Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 6η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 22:00 στο Παλμιέ της Πλατείας Βικτωρίας.

Πέμπτη 6η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 22:00 στο Παλμιέ της Πλατείας Βικτωρίας.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Μια συνάντηση αργά, που όλα παίζονται.

Από προηγούμενη συνάντηση και άλλες παλιότερες:


Μέχρι και γι' αστρολογία μιλήσαμε ξεκινώντας από ένα πείραμα που έκανε ο Μιχάλης!


PalmeBistroποιηθήκαμε :)

Συζητήσαμε μεταξύ πάρα πολλών θεμάτων και διάφορα θέματα της σχέσης των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας μεταξύ τους. Μια πληροφορία που ακούστηκε είναι ότι όταν βάλεις στο ένα οπτικό πεδίο μία λέξη και ζητήσεις να την γράψει κάποιος με το χέρι που κυβερνάει το ημισφαίριο του άλλου οπτικού πεδίου, υπάρχει δυσκολία ή και αδυναμία να εκτελεστεί το αίτημα...
Μια σκέψη που έκανα μετά από την βραδιά αυτή, είναι ότι νέοι είναι αυτοί που κινούνται και δημιουργούν.

PalmieBistroποιούμαστε ξανά!!

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης:

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου σας περιμένουμε όλους στο αγαπημένο μας στέκι, στο Palmie Bistro ( Πλατεία Βικτωρίας 5, Αθήνα). Η πρώτη μας συνάντηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές! Όσοι δεν έχετε επιστρέψει ακόμα να περνάτε όμορφα και σας περιμένουμε στις επόμενες συναντήσεις!

Μαρία Ναυρούζογλου, Κατερίνα Καΐρη, Θεόδωρος Νάτσινας, Βασίλης Τσαρούχης, Δημήτρης Μεράκης, Γιώργος Κλείτσας.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Μαρίνης, Ρένα Τζιμοπούλου, Κική Φλώρου, Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος Μαρία Ναυρούζογλου, Θεόδωρος Νάτσινας, Γεώργιος Τσαλίκης, Δημήτρης Μεράκης Βασίλης Τζιμόπουλος, Έφη Χειμαριώτη.

Τελευταίες ώρες και παίρνω τηλεφώνημα από τον Χρήστο Σαμαρά. Θέλει να αρχίσουμε ξανά τις συναντήσεις στα γραφεία. Αλλά για σήμερα θα περάσει εννέα παρά δέκα να με πάρει με το αυτοκίνητό του να πάμε μαζί στο Παλμιέ! Αμέσως μετά ο Γιώργος Τσαλίκης φτιάχνει και την εκδήλωση!


Τα κύρια θέματα τελικά, ήταν σχετικά με την σημερινή κατάσταση και την αντιμετώπιση που υπάρχει. Μεταξύ των άλλων φυσικά :)

Τα θέματα έδειξαν ότι είχαμε κυρίως χιουμοριστική διάθεση:

Το χιούμορ όμως φέρνει καλή διάθεση και αυτή πάλι έφερε στην επιφάνεια μέσω του Μιχάλη Μαρίνη που μας έδωσε το link: http://invenio.lib.auth.gr/record/112439/files/MASTROGIANNOPOULOS.pdf μία εργασία που έκανε για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο Λάμπρος Μαστρογιαννόπουλος.


E..E..Έρχεται! έγραψε στην ομάδα ο Γιώργος και η συνάντηση της Πέμπτης κανονίστηκε...

Σήμερα Τρίτη ψηφίζουμε θέματα για την συζήτηση της Πέμπτης μεθαύριο, με επικρατέστερο αυτή την στιγμή "Οι δώδεκα άθλοι του Αστερίξ"!!!

Μιχάλης Μαρίνης και η σύζυγός του Έφη,  Κατερίνα Καΐρη, Θεόδωρος Νάτσινας, Δημήτρης Μεράκης, Γεώργιος Τσαλίκης, και κάτω Γιώργος Κλείτσας, Χρήστος Σαμαράς, από αριστερά προς τα δεξιά...

Θα Palmiebistroποιηθούμε την Πέμπτη; Ρώτησε η Κατερίνα...
Και έτσι κανονίστηκε και γι' αυτή την Πέμπτη συνάντηση :)

Τα θέματα όπως πάντα πολλά και για το κυρίως θέμα λίγα:

Αυτή τη στιγμή ενοικιαστές μας χρωστάνε 600 ευρώ στην Δ.Ε.Η. 160 ευρώ στην Ε.Υ.Δ.Α.Π και τρία περίπου νοίκια στην αδελφή μου και εμένα...
Να γιατί πρέπει να μπαίνουν οι λογαριασμοί στο όνομα του ενοικιαστή.
Η κατάσταση αυτή μέσα στην κρίση είναι σχεδόν ο κανόνας, κυρίως στις γειτονιές που μένουν άνθρωποι που η χώρα τους έχει δώσει άσυλο.
Τα ξενοίκιαστα πολλά και η αγορά ερημώνει.

Χρήστος Σαμαράς, Κατερίνα Καΐρη, Μαρία Ναυρούζογλου, Θεόδωρος Νάτσινας, Δημήτρης Μεράκης, Γεώργιος Τσαλίκης, Χάρης Φραγκογιάννης από αριστερά προς τα δεξιά...

Πάλι την τελευταία στιγμή το κανονίσαμε...

Η ερώτηση της Κατερίνας: "Θα Palmiebistroποιηθούμε την Πέμπτη;"
Είχε ως απάντηση την δημιουργία της εκδήλωσης για αυτή την Πέμπτη!!!

Σχετικά με το θέμα, συνειδητοποίησα λίγη ώρα μετά που τέθηκε, ποιός είναι ο Μεγάλος Ιδιοκτήτης και ποιοί είμαστε οι περαστικοί ενοικιαστές...

Αν και την τελευταία στιγμή, δηλαδή την προηγούμενη μέρα, αποφασίστηκε η συνάντηση, μαζευτήκαμε 9, δηλαδή τριπλάσιοι από όσους αρχικά δηλώσαμε στο Facebook ότι θα έρθουμε.
Φύγαμε μετά τις δώδεκα και μισή και όταν αποχώρησα υπήρχε η γνωστή εικόνα μερικών φίλων όρθιων έξω από το μαγαζί που συζητούσαν ακόμα... Αν μάθω τι ώρα έφυγαν και οι τελευταίοι θα το γράψω εδώ :)

Δημήτρης Μεράκης, Γεώργιος Τσαλίκης, Χάρης Φραγκογιάννης, Βασίλης Βλάχος, Κική Φλώρου, Μάνος Αγγελής, Μιχάλης Μαρίνης και Χρήστος Σαμαράς είχαμε μία βραδιά σαν τα παλιά...

Από ΠΟΛΥ παλιότερες συναντήσεις στην πλατεία Βικτωρίας:

Κυκλοφόρησε το έντυπο Περιοδικό μας!10 μέτρα από το παλαιό σημείο συναντήσεων μας, το Palmie έχει καθαρή ατμόσφαιρα, απαλή μουσική και άνετο χώρο, διαλέξαμε το πατάρι για τις συναντήσεις μας, οπότε όποιος περάσει, ας ανέβει την σκάλα για να μας βρει.Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ.της Ελληνικής Μένσα.

Προηγούμενες Πέμπτες...

Οι σταθεροί φίλοι και οι νέοι που μας ανανεώνουν μου φαίνεται ως ο πιθανότερος λόγος που κάθε Πέμπτη είναι και καλύτερα.

Παρέα με φίλους και ανταλλαγή πληροφοριών πάσης φύσεως :) Αυτή είναι η βάση των εβδομαδιαίων συναντήσεων Πέμπτης...Τάσος, Θανάσης, Αριάνα, Άννα, Κανέλλα και Θόδωρος, συζητήσαμε για καράβια, ανακύκλωση, ταξίδια, φωτογραφίες και περιμένουμε άρθρα ταξιδιωτικά από Γερμανία και Ελβετία και άρθρο με επιλογή από τις "φωτογραφίες ενός Έλληνα Καπετάνιου". Εκεί που φεύγαμε κατά τη μία το βράδι (ο διορθωτής δέχεται και το βράδυ), και αφού ερευνήσαμε και γειτονικό κέντρο που μένει μία ώρα αργότερα ανοιχτό, έφτασε ο Χρήστος με τον Σταύρο και τον Ιπποκράτη, επιστρέφοντας απο γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Καθίσαμε βέβαια έξω, αφού το Φλοκαφέ έκλεισε και τότε θυμήθηκα να βγάλω και φωτογραφίες. Περιμένω με ενδιαφέρον τα άρθρα, όπως περίμενα παλιά την έκδοση του αγαπημένου μου περιοδικού.Μη διαβάσετε την επόμενη παράγραφο αν εκτιμάτε την σωστή εκφορά της γλώσσας.

Το σημερινό μήνυμα σε μερικούς από τους φίλους που έρχονται συχνά:
nietsneknarF, έχω γίνει κομματάκια, για να μπορέσετε να με αναγνωρίσετε... το βράδι στο φλοκαφέ στις δέκα... πρώτα ο Θεός!!! /ο\ "6972740448"
Μου είπε μέλος μας που βρίσκεται εκτός Αθηνών, γράφε κάτι για τις συναντήσεις, να μαθαίνουμε και εμείς τι γίνεται... και άρχισα με το μηνυματάκι που μέχρι τώρα το έβλεπαν οι λίγοι και σταθεροί.

Και φυσικά την έχασα την έκθεση.

Έχω την περιέργεια αυτή την Πέμπτη να μάθω αν πήγε κάποιος και τι είδε...

Αριάνα, Θανάσης, Άννα, Κανέλλα, Ανδρέας, Μάρκος, Πέτρος, Χρήστος, Σταύρος, όλοι βρεθήκαμε να χαιρόμαστε την Φθινοπωρινή πλατεία, αφού ο καιρός μας το επέτρεψε.
Νέες τεχνολογίες, ψυχολογικές θεωρήσεις, αγαπημένα μέρη μας στον πλανήτη, ανέκδοτα παλιά από το 1960 μέχρι μερικά που φτιάξαμε σήμερα εκεί, ήταν ένα μικρό μέρος από τα θέματα που διατήρησαν το γέλιο στα χείλη μας για περισσότερες από 4 ώρες!
Είπε βέβαια κάτι ο Πέτρος για έκθεση στο Γκάζι, για τις μοντέρνες τεχνολογίες, πρέπει να το ψάξω και πιθανότατα να επισκεφθώ την έκθεση...

Α, το βρήκα: Εκδηλώσεις για τις νέες τεχνολογίες στο Γκάζι Η «Τεχνόπολη» στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία διαδραστική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για όλους. Εκδηλώσεις για τις «Νέες τεχνολογίες», με τίτλο Athens Digital Week, οργανώνονται στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι από 16-19 Οκτωβρίου και στο Σύνταγμα από 13-19 του μηνόςΣκέφθηκα να μην ενοχλήσω Πρωτομαγιάτικα… Αλλά πήγα στην συνάντηση έστω και χωρίς μηνύματα, παρέα με ένα περιοδικό γεμάτο πληροφορίες, αφού έλυσα τις απορίες μου και είδα ότι είχαν περάσει 45 λεπτά, επέστρεψα… Λίγα λεπτά αργότερα μου τηλεφώνησε ο Πέτρος Δανόπουλος για να μάθει αν θα γίνει συνάντηση. Έτσι για 20 περίπου λεπτά, έχασα την ευκαιρία να συζητήσω αυτά που διάβασα, αλλά και αυτά που θα έφερνε μαζί του ο Πέτρος. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, είχα και «δωράκι» από το περιοδικό.Ο νέος φίλος είναι ο Κωνσταντίνος Βαλλιάνος και με τον νέο φίλο κάναμε και νέες κουβέντες. Και τι δεν είπαμε δηλαδή... :)Ένας μήνας πέρασε με κανονικές συναντήσεις αλλά χωρίς ενημέρωση εδώ.

Το μισό πάρκο (Πεδίο Άρεως), περιφράχθηκε και σπάνε την άσφαλτο και λέγεται ότι θα φυτέψουν και δένδρα.Η συνάντηση έγινε η απεργία είναι στην ενημέρωση της εδώ σελίδας :)

Είναι η πρώτη Πέμπτη μετά τον αποκλεισμό από τα χιόνια. Οι φωτογραφίες χωρίς φλας, για να μην ενοχλήσουμε τα πλαϊνά τραπέζια, δηλαδή για την ακρίβεια, αυτούς που καθόντουσαν σε αυτά τα τραπέζια, δηλαδή για την ακριβέστερη ακρίβεια, αυτούς που καθόντουσαν στις καρέκλες που ήταν γύρω από αυτά τα τραπέζια, τελικά ίσως καλύτερα να τους ενοχλούσαμε, ουφ!

Μέσα στον καταιγισμό πληροφοριών, αστείων, σοβαρών, αισιόδοξων και καταθλιπτικών κάποιων ίσως, συζητήσαμε και για χορό την επόμενη Πέμπτη.

Χάρη στην επαφή μου με τους υπολογιστές, κατάλαβα γιατί δυσκολεύομαι στην καθημερινή μου ζωή, ασυμβατότητα! Ευτυχώς που με συμπαθούν αρκετοί από τους συνανθρώπους μου και διασκεδάζουν με τις όποιες ασυμβατότητες, κάποιοι μάλιστα μέσα από την σοφία της καθημερινής βιοπάλης, ανακαλύπτουν και τις δικές τους ασυμβατότητες, κάτι που τελικά είναι λυτρωτικό για όλους :)))Προηγούμενες Πέμπτες...

Δεν έστειλα μηνύματα αφού φαινόταν ότι δεν θα γινόταν η συνάντηση της 14ης Φεβρουαρίου… Ξεκίνησα όμως να κοιτάξω για κάποιο μέρος που να μένει και λίγο μετά την μία ανοικτό. Πέρασα μπροστά από το Φλοκαφέ, ανέβηκα στην Πατησίων μπήκα στο ξενοδοχείο Παρκ να δω αν προσφέρεται για συναντήσεις και πέρασα και μπροστά από το Γκρην Παρκ να διαβάσω την ανακοίνωση του επ’ αόριστον κλεισίματος…

Ξαναπέρασα από το Φλοκαφέ μήπως και είχε έρθει κάποιος νομίζοντας ότι θα είχαμε συνάντηση. Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Μάρκος που έπαιρνε για επιβεβαίωση και είπαμε να βρεθούμε μία ώρα αργότερα. Ειδοποιήσαμε και μερικούς άλλους από αυτούς που μπορούν συνήθως λίγο πιο αργά και βρεθήκαμε!Πάντα μου κάνει εντύπωση η ωφέλεια που συνεπάγεται η κοινωνική επαφή... Τις Πέμπτες που μας κάνουν την τιμή να έρθουν φίλοι μας σε συναντήσεις, μου φαίνεται ότι βγαίνουν οι καλύτερες φωτογραφίες. Σε αυτή την φωτογραφία, μπορώ να κοιτάξω, χωρίς να με δω με την πρώτη ματιά και το κυριώτερο χωρίς να αρχίσω να βλέπω ελαττώματα πάνω μου. Ελπίζω το επόμενο Σάββατο να καταφέρω να βρεθώ στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Μένσα (16 Φεβρουαρίου 2008). Είμαι πολύ δύσκολος στα κοινωνικά και ενώ περνάω καλά κάθε Πέμπτη στις συναντήσεις, χρειάζεται να προετοιμάσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να βρω την δύναμη να πάω και πιστεύω ότι βοηθάει πολύ το ότι είναι μία τακτική συνάντηση.Η πρόοδος στις κάρτες γραφικών και το Crysis, ήταν μία κουβέντα που δεν κατέληξε αφού φαίνεται αυτό το πρόγραμμα να χρειάζεται την τελευταία ακριβή κάρτα γραφικών, αλλά τρέχει καλά και στις περσινές midrange graphics cards, σε βαθμό να βλέπεις το ουράνιο τόξο στους καταρράκτες!!!

Η τύχη πολιτικού που έσκασε απανωτά θέμα μεγαλύτερο από το δικό του, έφερε αμήχανο και διερωτημένο γέλιο σε μερικά στόματα..

Το πρωί λιακάδα το βράδι παγωνιά, ήταν το σκηνικό της Πέμπτης.Λίγο χρόνο μας απασχόλησαν και οι θερμοκρασίες σε σχέση με το πράσινο στην Αθήνα, είναι η εργασία της Ελισσάβετ στο Φυσικό τμήμα... Τώρα γιατί κάτι που μας απασχόλησε λίγο χρόνο είναι αυτό που διάλεξα να μεταφέρω εδώ... αυτό μάλλον το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Από ότι φαίνεται, λύσεις υπάρχουν να δούμε αν θα υπάρξουν και λύτες. Ελισσάβετ, ευχαριστώ!

Στα υπόλοιπα θέματα υπήρξε και μία σειρά ανεκδότων που έφερναν το ένα το άλλο κατόπιν υποθέτω κάποιων συνειρμών :)

Μερικά από τα ανέκδοτα ήταν "καρφιά" για τα "αγόρια" και μερικά για τα "κορίτσια", το ευχάριστω είναι ότι γελάγαμε όλοι με όλα.

Το ποιό αθώο δείγμα είναι το διαδραστικό ανέκδοτο με το γυναικείο παρκάρισμα:

Λέει μία κοπέλα (όταν μιλάνε για γυναίκες οδηγούς) χωρίς να πει ότι αρχίζει ανέκδοτο:
Νομίζω ότι είναι γεγονός ότι στο παρκάρισμα οι γυναίκες δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά.
Εάν βρεθεί "αγόρι" και του ξεφύγει κάτι που να δείχνει ότι συμφωνεί, ακούει την συνέχεια:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Και είναι τελείως φυσικό να μπερδεύονται, όταν ακούν συνεχώς ότι τα δέκα εκατοστά, είναι τριάντα!!!Μία κανονική Πέμπτη, με καλούς φίλους αστεία και σοβαρές κουβέντες και άπειρες νέες πληροφορίες.

Ακούσαμε περιγραφές από την Αριάνα, σχετικά με την έκθεση "Brain" που υπάρχει αυτή την εποχή στο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού και της οποίας ένας από τους "σπόνσορες" είναι και η Ελληνική Μένσα.

Υπάρχει και μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, μάλλον θα έχουμε άρθρο και φωτογραφίες από την έξοδο των Μελών σε χορευτικό κέντρο...

Οι φωτογραφίες είναι από κινητά...Αυτή την Πέμπτη ήταν η γιορτή του γιου μου και έτσι η συνάντηση έγινε Παρασκευή πρωί.

Μαζί μας είχαμε και τον Κωνσταντίνο Νταλαχάνη που είναι νεοδιορισθείς δικαστικός στην Μυτιλήνη.

Η πρωινή κουβέντα έδωσε τόσο όμορφες νοητικές φωτογραφίες από τις περιγραφές του Κωνσταντίνου για την Μυτιλήνη, ώστε ούτε που σκέφθηκα να βγάλω φωτογραφίες, μόνο μία σκέψη κυριάρχησε, πως θα γίνει να κανονίσω να δω τις ομορφιές της Μυτιλήνης που ανεξίτηλα γράφτηκαν στο μυαλό μου...

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η κουβέντα μεταξύ δύο δημόσιων υπαλλήλων που ξέρουν καλά κάθε ένας την δουλειά του, του Πέτρου και του Κωνσταντίνου.

Ένα βιβλίο του φίλου μας Βασίλη Γούσια είναι αυτό που κρατάμε στα χέρια μας. Από την τεράστια εργασία που έκανε, εξέδωσε και ένα βιβλίο για το Himantopus - Himantopus.Τηλεφώνημα από τον Βασίλη Γούσια! λίγο πριν ξεκινήσω για το Green Park. Μία ευχάριστη εισαγωγή για μία υπέροχη βραδιά!!

Ακολουθεί δεύτερο τηλεφώνημα από τον Γιώργο Κλείτσα, θα περάσει απόψε να τα πούμε!!!

Μέσα σε μία λαϊκή αγορά σκέψεων και πληροφοριών, πότε με χιούμορ και πότε με καλαμπούρι, αλλά προ πάντων με καλή διάθεση και το χαμόγελο σε εναλλαγή με το γέλιο, ειπώθηκε και ένα ανέκδοτο που δεν μπορώ να το μεταφέρω εδώ, αφού έπρεπε να είναι μπροστά κάποιος για να το ακούσει. Αν κάποιος θέλει να του το πούμε σε επόμενη συνάντηση, να μας θυμίσει "το ανέκδοτο με το άλογο". Κάτι που πρέπει να γραφτεί επίσης, είναι ότι ο Ανδρόνικος επισήμανε ότι περιμένει με ενδιαφέρον την δραστηριοποίηση της ομάδας ειδικών ενδιαφερόντων, PC Μental.
Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*