Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2002, ΜΜΕ - θέματα που μας ενδιαφέρουν.

 

 

 

Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2002, ΜΜΕ - θέματα που μας ενδιαφέρουν.

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

Το βασικό θέμα του ρεπορτάζ έληξε αμέσως. Η απάντηση κοινή από όλους:
"δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης".

Στην ακόμη σαφέστερη ερώτηση:
- Αν άλλαζαν όλα τα προγράμματα των ΜΜΕ, ποιο θα ψήφιζες να παραμείνει;
Η απάντηση ήταν: "εεε..., κανένα..." ή κάπως έτσι.
Η συνάντηση εξελίχτηκε άκρως ενδιαφέρουσα και τα θέματα συζήτησης πολλά και ποικίλα. Σε κάποια στιγμή μάλιστα συζητήθηκε και ο Μητσικώστας, κάτι που έδειξε ότι τελικά υπάρχει ένα θέμα στα ΜΜΕ που μας ενδιαφέρει, η σάτιρα. Κάθε ένας μας μάλιστα, είχε και προτίμηση σε διαφορετική μίμηση ανθρώπινου χαρακτήρα.
Συζητήθηκε η σταύρωση και ένας από μας που δεν επιθυμεί να ακουστεί το όνομά του, είπε ότι κάποιοι που παρουσιάζουν τα λεγόμενα "στίγματα" από την σταύρωση, κάνουν λάθος, διότι τα παρουσιάζουν στις παλάμες, ενώ στην πραγματικότητα τα στίγματα ήταν στον καρπό. Οι υπόλοιποι δεν είχαμε άποψη για το θέμα και έτσι μη έχοντας ακούσει αντίλογο, δεν είχαμε μέτρο σύγκρισης ώστε να αρχίσουμε να σχηματίζουμε κάποια άποψη για το θέμα.
Ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης, αναρωτήθηκε για το που βρίσκονται τα αρχαία που βρίσκονταν στους τόνους χώμα, οι οποίοι αφαιρέθηκαν καθώς προχωρούσε το Μετρό...
Κάποια στιγμή, προσέξαμε σε ένα πεζοδρόμιο, στο ειδικό σημείο που διευκολύνει τους αναπήρους να ανέβουν και το οποίο κατεβαίνει στο ύψος της ασφάλτου, ένα αυτοκίνητο που ενώ υπήρχε χώρος να το έχουν παρκάρει αλλού, ήταν ανεβασμένο και παρκαρισμένο έτσι ώστε να εμποδίζει τους αναπήρους να ανέβουν στο πεζοδρόμιο. Πάνω στον σχολιασμό, το ανώνυμο μέλος παρατήρησε: μα αυτός που το έβαλε εκεί είναι ανάπηρος! Και όταν γυρίσαμε να τον κοιτάξουμε προσέξαμε ότι έδειχνε προς το ανθρώπινο κέντρο αποφάσεων. Το θέμα φάνηκε αστείο, είναι όμως και αντικειμενικά, αληθινό.
Ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ, είναι και το θέμα του DNA, ίσως δε σε αυτό έπαιξε ρόλο και η προσέλευση του Ευάγγελου Κατσιούλη, ο οποίος είναι ιατρός ειδικευμένος στην ογκολογία... Ευτυχώς που προθυμοποιήθηκε ο Χρήστος Σαμαράς, μόλις έμαθε την άφιξή του, να πάει και να τον φέρει στην συνάντηση, έτσι ώστε να τον συναντήσουμε όλοι μαζί.
Ένα από ενδιαφέροντα χάπενιγκς της βραδιάς, ήταν και η ώρα που έφτασε ο βετεράνος δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, κ. Γκίκας ο οποίος μετά από ερώτησή μας, μας έδωσε πληροφορίες για το βιβλίο το οποίο δουλεύει αυτή την εποχή, που του έχει παραγγείλει η ΕΟΚ και θα τυπωθεί σε μονοτυπία, ένα από τα παλαιότερα είδη τυπογραφίας και από τα πιο ανθεκτικά στον χρόνο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη δεύτερη Έδεσσα που τον ανάγκασε να ξανανοίξει το ήδη ολοκληρωμένο έργο του, ώστε να προσθέσει και αυτήν στα περιεχόμενα του βιβλίου. Την πόλη αυτή, συνάντησε ο Μέγας Αλέξανδρος σε κάποια από τις εκστρατείες του και συγκινήθηκε επειδή του θύμισε την Ελληνική Έδεσσα και γι' αυτό της έδωσε ο ίδιο όνομα! Επίσης μάθαμε ότι το βιβλίο αυτό δεν θα κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία και θα μπορούμε να το βρούμε μόνο σε βιβλιοθήκες. Τολμώ να πω, ότι κατάλαβα πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά, ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας λόγος που πρέπει να επισκεπτόμαστε τις βιβλιοθήκες. "Υπάρχουν ακόμα και σύγχρονα βιβλία, που κυκλοφορούν μόνο σε αυτές".
Τα θέματα ήταν τόσα και τέτοιου ενδιαφέροντος, ώστε όταν έκλεισε το Green Park, μεταφερθήκαμε στα εξωτερικά του τραπέζια για να ολοκληρώσουμε την συζήτηση.

Θεόδωρος Νάτσινας
              

Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on LineΟι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*