Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2002 - Εκλογές Ελληνικής Μένσα Δεκέμβρη 2002.

 

 

 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2002 - Εκλογές Ελληνικής Μένσα τον Δεκέμβρη 2002.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Αλλαγή στον τόπο συναντήσεων της Πέμπτης.

Το ATHENS PLAZA είναι επί της πλατείας Συντάγματος, στην συμβολή με την οδό Σταδίου. Βρίσκεται κοντά στο Μετρό (στο ίδιο πεζοδρόμιο με την έξοδο του Μετρό). Έχει πολλούς χώρους με επαρκή φωτισμό για να ρίξουμε μία ματιά σε τεύχος του συλλόγου ή σε τεστ του Δημήτρη...

 ATHENS PLAZA. (Η σελίδα του ξενοδοχείου στο Ίντερνετ... )

Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το θέμα αυτή την Πέμπτη, παρά οι εκλογές του συλλόγου μας, που από ότι μου είπε ο πρόεδρός μας θα γίνουν τον Δεκέμβρη. Εκτός από αυτό το θέμα θα υπάρχει και ένα δεύτερο, η ανανέωση των σελίδων μας στο Ίντερνετ, καθώς ο Μιχάλης Βλαστός που ασχολείται με τους υπολογιστές την φωτογραφία και το Ίντερνετ εκδήλωσε ενδιαφέρον να μπει στην ομάδα του Ίντερνετ και θα έχουμε μία ανεπίσημη ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για το θέμα αυτό.

Για τα νέα μέλη υπάρχει και μία σελίδα με ιστορικά στοιχεία για την Ελληνική Μένσα.

Και ένα τρίτο θέμα, ποιά είναι η καλύτερη πηγή για γρήγορη ειδησεογραφική ενημέρωση; Μέχρι στιγμής εγώ ενημερώνομαι από: ΕΡΤ.

Βάζω εδώ προσωρινά μία μακέτα που ετοίμασε ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης σε συνεργασία με τον Άγγελο Σταθάτο για το φυλλάδιο της Ελληνικής Μένσα. Ήδη έγιναν οι πρώτες διορθωτικές παρατηρήσεις, αλλά όποιος δει κάτι που ίσως μας ξέφυγε, ας στείλει email ώστε πριν τυπωθεί το φυλλάδιο να είναι καλά ελεγμένο. Μόλις ολοκληρώσω την αναφορά από την συνάντηση, θα αφαιρεθεί η μακέτα και λέω μόλις ολοκληρώσω, διότι η συνάντηση ήταν τόσο ενδιαφέρουσα που μάλλον το κείμενο θα αλλάξει - μεγαλώσει αρκετές φορές πριν την επόμενη Πέμπτη...Τρία στοιχεία, όσον αφορά το ωραίο φύλο, έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στην συνάντηση. Το ένα ήταν η υπεύθυνη του Ίντερνετ Ζαννίνα Κοντιζά που έλαμπε με την δροσιά, τα νιάτα και την σιγουριά που της δίνει η επιτυχημένη σταδιοδρομία της. Το δεύτερο ήταν η συμπτωματική παρουσία της Βάνας Μπάρμπα, στον χώρο της συνάντησης που έδινε την άλλη εικόνα, της γυναίκας που έχει σκηνική παρουσία, κάτι που μου επιβεβαιώθηκε, όταν έφευγα από το ξενοδοχείο και άκουσα μία κοπέλα που περπατούσε στον δρόμο, να λέει στην παρέα της, "η Βάνα Μπάρμπα". Ναι, την είδε από τον δρόμο μέσα στο ξενοδοχείο... Από τον ταξιτζή άκουσα τα εξ' αμάξης μόλις του ανέφερα την κ. Βάνα και πήρε η μπάλα και όλη την πολιτική σκηνή της χώρας, όταν τον ρώτησα αν ξέρει μήπως συμμετέχει σαν υποψήφια για το δημοτικό συμβούλιο η κ. Μπάρμπα. Παραδόξως, η ένταση που είχε ο ταξιτζής, είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει και άλλο στην εκτίμησή μου η κ. Βάνα. Σίγουρα θέλει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες το να γίνεται κάποιος τόσο αισθητός στο περιβάλλον του... Τέλος το τρίτο στοιχείο, ήταν η πολύ κομψή και ευγενική παρουσία που είχε και η κοπέλα που φρόντισε το τραπέζι μας, σκέφθηκα μάλιστα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μέλος του συλλόγου μας, κυρίως από την επικοινωνιακή της ικανότητα και την άμεση κατανόηση του χιούμορ. Τελικά στο μυαλό μου έμεινε η εντύπωση ότι και οι τρεις γυναίκες φαινόντουσαν σιγουρεμένες, ίσως μάλιστα περισσότερο από εμάς. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την στιγμή που νομίζοντας ότι ο Χρήστος εκφράστηκε με ιδιαίτερο τρόπο για τις γυναίκες, ανακατεύτηκα και θύμισα την ταλαιπωρία που είχε ο Χρήστος, όταν τράκαρε με μία γυναίκα το καλοκαίρι, η Ζαννίνα τότε χωρίς κανένα πρόβλημα μας έβαλε και τους δύο στη θέση μας, αναφέροντας ότι την ίδια περίπου εποχή, τράκαρε και εκείνη με μία κυρία και είχε παραπλήσια προβλήματα με αυτά που πέρασε και ο Χρήστος. Και η Ζαννίνα και ο Χρήστος τελικά δικαιώθηκαν...Αν και η Ζαννίνα κάθισε λίγη ώρα, (κυρίως ήρθε για να συζητήσουμε ένα δύο θέματα του Ίντερνετ), ένιωσα όμως ότι έδωσε στην συνάντηση έναν ξεχωριστό τόνο με την αισθητική αλλά και πνευματική παρουσία της.

Αλλά ας πάρω τα πράγματα με την σειρά τους.

Μόλις έφθασα, βρήκα τον Αλέκο να έχει πιάσει το καλύτερο δυνατό τραπέζι, έχοντας πάει λίγο νωρίτερα. Μου είχε φέρει και ένα αντίτυπο εφημερίδας με τον καινούργιο κατά πάσα πιθανότητα πλανήτη "Quaoar" που ανακαλύφθηκε συμπτωματικά αυτή την εποχή, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα.

Σε λίγο ήρθε και ο Χρήστος Σαμαράς με το κινητό στο χέρι να στέλνει μηνύματα και αμέσως μετά ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης που έφερε και μια μακέτα που ετοίμασε σαν προσχέδιο για το φυλλάδιο του συλλόγου. Το φυλλάδιο άρεσε και στους παρόντες, αλλά και σε αυτούς που έφθασαν αργότερα.

Ήρθαν ακόμη, ο Ηλίας Δημητριάδης, ο Γιώργος Κλείτσας, ο Κώστας Πούπαλος, ο Τάσος Μεσιχρόνης, ο Παναγιώτης Καρμίρης και ο Στάθης Σπηλιόπουλος. Μου έλειπε ένας στο μέτρημα, αλλά τον βρήκα... Ήμουνα εγώ... Σχετικά με το θέμα από που προτιμάμε να μαθαίνουμε ειδήσεις, ο Ηλίας χρησιμοποιεί το in.gr, ο Χρήστος κάνει ζάππινγκ στις ειδήσεις, ενώ ο Γιώργος κάνει γενικό ζάππινγκ και μέσα σε αυτό, βλέπει και κάποια είδηση. Ο Χρήστος τόνισε το unwired που μέσα από τις συζητήσεις του, αν ξέρεις που να ψάξεις, μαθαίνεις τις ειδήσεις πριν από τους δημοσιογράφους.

Συζητήθηκε επίσης ιδιαίτερα, το θέμα του αδιαίρετου του 4διάστατου χωροχρονικού συνεχούς. Αυτό έγινε σε μία προσπάθεια να το καταλάβουμε όλοι καλύτερα και μέσα από την διαδικασία να καταλάβουμε και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Ο Παναγιώτης Καρμίρης βοήθησε την συζήτηση κάποια στιγμή θυμίζοντας ότι ο Αϊνστάιν είχε πει, πως ο χρόνος είναι η αλλοίωση του χώρου. Ήταν όντως εντυπωσιακό να παρακολουθώ και να συμμετέχω στην συζήτηση αυτή.

Ειπώθηκαν πολλά και για πολιτικά θέματα λόγω τον εκλογών και εκεί μας θύμισα, τα παράδοξα του Ζήνωνα και την γεωμετρία του Ρήμαν, θέλοντας να καταλήξω, ότι το ότι οι δρόμοι που προχωράει η επιστήμη είναι οι δρόμοι που της επιτρέπει ή στους οποίους την προτρέπει η "τροφοδοσία" δηλαδή το τι ζητάνε οι χρηματοδότες από την επιστήμη.

Επίσης ανέφερα, ότι όσοι δεν συμμετέχουμε στο σύστημα προώθησης των ικανών προς τις διοικητικές θέσεις στην χώρα μας, είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι της απογοήτευσής μας, όταν δεν μας αρέσουν αυτοί που διοικούν.

Ο Γιώργος μας μετέφερε και κάποια από τα παραλειπόμενα του διεθνούς συνεδρίου και τα οποία ίσως περιληφθούν σε πληρέστερη αναφορά του από την εδώ υπάρχουσα σελίδα με τίτλο "Στιγμιότυπα από το Zagreb".

Σε κάποια στιγμή ο Χρήστος επεσήμανε ότι στην σελίδα με την ιστορία της Ελληνικής Μένσα παρέλειψα τον Νίκο Πατακιά από την λίστα με τους προέδρους του συλλόγου. Μου φάνηκε ότι είδα στο βλέμμα του την δυσπιστία ότι όντως μου διέφυγε και του θύμισα ότι την εποχή που εξελέγη ο Νίκος συνέβαινε να μην είμαι ενεργό μέλος του συλλόγου αφ' ενός και αφ' ετέρου ο Νίκος έμεινε για λίγο πρόεδρος του συλλόγου, διότι εξελέγη μεν πρόεδρος του συλλόγου, διορίστηκε δε από την Ελληνική Κυβέρνηση σε θέση του διπλωματικού σώματος, εκτός Ελλάδος και έτσι έμεινε λίγο χρόνο πρόεδρος. Πάντως μόλις γύρισα από την συγκέντρωση πρόσθεσα αμέσως τον Νίκο ανάμεσα στον προηγούμενο και επόμενο από αυτόν προέδρους...

Επίσης ο Αλέκος μου θύμισε ότι δεν ανέφερα εδώ, ότι δεν ανέφερα εδώ, ότι οι σελίδες εδώ, έφεραν τα δύο ιστορικά στελέχη του συλλόγου μας, Γρηγόρη και Στάθη, ξανά στην ενεργό συμμετοχή, μέσω του ότι έδωσαν την εικόνα ότι η Ελληνική Μένσα φέρνει τακτικά πλέον, σε επαφή τα μέλη της.

Τελικά είναι απίστευτο πόσα πολλά πράγματα γίνονται και λέγονται σε αυτές τις συναντήσεις και φυσικά μιλάω μόνο για αυτά που αντιλαμβάνομαι, διότι συχνά δύο ή περισσότερα μέλη του συλλόγου μας, συζητάν κάποιο ιδιαίτερο κοινό ενδιαφέρον τους.

Συνειδητοποιώ όμως ότι το απόγευμα της Πέμπτης είναι ίσως απαγορευτικό για κάποια από τα μέλη μας που εργάζονται και το απόγευμα και σκέφτομαι μήπως βάλουμε και δύο Κυριακές το μήνα στις συναντήσεις, για να έχουμε την χαρά να συναντήσουμε και αυτούς που μόνο Κυριακή απόγευμα έχουν χρόνο.

Αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι μάλλον ολοκλήρωσα την αναφορά στην συνάντηση, αλλά ποιος ξέρει τι θα θυμηθώ ή θα μου θυμίσουν σε λίγο.


Θεόδωρος Νάτσινας 


Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.


               


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*