Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

 

 

 

Παράξενα στον κόσμο

 
Κείμενο - φωτογραφίες: Αριάνα Μελανίτη
Ακολουθούν παράδοξα που συνέλαβε ο φακός μου σε ταξίδια εκτός Ελλάδας.Μοιάζει με τοπίο far west και γράφει Bagdad cafe…? Δεν είναι ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στο Ιράκ, και υπάρχει όντως ένα «καφέ» πίσω από το φακό. (Συρία, στο δρόμο μεταξύ Δαμασκού και Παλμύρας)
Το χρώμα, η ζωγραφιά, κάτι θυμίζουν... Ναι, είναι ένα stop... ζωγραφισμένο! Φυσικά αυτοί που έχουν προτεραιότητα δεν θα το ξέρουν, μιας και το σχήμα δεν είναι αναγνωρίσιμο από την πίσω πλευρά όπως είθισται. (Μαρόκο, Ifrane – «Ελβετία του Μαρόκου»)

Τα φαρμακεία στις αραβικές χώρες έχουν ως σύμβολο την ημισέληνο... Στο Μαρόκο, λόγω της πολύχρονης Γαλλικής κατοχής, μερικά φαρμακεία έχουν και τον σταυρό. Στο βάθος ψηλά, η σημαία του Μαρόκου, που έχει στη μέση μια πεντάλφα! Μπερδευτήκατε? (Μαρόκο, στο δρόμμο μεταξύ Μαρακές και Φεζ)
Καθαριότητα επί τω έργω, στο atomium. (Βέλγιο, Βρυξέλλες)

Ξέρατε ότι υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στα κινούμενα σχέδια? (Βέλγιο, Βρυξέλλες – Ο Λούκι Λουκ σχεδιάστηκε από Βέλγο)
Στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, η πλατεία του καθεδρικού ναού «κρύβει» μια έκπληξη. Με εξαίρεση τον σταυρό πάνω από το αέτωμα, αυτό το κτήριο θα μπορούσε να κοσμεί την Ακρόπολη (στα νεώτερά της χρόνια). (Λιθουανία, Βίλνιους)
Από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ (“the town musicians”), από κάτω προς τα πάνω, ο γάιδαρος, ο σκύλος, ο γάτος, και ο πετεινός. Το πιο παράδοξο είναι ότι κάποιος άφησε ένα στεφάνι μπροστά στο άγαλμα... (Λετονία, Ρίγα)

Μια γατούλα στην κορυφή ατενίζει τις απέναντι συντεχνίες. Πρωτότυπη ιδέα για διακόσμηση κτηρίου... (Λετονία, Ρίγα)
Στάση εθνικής οδού, με πάρκο, παιδική χαρά, και mini ζωολογικό κήπο...! Πάνω είναι η παιδική χαρά (έχει και ξυλόγλυπτους νάνους!) και κάτω είναι ο mini ζωολογικός κήπος (εδώ είναι μόνο η αρκούδα, σε άλλους χώρους έχει ελάφια, κατσίκες, κ.α.). Ολα αυτά στην ίδια «στάση» της εθνικής οδού... (Λιθουανία, στα σύνορα με Λετονία)
Παράξενες γεωλογικές μορφές καταγεγραμμένες από φινιστρίνι αεροπλάνου. Κρίνοντας από την ώρα που είχαμε διανύσει, υποθέτω (και είναι μόνο εικασία, δεν γνωρίζω) ότι οι βουνοκορφές πάνω βρίσκονται στην Αυστρία, και τα νησιά κάτω στην Κροατία (ίσως να είναι οι δαλματικές ακτές).


Copyright Ariana MelanitiΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*