Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

Συνάντηση του S.I.G. της Επικαιρότητας την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 20:30 στα γραφεία της Ελληνικής Μένσα.

Συνάντηση του S.I.G. της Επικαιρότητας την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 20:30 στα γραφεία της Ελληνικής Μένσα.
«Επίσημα και στατιστικά Ισχυρά τεστ Δείκτη Νοημοσύνης»

Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Το θέμα στην συνάντηση της Πέμπτης της ομάδας Επικαιρότητα, θα είναι τα «Επίσημα και στατιστικά Ισχυρά τεστ Δείκτη Νοημοσύνης».

Όποιος θέλει, ανεξάρτητα από το αν θα έρθει την Πέμπτη, μπορεί στην εκδήλωση που υπάρχει σχετικά με την συνάντηση στο Facebook, να δώσει και να πάρει πληροφορίες ή και απόψεις για το θέμα.

Ότι συζήτηση γίνει στην σελίδα της εκδήλωσης, θα αναρτηθεί στο περιοδικό epikairotita.mensa.org.gr ως έχει.

Από προηγούμενες συναντήσεις:


Στην συνάντηση συζητήσαμε το θέμα: "το κουτσομπολιό και η επίδρασή του στις ζωές μας"


Στην συνάντηση συζητήσαμε και το θέμα "Πεπρωμένο ή Πετρωμένο;"
Επίσης για να βοηθήσουμε επιστημονική έρευνα αντιγράψαμε κείμενα για να δοκιμαστούν προγράμματα αναγνώρισης γραφικού χαρακτήρα...

Το θέμα της συνάντησης είναι παρμένο από το λινκ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pillars_of_Creation
και βασισμένο στο πώς μπορούμε να ξέρουμε ποιο φως έρχεται από δομές που έχουν ήδη τελειώσει τον κύκλο τους;
Και δεδομένου ότι υπάρχει θεωρία που εξηγεί το ερώτημα, κατά πόσον μπορούμε να τη θεωρήσουμε βέβαιη. Σίγουρα είναι θέμα για αστρονόμους, αλλά αφενός μπορούμε να έχουμε γνώμη πάνω σε αυτά που διαβάζουμε και αφετέρου το θέμα θα είναι ένα μέρος της συνάντησής μας, κάτι σαν πνευματικό ορεκτικό ;)

Κάτι ενδιαφέρον δυτικά και λίγο μετά την δύση του ηλίου, υπάρχει αυτές τις μέρες:

http://earthsky.org/space/comet-panstarrs-possibly-visible-to-eye-in-march-2013

Σχετικά με την πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου των συναντήσεων Πέμπτης της ομάδας "Επικαιρότητα".

Το 1998 ξεκίνησαν οι συναντήσεις της Πέμπτης, με στόχο τα μέλη της Ελληνικής Μένσα να δέσουμε μεταξύ μας και η Λέσχη μας να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Το 2002 άρχισε τη διαδρομή του και το On Line περιοδικό της Ελληνικής Μένσα με σκοπό να ενημερώνεται άμεσα όποιο μέλος το παρακολουθεί, από όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκεται (κάποια μέλη μας βρέθηκαν από τότε στο εξωτερικό) αλλά και όποιος άλλος ενδιαφερόταν για την Ελληνική Μένσα ή τη Μένσα γενικότερα.
Εκείνα τα χρόνια πήγαν καλά οι συναντήσεις και η Ελληνική Μένσα μεγάλωσε, οπότε και ζητήθηκε από τις συναντήσεις της Πέμπτης να μετατραπούν σε συναντήσεις ενός S.I.G. ώστε να ξεχωρίσουν από τις επίσημες συναντήσεις της Λέσχης.
Η λύση για να συνεχίσουμε να ερχόμαστε τακτικά σε επαφή και όχι μόνο μια φορά τον μήνα, ήταν να γίνει αυτό το S.I.G. πολύ γενικό, ώστε να μπορούν να έρχονται όλοι όσοι το επιθυμούν και να ξέρουν ότι κάθε Πέμπτη υπάρχει συνάντηση με μέλη της λέσχης μας.
Έτσι οι συναντήσεις της Πέμπτης έγιναν συναντήσεις ομάδας και το S.I.G. ονομάστηκε Επικαιρότητα.
12 χρόνια οι συναντήσεις γίνονταν κάθε Πέμπτη κανονικά, μέχρις ότου άρχισε να μεγαλώνει ο σύλλογος και χρειαζόταν κάτι παραπάνω να γίνει.
Έτσι αποφάσισε το συμβούλιο να μου αναθέσει τη δραστηριοποίηση των S.I.G.s.
Το πρόβλημα ήταν το ίδιο, πώς θα γίνει να μη διαιρεθεί η Μένσα σε S.I.G.s αφού δεν ήμασταν και τόσο πολλοί.
Η λύση παρόμοια, οι συναντήσεις των S.I.G.s γίνονταν την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο και με την ίδια παρέα.
Τα S.I.G.s μεγάλωσαν και καθιερώθηκαν, η Ελληνική Μένσα έγινε επίσημη Εθνική Μένσα και σήμερα τα S.I.G.s λειτουργούν με αξιοζήλευτη επιτυχία και δίνουν αξέχαστες εμπειρίες στα μέλη τους.
Σήμερα έχουμε καινούργια και μεγάλα γραφεία και έγινε συνάντηση των συντονιστών των ομάδων, για να δούμε πότε μπορεί η κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί τα γραφεία μας για τις συναντήσεις της.
Έτσι δόθηκε χρόνος και στο S.I.G. της Επικαιρότητας, κάθε Πέμπτη στις 20:30.
Δύο είναι οι σκοποί των συναντήσεων, ο ένας που ήταν πάντα ο ίδιος, να συναντιόμαστε συχνά ώστε να είναι στενές οι σχέσεις μεταξύ μας και ο άλλος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε αυτό που λέει το διεθνές καταστατικό, την αξιοποίηση της ανθρώπινης ευφυΐας για το καλό της ανθρωπότητας.
Όταν λέμε Επικαιρότητα, δεν εννοούμε μόνο ό,τι αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και ό,τι ενδιαφέρει εμάς που ερχόμαστε στις συναντήσεις, ακόμη και αν συμβεί εκείνη την στιγμή.
Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή, όχι μόνο θα συζητάμε ό,τι είναι για μας επίκαιρο, αλλά υπάρχει πάντα ανοικτή η πιθανότητα να δημιουργήσουμε και επικαιρότητα. ;)


Από την ημέρα στα νέα μας γραφεία, που μας κάλεσε η Μαρία ως υπεύθυνη συντονισμού όλων των ομάδων,
για να δούμε ποιες μέρες θα πάρει κάθε ομάδα. (2 Φεβρουαρίου 2013)


Τα νέα μας γραφεία είναι στην οδό Πετμεζά αριθμός 14, σταθμός μετρό: ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ/περιοχή Μακρυγιάννη. ******************************************************

Ενδεικτικό Ιστορικό συναντήσεων Πέμπτης αλλά και άλλων ημερών όταν στηρίζαμε την ανάπτυξη των S.I.G.s:

Συνάντηση όλων των S.I.G.s το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προηγούμενες συναντήσεις

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. οπότε φυσιολογικά εκτός από τα S.I.G.s μας που μας ενδιαφέρουν, θα συζητήσουμε και για όλους όσους συνετέλεσαν στην εξέλιξη της Ελληνικής Μένσα καθώς και για τους υποψηφίους των εκλογών.

Από τις τελευταίες συναντήσεις του 2010:

Οι πρώτες ομάδες (S.I.G.s) λειτουργούν κανονικά
Συνάντηση έγινε και στις 5 Δεκεμβρίου και θα γίνει και στις 12, εφ' όσον η προσπάθεια για περισσότερα S.I.G.s συνεχίζεται :)

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σε ένα 24ωρο και κάτι ώρες, θα βρεθούμε στον πρόσφατο τόπο συναντήσεων Πέμπτης για να δούμε ποια S.I.G. θέλουμε να έχουμε και πως θα λειτουργούν. Όσοι δεν μπορούν να έρθουν, δηλώνουν στο Facebook, στην εκδήλωση: Συνάντηση όλων των Mensa S.I.G. την Κυριακή 28 Νοεμβρίου το ποιές ομάδες τους ενδιαφέρουν.

Μερικές από τις ποιο πρόσφατες συναντήσεις του S.I.G. της Επικαιρότητας:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι Πέμπτες συνεχίζονται κανονικά και πάντα ευχάριστα στα Starbucks και έχουν προστεθεί και κάποιες Κυριακές. Η επόμενη μάλιστα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, είναι αφιερωμένη στα S.I.G.s τα οποία έχω αναλάβει να συντονίσω ως υπεύθυνος τριμελούς επιτροπής, μαζί με τον Χρήστο Αποστολίδη και τον Κώστα Βαλλιάνο, ώστε όλα τα μέλη, παλιά και καινούργια, να μπορούν να τα βρουν και να ενταχθούν σε αυτά που είναι του ενδιαφέροντός τους ή να ξεκινήσουνε τα δικά τους, εάν έχουν κάποιο ενδιαφέρον που δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα S.I.G.

Ξεκίνημα στα Starbucks, με δύο Αλέξανδρους και δύο Μάρκους, και Ανδρόνικο, Βασίλη, Θόδωρο, Μάνο, Μαρία και Περικλή και δύο Χρήστους στο τηλέφωνο για πιθανό μετά, μία 12άδα δηλαδή!!!

Την βασική φωτογραφία, έβγαλε ο Ανδρόνικος.
Είχα τελείως ξεχάσει να το αναφέρω, ακόμη και δεν θυμόμουν ότι την έβγαλε αυτός.
Πως το θυμήθηκα;
Απλά, κάποια στιγμή σκέφθηκα: "Πολύ όμορφη βγήκε η φωτογραφία", μετά είδα ότι είμαι μέσα και τότε συνειδητοποίησα ότι την χρωστάμε στον Ανδρόνικο... Από την άλλη την ωραία βραδιά τη χρωστάμε στους δύο ακριανούς της φωτογραφίας, στον μεν Βασίλη Τσαρούχη, διότι ήταν συνεπής στο ραντεβού που δώσαμε νωρίτερα από την συνήθη ώρα και επειδή είναι γνώστης πολλών θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτά τα χρόνια, στον δε Βασίλη Τζιμόπουλο, διότι μου ξεκίνησε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα στο τηλέφωνο πριν την συνάντηση και ήρθε και αυτός άμεσα στην συνάντηση, όπου και έγινε μία ευχάριστη τριμερής επικοινωνία :)
Η συνέχεια ήταν εξ' ίσου ικανοποιητική και γι' αυτό το μείναμε ως τις 4.
Στην φωτογραφία δεν είναι ο Χρήστος Σαμαράς, γιατί ήρθε αργότερα και η κουβέντα έγινε ποιο γρήγορη, κάτι που δεν άφησε χρόνο να σκεφτούμε για άλλη φωτογραφία.

Την Πέμπτη 14η Οκτωβρίου δεν συναντηθήκαμε για διάφορους λόγους και επί πλέον διότι την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, είχαμε την μηνιαία συνάντηση. 3 από μας βρεθήκαμε μισή ώρα πριν την συνάντηση και καθήσαμε κοντά στο ανοικτό παράθυρο, αφού ο καιρός λίγο πριν την καταιγίδα, ήταν γλυκός...

Πέμπτη 16η Σεπτέμβρη 2010

Φαινόμαστε 4 από τους 7, (ήρθαν και η Γιάννα, ο Μάρκος και ο Χρήστος που ήρθε προς το τέλος όπως συνήθως).

Πέμπτη 13η Μαΐου 2010

Από την προηγούμενη φωτογραφία (της 6ης Μαΐου) αν αφαιρέσουμε τον Ανδρόνικο και προσθέσουμε τον Ανδρέα και τον Κώστα, παίρνουμε καλή εικόνα της πρόσφατης Πέμπτης. Η συζήτηση είχε ανάψει τόσο πολύ και σε τόσα πολλά θέματα, (η ανατροφή και η ανεξαρτητοποίηση των παιδιών ένα από αυτά) ώστε δεν βρήκα τον χρόνο να βγάλω φωτογραφία...

Πέμπτη 6η Μαΐου 2010

Μετά από δύο Πέμπτες που δεν έγιναν συναντήσεις και ενώ είχαμε δηλώσει μόνο 2 ότι θα συναντηθούμε, μαζευτήκαμε τελικά 9. Η Επικαιρότητα συζητήθηκε εξονυχιστικά και ήταν εντυπωσιακές και οι γνώσεις και οι απόψεις, όσων μπήκαν ενεργά στην κουβέντα.

Πέμπτη 15η Απριλίου 2010

Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου 2010

Το οργανώσαμε την τελευταία στιγμή και όμως μαζευτήκαμε 10!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Οιωνός; η σημερινή μέρα ξεκινάει με το ακόλουθο δημοσίευμα:

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Λίγοι φαίνεται θα είμαστε και αυτή την φορά. Την προηγούμενη Πέμπτη 4, αυτήν ίσως και μόνος μου...

Προηγούμενες Πέμπτες.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Καθήσαμε έξω :) Καλή Αρχή!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο καιρός ήταν τόσο καλός που ήμασταν έτοιμοι να μείνουμε στα τραπεζάκια έξω.


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*