ασθενείς της... Τότε την παρακάλεσα να κάνει μία παραπάνω προσπάθεια, να περάσει την Πέμπτη από την συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε τα ονόματα όλων των υποψηφίων και έτσι με την μορφή αναφοράς να ενημερωθούν οι πάντες για τα ονόματα αυτών που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου. Ελπίζω να τα καταφέρει να έρθει, έτσι ώστε και με την εμπειρία της από το συμβούλιο να πει δύο κουβέντες με μερικούς από τους υποψηφίους που συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και έτσι να τους διευκολύνει να ξέρουν τις ανάγκες της Λέσχης μας για την περίπτωση που θα επιφορτισθούν με καθήκοντα.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2002, έχουμε την ολική έκλειψη Ηλίου , ορατή από την Νότια Αφρική την Αυστραλία και την θάλασσα ανάμεσα σε αυτές.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2002 έγινε μία μικρή αναφορά σχετικά με αυτήν και μία προηγούμενη τον Αύγουστο του 1999...Κοντά στην γραμμή της έκλειψης από τις 2 Δεκεμβρίου εμφανίστηκαν 3 σεισμοί.

Την ώρα της έκλειψης ο ήλιος θα βρίσκεται στον αστερισμό του Νότιου Οφιούχου.

Να συμβαίνει άραγε στο μάγμα ότι και στο νερό των θαλασσών; (Και ίσως εντονότερο διότι όσο πλησιάζουμε στο κέντρο της γης τόσο λιγότερη βαρύτητα ασκείται...)

Δευτέρα 23:16 μόλις τώρα επιβεβαιώνεται ότι από Τετάρτη εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα...

Ευτυχώς η συγκέντρωση είναι στο Σύνταγμα και δεν εμποδίζεται από τον καιρό.

Παραμονή της συνάντησης και μέρα της έκλειψης βγήκαν διάφορα στην φόρα. Πρώτα μέσα στο ταξί, έπεσε το μάτι μου στον γερανό πάνω από τον Παρθενώνα. Ρώτησα την γυναίκα μου Βασιλική Φλώρου, από τα παλαιότερα μέλη της Μένσα, (η οποία εργαζόταν στο Κεντρικό Συμβούλιο ΠΕΧΩΔΕ) αν έχει υπ' όψη της τι ακριβώς κάνουν με τον γερανό αυτό. Μου είπε ότι ένα - ένα παίρνουν κομμάτια τα συντηρούν και τα επανατοποθετούν στην θέση τους.

Τότε θυμήθηκα ένα καθηγητή μου στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας που έβαζε πάντα μέσα στα θέματα των εξετάσεων, την επίδραση του καυσαερίου και της όξινης βροχής στα μάρμαρα της Ακρόπολης της Αθήνας. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλοι είχαμε τουλάχιστον ένα θέμα σίγουρο, αλλά και γινόταν ευρύτερα γνωστό το ότι τα τελευταία 50 χρόνια τα μάρμαρα της Ακρόπολης έχουν πάθει μεγαλύτερη ζημιά από το καυσαέριο, παρά από το πέρασμα των 2500 ετών της ηλικίας της.

Η απάντηση της Κικής απλή και οριστική: "κανονικά πρέπει να μπει σε γυάλινο θόλο όσο η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη". Στην αρχή δεν μου άρεσε να φαντάζομαι την Ακρόπολη μέσα σε γυάλινο θόλο, αργότερα όμως σκέφθηκα, ότι ο θόλος θα αποτελούσε και κίνητρο να καθαρίσουμε τον αέρα της πόλης που ζούμε. Να ένα ακόμη θέμα για αύριο: "Να μπει η Ακρόπολη κάτω από θόλο;"

Λίγες ώρες αργότερα συνάντησα έναν φίλο, Κύπριο στην καταγωγή που διατηρούσε σχολή αγγλικών στο Κολωνάκι μέχρι πριν λίγα χρόνια και εκεί που τα λέγαμε με ρώτησε για κάποιον Λυγερό ερευνητή στα μαθηματικά στην Λυών και που αναφέρεται ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στην Ελλάδα... Για την ακρίβεια μου είπε ότι τον είδε στην τηλεόραση και δεν φαινόταν να κατάφερνε καλά στον λεκτικό τομέα... Βέβαια ξέρω καλά ότι ο Κώστας Κοτζιαμάνης είναι λόγω επαγγέλματος ιδιαίτερα καλός στον χειρισμό της γλώσσας και ίσως να δικαιολογούσα τον Λυγερό, χωρίς καν να τον έχω ακούσει ποτέ να μιλάει, λέγοντας ότι το τεστ μας δεν μετράει λεκτικές δεξιότητες. Όμως θυμήθηκα και του ανέφερα μία κουβέντα που είχαμε με τον σημερινό πρόεδρο της Ελληνικής Μένσα, μαθηματικό, Γιώργο Κλείτσα, που μου ανέφερε ότι μετά από μία συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό, πήρε είδηση ότι κόλλησαν και άρθρο σχετικά με τον Λυγερό, τον οποίο όμως δεν γνωρίζει μάλλον κανείς από την Ελληνική Μένσα.... Τα είπα στον Κώστα και κανονίσαμε να συναντηθούμε κάποιο απόγευμα στο γραφείο μου να πούμε περισσότερα. Αν ξέρει κανείς περισσότερα με τον Λυγερό ή αν έχει κάποια κασέτα από εκπομπή που τον παρουσίασε, ελπίζω αύριο στην συνάντηση να μας διαφωτίσει.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η χθεσινή βραδιά.

Χωμένος μέσα στο μυαλό μου και με δραματικά μειωμένη την ικανότητα να παρακολουθώ το τι γίνεται γύρω μου, ξέχασα να στείλω μηνύματα για την συνάντηση.

Έφθασα στις 21:11 και βρήκα όλα τα τραπέζια πιασμένα. Αφού γελοιοποιήθηκα σε έναν πελάτη του ξενοδοχείου ο οποίος δεν με παρεξήγησε, γελοιοποιήθηκα και στην κοπέλα που σερβίρει εκεί και παρ' όλ' αυτά εκείνη έδειξε να με συμπαθεί γι' αυτό. (Ελπίζω όχι από συμπόνια).

Για μία ακόμη φορά καταράστηκα την τύχη μου που γεννήθηκα τελευταίος και καταϊδρωμένος στην οικογένειά μου, με αποτέλεσμα να μην έχω μάθει κοινωνικά "να κρατάω την θέση μου". Συχνά η γυναίκα μου η Κική που είναι πρωτότοκη, προσπαθεί να μου πει πως πρέπει να κινούμαι, αλλά οι προσπάθειες της κατά μεγάλο ποσοστό πάνε χαμένες. Θυμάμαι όμως και την κουβέντα ενός φίλου που είναι πρωτότοκος και μου είπε ότι οι πρωτότοκοι δέχονται τις μεγαλύτερες υπαρξιακές πιέσεις από όλη την οικογένεια στην οποία γεννιούνται και έτσι μπλόκαρα τελείως μην ξέροντας ποιόν πρέπει να κατηγορήσω για την κατάστασή μου… Ευτυχώς που υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι…

Εκεί που ετοιμαζόμουν να στείλω κάποιο μήνυμα για να καταλάβω για πόση ώρα θα έμενα μόνος και έρημος, βλέπω στην περιστρεφόμενη πόρτα μία γνωστή φυσιογνωμία. (Ωχ! Δεν θυμάμαι το όνομά του, σκέφθηκα). Τον Περικλή Σταυρόπουλο, τον είχα συναντήσει και άλλη φορά, στις καλοκαιρινές συναντήσεις μας και από ότι θυμάμαι του είχα μιλήσει αρκετά και ίσως και να τον είχα ενοχλήσει λίγο, το κακό είναι ότι ξέχασα το όνομά του αλλά και αυτά που είπαμε τότε, παρ' όλο που είχα πείσει τον εαυτό μου τότε, ότι όλ' όσα είπαμε είχαν μεγάλη σημασία. Τουλάχιστον είχε κάποια επίδραση το ότι είχαμε ξανασυναντηθεί, τον θυμήθηκα και του φώναξα "καλησπέρα" για να δει που είμαι.

Ήρθε λίγο αργότερα και ένας φίλος από τα παλιά, που δεν είχα τότε προφθάσει να γνωρίσω, ο Αλέξανδρος Σουρτζής.

Βρήκαμε καλύτερο τραπέζι και μετακομίσαμε αμέσως, μετά την αλλαγή ήρθαν: ο Στέλιος Καλαϊτζάκης, ο Γιώργος Κλείτσας, ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης και ο Άγγελος Σταθάτος. Ο Χρήστος Σαμαράς δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε.

Ο Γιώργος ενημέρωσε τον Στέλιο ότι η πρότασή του για ανέβασμα στο Ίντερνετ των στοιχείων των υποψηφίων για τις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου, θα συζητηθεί το Σάββατο σε συμβούλιο.

Συζητήθηκαν και αρκετά θέματα της Μένσα και ένα από αυτά που έθεσε ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης, είναι η ανάγκη ύπαρξης έμμισθου γραμματέα, ώστε να υπάρχει κάθε μέρα κάποιος στα γραφεία μας, αλλά και να μην γίνεται κάθε φορά με την αλλαγή του συμβουλίου αναστάτωση και διακοπή της λειτουργίας της λέσχης.

!!!


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*