Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Πέμπτες του καλοκαιριού 2002.

 

 

 

Πέμπτες του καλοκαιριού 2002.

                        Μίνι ρεπορτάζ από τις συναντήσεις: Θ. Νάτσινας

 

Αν και στην Νέα Μάκρη είναι υπέροχα, ένοιωσα έκπληξη για το πόσο καλά πέρασα στο Green Park στις καλοκαιρινές συναντήσεις της Πέμπτης!
Είναι δροσερά και η διάθεση των μελών της λέσχης, πολύ καλή. Έτσι αποφάσισα, αν και έχω ελάχιστο χρόνο όταν περνάω από Αθήνα, να ενημερώνω αυτή την σελίδα.

Για να είμαι απόλυτα ενημερωτικός, σημαντική ώθηση μου έδωσε και η κουβέντα του Γιώργου Κλείτσα, ότι του αρέσει να διαβάζει τα νέα αυτά...

Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που θα βρίσκω χρόνο, θα μεγαλώνει αυτή η σελίδα.

Τώρα το πόσο θα αξίζει αυτό το μεγάλωμα... Περιμένω ειλικρινή κομπλιμέντα... :-)

Ας ξεκινήσουμε από την απίθανη σταθερότητα που διαπίστωσα την Πέμπτη 11η Ιουλίου.

Για προσωπικούς λόγους, δεν μπόρεσα να έρθω από Νέα Μάκρη για την συνάντηση στο Green Park. Τελικά έφτασα στην Αθήνα 01:30 την Παρασκευή τα ξημερώματα. Αφού εξασφάλισα θέση για το αυτοκίνητο και πριν ανέβω στο σπίτι, έκανα δοκιμαστικό τηλεφώνημα, μήπως έχει ξεμείνει κάποιος στο Green Park. Δοκίμασα με τον Χρήστο Σαμαρά, ο οποίος έρχεται συνήθως λίγο πιο αργά, αλλά και κάθεται περισσότερο και ..... Ω του θαύματος: "Ναι εδώ είμαστε, έρχομαι να σε πάρω."

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου είχαμε και μία έκπληξη, δύο κυρίες αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατ΄ επανάληψη ιδιαίτερη και ίσως ιδιότροπη συμπεριφορά κάποιου από τους κυρίους του συλλόγου μας!!! Ονόματα φυσικά δεν θα δοθούν, πάντως το μέλος μας αυτό ήταν ιδιαίτερα στρεσαρισμένο καθ' ότι είχε πρόσφατα τρακάρει με μία κυρία (όχι φαντάζομαι του συλλόγου μας) και την επομένη περίμενε τον πραγματογνώμονα...

Σε αυτό το σημείο δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω και το:

Πως ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Πέμπτης.

Ο Αλέκος Κυριλλόπουλος έχει ξεκινήσει ένα SIG, δηλαδή μία ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος (SIG = Special Interest Group), σχετικά με την εξοικείωση μελών της Μένσα στον τομέα της χρήσης της Αγγλικής γλώσσας. Οι συναντήσεις των μελών της ομάδας γίνονταν στα γραφεία μας στην οδό Ζήνωνος. Σε κάποια κουβέντα που κάναμε σχετικά με την ομάδα, ανέφερα την παρατήρηση που έκανα, ότι δηλαδή οι Έλληνες μεταξύ μας, αρνούμαστε να μιλήσουμε σε μία ξένη γλώσσα έστω και αν το συμφωνήσουμε για εξάσκηση... Όμως, αν βρεθεί κάποιος καλεσμένος ο οποίος δεν γνωρίζει Ελληνικά, αποκαλύπτεται αμέσως ότι άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, όλοι μιλάμε Αγγλικά και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Έτσι πρότεινα στον Αλέκο να ξεκινήσουμε συναντήσεις μελών το ξενοδοχείο Τιτάνια, που είναι απέναντι (σχεδόν) από τα γραφεία μας, και να δηλώσουμε μέσω των σελίδων μας στο Ίντερνετ, ότι θα χαρούμε να συναντήσουμε - φιλοξενήσουμε σε αυτές τις συναντήσεις, όποιο μέλος Μένσα, οιασδήποτε εθνικότητας βρίσκεται στην Ελλάδα μόνιμα ή προσωρινά και έχει τον χρόνο και την διάθεση να έρθει σε κάποιες από αυτές. (Εξ' ου και η παρουσία του κυρίου Τζήν Κόυλ σε μία από αυτές).

Ο Αλέκος όχι μόνο δέχθηκε την πρόταση, αλλά συνήθως πήγαινε αρκετά νωρίτερα, ώστε να εξασφαλίσει τραπέζια με ησυχία και φωτισμό. Ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε από τις πρώτες συναντήσεις, ήταν ότι πολλά από τα μέλη είχαν προτίμηση σε διαφορετικές ώρες προσέλευσης. Έτσι υπήρχαν φορές που ενώ η συνάντηση ξεκινούσε στις 21:00, αν πήγαινε κάποιος 20:15 εύρισκε τον Αλέκο και έπαιζε και σκάκι μαζί του μέχρι να αρχίσει η συνάντηση. (Ο Αλέκος αν και κάτοχος πρώτου βραβείου σε διαγωνισμό σκακιού του Δήμου Αθηναίων, είναι πολύ ανοικτός σε παρτίδες με αρχαρίους, εφ' όσον πιστεύει ότι το σκάκι καλλιεργεί διάφορα προσόντα του ανθρώπινου χαρακτήρα και βοηθάει ενεργά κάθε μέλος της Μένσα σε τέτοιου είδους προσπάθεια). Κατά τις 22:30 που ίσως θα τέλειωνε μία συνάντηση, άρχιζαν να καταφθάνουν μέλη που είτε προτιμούν αυτή την ώρα, είτε η δουλειά τους, τους αφήνει ελεύθερους αυτήν την ώρα να έρθουν. Ένας μάλιστα από αυτούς που έρχονταν αργά είναι και ο Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος έφερνε και μερικά τεράστια στερεογράμματα να τα δουν όσοι ξέρουν να τα βλέπουν, αλλά και να μάθουν ίσως να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι. Αυτά τα στερεογράμματα τα είχα πρωτοδεί στην BBS της Compulink, η οποία τότε είχε τα γραφεία της πλάι στο σπίτι μου στην οδό Αριστοτέλους. Τότε SYSOP ήταν ο Άγγελος Γαλής με τον οποίο κάναμε και παρέα, εφ' όσον μάλιστα μας συνέδεε η συνεργασία αμφοτέρων με τις εκδοτικές εταιρίες και άλλες εταιρίες σχετικές με την πληροφορική, που ανήκαν στον πάντα πρωτοπόρο Νίκο Μανούσο, (μέλος και αυτός του συλλόγου μας). Πολλές από τις συναντήσεις μας κρατούσαν ως τις 03:00 ή ακόμη και 04:00 της επομένης!!! εφ' όσον το ξενοδοχείο δεν "έκλεινε" και έτσι ξεχνιόμασταν κουβεντιάζοντας για άπειρα θέματα εκεί. Κάποιες φορές μετά την συνάντηση πηγαίναμε για φαΐ σε κάποιο άλλο μέρος... (Κυρίως όταν στις συναντήσεις υπήρχαν αρκετές κυρίες που φαίνεται ότι δεν θέλαμε να τις αφήνουμε με την αίσθηση μίας απλής συνάντησης σε καφετέρια.)

Βασικός συντελεστής της επιτυχίας των συναντήσεων στο Τιτάνια, είναι και ο Δημήτρης Μποσκαΐνος που ετοιμάζει τα "Τιτάνια κουίζ" που φέρνει μαζί τους σε αρκετά αντίτυπα για όλους.

Η παρουσία των: (αλφαβητικά) Κατερίνα Αλεξανδράκη, Ρεγγίνα Βλαζάκη, Ελένη Γερονικόλα, Ειρήνη Γιαλλούση - Καμαράτου, Ιωάννα Δαλλαρή, Θάλεια Καψάλη, Ζαννίνα Κοντιζά, Μαρία Μπαρμαξίζογλου, Μαρία Σερέτη, Κική Φλώρου, Σοφία Χρησίμου, αλλά και άλλων που ίσως βλέποντάς τες πιο αραιά, δεν έρχονται αυτή τη στιγμή στη μνήμη μου, κάνει τις συγκεντρώσεις ολοκληρωμένες και έχει ίσως αποτέλεσμα να υπάρχουν στο συμβούλιο περισσότερες κυρίες από κυρίους. (Αυτό ήταν συμπτωματικά και επιθυμία του Αλέκου, ο οποίος πάντοτε πιστεύει ότι η Μένσα πρέπει να δίνει την εικόνα αρμονικού συλλόγου, χωρίς προτιμήσεις σε φύλο ή άλλο τι ανθρώπινο χαρακτηριστικό.)

Το καλοκαίρι γινόντουσαν στο Γκρήν Πάρκ, από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Τζένο, μηνιαίες συναντήσεις της Ελληνικής Μένσα και έτσι έπεσε η ιδέα να γίνονται οι θερινές συναντήσεις Πέμπτης, στο Γκρήν Πάρκ στο Πεδίο του Άρεως. Τον τελευταίο χειμώνα μάλιστα οι συναντήσεις συνεχίστηκαν στον κλειστό χώρο της καφετέριας με την πολύ μειωμένη παρουσία κυριών στις συναντήσεις, κάτι που επεσήμανε ο Αλέκος που από την αρχή θεωρούσε το Τιτάνια καταλληλότερο τόπο συναντήσεων για την προσέλευση των κυριών της Ελληνικής Μένσα.)

Είμαστε στον Ιούλιο του 2002 όταν γράφονται αυτές οι γραμμές και οι συναντήσεις συνεχίζονται κάθε βδομάδα. Καθώς μάλιστα πλησιάζουν και οι εκλογές του συλλόγου μας, φαίνεται ότι θα γίνουν πιο ενδιαφέρουσες, αφού στον σύλλογό μας, δεν υπάρχουν συμφέροντα, απλά κάθε φορά βρίσκονται και κάποιοι με αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελληνική Μένσα και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που αυτά είναι τα μέλη που συνιστούν το επόμενο συμβούλιο.

Αν ξαφνικά άρχισε να ενημερώνεται τακτικότερα αυτή η σελίδα, αυτό είναι διότι έρχομαι στην Αθήνα και τις Τρίτες τελευταία, διότι πηγαίνω στον Πειραιά σε ένα από τα παλιότερα μέλη μας και εκδότη του περιοδικού μας, τον οδοντίατρο Μανώλη Τσιλιβάκο, που ανέλαβε έναν δύστροπο πελάτη (εμένα) για μία δύσκολη περίπτωση (έκανα το κορόιδο για πολύ καιρό και τώρα δεν με παίρνει άλλο...)Πλησιάζουμε το τέλος του Σεπτέμβρη και έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις συναντήσεις της Πέμπτης. Δυστυχώς όμως με έχει απορροφήσει μία σκέψη και δεν μπορώ να συνεχίσω την ενημέρωση των εδώ σελίδων. Η σκέψη αυτή είναι σχετικά με τον τόπο των συναντήσεων. Περισσότερο φως, λιγότεροι καπνοί, ομορφότερο αισθητικά περιβάλλον είναι οι λόγοι για τους οποίους σκέφτομαι αυτή την αλλαγή. Αν υπάρχουν προτάσεις από μέλη, τηλεφωνήστε μου στο 6972740448 να συζητήσουμε για κάποιο μέρος που να έχει τα παραπάνω προσόντα. :-)Θεόδωρος Νάτσινας
Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on LineΟι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.


              ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*