Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2002 - Στά "ψιλά" των ειδήσεων.

 

 

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2002 - Στά "ψιλά" των ειδήσεων.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Πολλά μπορεί να βρει κάποιος στα "ψιλά" των ειδήσεων, π.χ.:Και το παλαιότερο ρεπορτάζ της ιστορίας των ανθρώπων όπως το διάβασα στο Focus:

Ο Αδάμ ένιωθε μόνος. Τότε ο Θεός τον ρώτησε: "Αδάμ, τι έχεις; Σε βλέπω πεσμένο..." Ο Αδάμ κλαψουρίζοντας, του είπε ότι δεν είχε κανένα για να πει μία κουβέντα. Ο Θεός τον λυπήθηκε και υποσχέθηκε να του δώσει μία σύντροφο, μια ΓΥΝΑΙΚΑ. "Αυτή θα σου φέρνει να τρως, θα σου μαγειρεύει και όταν βγάζεις το παντελόνι σου, θα σου το πλένει. Θα συμφωνεί μαζί σου, θα φροντίζει τα παιδιά σου, θα σου προσφέρει πάντα αγάπη και πάθος". Τότε ρωτάει ο Αδάμ "Και τι κοστίζει η γυναίκα;" Ο Θεός απάντησε: "Ένα χέρι και ένα πόδι". Ξαναρωτάει ο Αδάμ: "Με ένα πλευρό, τι παίρνω;" Και έτσι ξεκίνησε η ανθρώπινη ιστορία...

(Σχόλιο: Βέβαια άλλη γυναίκα παίρνει ο Αδάμ που έδωσε ένα πλευρό, άλλη ο Αδάμ που έδωσε το χέρι και το πόδι και άλλη ο Αδάμ που έδωσε ολόκληρη την μία πλευρά του σώματός του...)

Και μία ακόμη "μικρή είδηση":

Σταυροδρόμι της ρύπανσης... Ρυπογόνες ουσίες από Ασία, βόρεια Αμερική και Ευρώπη «κατακλύζουν» τη Μεσόγειο

Associated Press

news.in.gr

Αθήνα: Σε «πόλο» έλξης του επικίνδυνου «καφέ Νέφους» της Ασίας, ρύπων από χώρες της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, αλλά και ρύπων προερχόμενων από τη βόρεια Αμερική καθίσταται η ανατολική Μεσόγειος, συγκεντρώνοντας ουσίες ιδιαιτέρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, που απειλούν επίσης με καταστροφή τη φυτική παραγωγή.

Τα ανησυχητικά συμπεράσματα προέκυψαν από την ολοκλήρωση, το καλοκαίρι του 2001, του διεθνούς επιστημονικού προγράμματος Εντατική Μελέτη της Οξειδωτικής Ατμόσφαιρας της Μεσογείου (MINOS) και δημοσιεύονται από κοινού την Παρασκευή από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Science.

«Σταυροδρόμι της παγκόσμιας ρύπανσης» χαρακτηρίζει η εφημερίδα την ανατολική Μεσόγειο, με βάση τα όσα έφερε στο φως το σχετικό πρόγραμμα με συντονιστή τον καθηγητή Τζος Λέλιβεντ του γερμανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Χημείας Max Planck υπό τη συμβολή πολυάριθμων πανεπιστημίων -μεταξύ των οποίων και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ρύπανση που συγκεντρώνεται στη Μεσόγειο προέρχεται σύμφωνα με τους ερευνητές από χώρες της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης· στην ανατολική Μεσόγειο έχει φθάσει πλέον το επικίνδυνο γκρίζο νέφος της Ασίας ταξιδεύοντας σε ύψος 8.000 μέτρων με τη βοήθεια των ινδικών μουσώνων, ενώ πρόσφατα ανιχνεύτηκαν και ρύποι προερχόμενοι από τη βόρεια Αμερική.

Οι εισαγόμενοι αυτοί ρύποι δημιουργούν, δε, με το άπλετο φως επικίνδυνο φωτοχημικό νέφος, ενώ τα αιωρούμενα σωματίδια στην περιοχή έχουν καταλυτική αρνητική επίδραση στις κλιματικές μεταβολές και στον κύκλο του νερού. Το καλακαίρι, μάλιστα, οι τιμές το όζοντος στην ανατολική Μεσόγειο ξεπέρασαν τα οριοθετημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση επίπεδα επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και διευθυντή του ΕΠΕΧΗΔΙ, Ε.Στεφάνου, και τον αναπλωτή καθηγητή, Νικόλαο Μιχαλόπουλο, ως πηγές των ρύπων προσδιορίζονται πρωτίστως η βιομηχανική δραστηριότητα, η κυκλοφορία οχημάτων, οι πρυκαγιές των δασών και η καύση της βιομάζας από αγροτικές και οικιακές χρήσεις.

Τι άλλα "μικρά θέματα" μάθαμε πρόσφατα;
Θα αλληλοενημερωθούμε την Πέμπτη...

Εν τω μεταξύ, να και κάτι που μαθαίνω για την Αθήνα από τον Konrad Hinsen που τώρα γύρισε στην Γαλλία:Μόλις πήραμε και πρόσκληση για συναντήσεις της Αυστριακής Μένσα!

Hi Theodore,
Greece Mensa members are very welcome to attend gatherings of Mensa Austria. Current information can be found on
http://www.mensa.at/lokal.htm (Sorry,it is in German only).

Best wishes
Martin Στην συνάντηση πιάσαμε τόσα πολλά θέματα που τελικά κράτησα στο μυαλό μου μόνο δύο αστεία:

Τι βλέπουν οι καθηγητές... το όριο μου το έδειξε ο Στάθης Σπηλιόπουλος, την απλοποίηση ο Γρηγόρης Σπηλιόπουλος.Ο Στάθης πάνω στην κουβέντα, αναφέρθηκε στο LEONARD EULER και σε στοιχεία της ζωής του που δεν βρίσκονται σε εγκυκλοπαίδεια. Αυτή ήταν και η τελευταία ώθηση, για να δω επιτέλους την ταινία την σχετική με τον JOHN NASH. Τα βιογραφικά στοιχεία του δεύτερου, επανέφεραν ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, "την διαφορά του κρυφού από το μυστικό" το οποίο θα είναι και το θέμα της επόμενης συνάντησης.

Τα θέματα που μπήκαν πιο πάνω, φαίνεται ότι ήταν μόνο η "κορυφή" του παγόβουνου. Αν βρω χρόνο, θα αναφερθώ σε θέματα που δεν μπήκαν ούτε στα "ψιλά των ειδήσεων".
Αυτή τη φορά είχαν ενδιαφέρον και συζητήσεις που έγιναν για τα θέματα της συνάντησης με φίλους και φίλες που δεν κατάφεραν να έρθουν στην συνάντηση...


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*