Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |
Πέμπτη 25 Απριλίου 2002, ειδήσεις και θέματα που συζητήθηκαν.

 

 

 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2002, ειδήσεις και θέματα που συζητήθηκαν.

 

                        Μίνι ρεπορτάζ από την συνάντηση: Θ. Νάτσινας

 

         Στην χθεσινή συνάντηση της Πέμπτης 25 Απριλίου 2002, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την συμπεριφορά, την χρήση του αριστερού χεριού, τις προβολές που κάνουμε όταν μας ξεφεύγει η κριτική προς άλλον συνάνθρωπό μας, η ακύρωση των 9 πτήσεων με τουρίστες από το εξωτερικό, λόγω της πιθανολογούμενης επιδημίας μυο - περι - καρδίτιδας κ.α.

         Στο τελευταίο θέμα είχα και την τύχη να ακούσω και την άποψη του κ. Γκίκα, τ. δημοσιογράφου στην Ελευθεροτυπία που μας έδωσε την χαρά να καθίσει στην παρέα μας. Το στοιχείο που είδε στην ακύρωση των πτήσεων, είναι ότι η ευκολία με την οποία ακυρώθηκαν αυτές οι πτήσεις, μπορεί να έχει να κάνει με την δυσκολία των Ελλήνων, να συμφωνήσουν στις "επεμβάσεις" που έγιναν σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας.

         Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, στέλεχος της "Quest", σκέφτεται να ετοιμάσει ομιλία σχετική με τα "Θρησκευτικά αίτια πολέμων" και ετοιμάζεται να κάνει την σχετική έρευνα, εφ' όσον νομίζει ότι τα πραγματικά αίτια αυτών το πολέμων είναι άλλα.

         Ο Χρήστος Σαμαράς σχετικά με την επιδημία, είπε ότι ετοιμάζει μήνυμα που θα στείλει στα κινητά μας και τότε θα μάθουμε την άποψή του.

         Ο Δημήτρης Μποσκαΐνος σκέφθηκε να δημοσιευθεί εδώ, ένα μαθηματικό πρόβλημα που έχει συζητηθεί στην παρέα μας, αλλά δυστυχώς, ήδη έχει αρνητική άποψη από άλλο μέλος που ήταν παρόν στην συζήτηση και πιστεύει ότι ίσως μερικά από αυτά που είπαμε, εκθέσουν το σύλλογο, δίνοντας φαιδρή εικόνα για μας.

         Ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης πέρασε μόνο για να μας δει, εφ' όσον είχε ανειλημμένη οικογενειακή υποχρέωση κοντά στο Green Park. Παρ' όλ' αυτά βρήκε το χρόνο να εξηγήσει το γιατί αναμένεται να κρατούμε τα τυπικά της θρησκείας μας και όχι να πρωτοτυπούμε αλλάζοντας τα με προσωπική μας πρωτοβουλία.

         Εγώ ανέφερα τα αποσπάσματα των ειδήσεων, από τα οποία έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Το δε συμπέρασμα που μέχρι στιγμής έβγαλα για την επιδημία, είναι ότι "εμφανίζει¨ το πρόβλημα της μυοκαρδίτιδας και δεν το δημιουργεί. Αυτό γίνεται, διότι τα αίτια της ασθένειας βρίσκονται σε πρόβλημα ανοσολογικό, δηλαδή εσωτερικό πρόβλημα του οργανισμού και η ίωση, αδυνατίζοντας τον οργανισμό προκαλεί την εμφάνιση, άλλων αδυναμιών που υπήρχαν. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να έχουν παρουσιαστεί όλοι οι συνδυασμοί των περιπτώσεων, έστω και αν δεν τους έχουμε μάθει.

         Δηλαδή:

         Άλλοι από εμάς, είχαν όλες τις προϋποθέσεις να αναπτύξουν την ασθένεια, αλλά δεν κόλλησαν τον ιό και έτσι δεν νόσησαν.

         Άλλοι, νόσησαν άσχημα από την ίωση, αλλά δεν έπαθαν τίποτε, εφ΄ όσον δεν είχαν την προδιάθεση της μυοκαρδίτιδας,

         Άλλοι, μπορεί να είχαν την προδιάθεση και να νόσησαν, αλλά έχοντας οργανισμό σε καλή κατάσταση, "την έβγαλαν καθαρή".

         Και φυσικά και όλοι οι άλλοι πιθανή συνδυασμοί που μπορούμε να φανταστούμε.

         Πάντως είναι αδύνατον να μεταφερθεί με γραπτό λόγο, το νόημα της συζήτησης μας, καθότι οι απόψεις του καθενός μας διαμορφώνονται με την συζήτηση μεταξύ μας και έτσι μόνο οι παρόντες μπορούν να καταλάβουν ποιος έσπειρε, ποιος καλλιέργησε και ποιος έδρεψε του καρπούς, ενός θέματος. (Στο τελευταίο, πιστεύω όλοι οι παρόντες).

Και ένα σημείο της κουβέντας που συνεχίζω να σκέφτομαι μέχρι αυτή τη στιγμή:
Ανέφερα στον Δημήτρη Μποσκαΐνο, ένα άρθρο σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπου αναφερόταν ότι οι γυναίκες έχουν κέντρο ομιλίας και στα δύο ημισφαίρια, ενώ οι άντρες μόνο στο ένα και ότι αναρωτιέμαι αν είναι όντως έτσι. Τότε ο Δημήτρης με άφησε άναυδο με μία παρατήρηση: "Δεν έχεις προσέξει το πως μία γυναίκα μιλά σε έναν άντρα και αυτός δεν έχει τι να πει;"
Αφού ανέβασα το παρόν κείμενο στις σελίδες μας, ξαναθυμήθηκα την στιχομυθία και άνοιξα τον υπολογιστή, ώστε να συμπληρώσω και αυτές τις γραμμές.
Ο υπολογιστής όμως κόλλησε στην οθόνη που αναφέρει την ταχύτητα του επεξεργαστή. Σκέφθηκα να αναφέρω την σύμπτωση, αλλά μου φάνηκε ανούσιο. Κάνω επανεκκίνηση έτοιμος να γράψω αυτά που είχα αποφασίσει, αλλά ο υπολογιστής κόλλησε ξανά, στο ίδιο σημείο και το αστείο είναι ότι τόσα χρόνια δεν μου έχει τύχει ποτέ να κολλήσει υπολογιστής σε αυτό το σημείο. Τότε σκέφθηκα ότι ή χάλασε ο υπολογιστής ή μου έδειξε την αρσενική του πλευρά, σύμφωνα με αυτά που συζητήσαμε με τον Δημήτρη... : Ξανάκανα επανεκκίνηση και όλα πήγαν τόσο καλά, λες και τίποτα δεν είχε συμβεί. Τότε αποφάσισα να κάνω το "λάθος" να αναφέρω τις σκέψεις που μου πέρασαν από το μυαλό. Στο κάτω - κάτω δεν κινδυνεύω από λογοκρισία, ούτε να με απολύσει κάποιος εκδότης και γι' αυτό, ευχαριστώ όλα τα μέλη της Μένσα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα αυτούς που την ξεκίνησαν το 1946 στην Οξφόρδη.

Θεόδωρος Νάτσινας               


Επιστροφή στα περιεχόμενα.Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*