Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 - Και όλες οι θερινές..................................

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 - Και όλες οι θερινές..................................

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

20090625

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πήρα ένα τηλεφώνημα από τον Χρήστο Σαμαρά και με ρώτησε αν πήγα... Σήμερα ήμουνα το πρωί στον οδοντίατρο στην Αθήνα και αν και το ήθελα να είμαι με φίλους, δεν είχα διάθεση να μπω για τόση ώρα ξανά στο αυτοκίνητο. Μου αρέσει να οδηγώ, αλλά δεν μου αρέσουν οι συνέπειες που έχει το αυτοκίνητο στην φυσική μου κατάσταση :)

20090621

31 Στην εκδρομή στο Adventure Park!!! Αναμένονται φωτογραφίες...

20090618

Από ότι έμαθα από τον Χρήστο Σαμαρά και αυτή η συνάντηση έγινε, λόγω κυρίως των επισκέψεων μελών της Μένσα, από το εξωτερικό.

20090611

Βρίσκομαι πλέον εκτός Αθηνών, εάν κάποιος θέλει να συναντηθούμε Πέμπτη, ας στείλει μήνυμα εγκαίρως να συνεννοηθούμε...

20090604

Έστειλα μήνυμα ότι είμαι εκτός Αθηνών, αλλά βρέθηκαν στο Παλμιέ, ο Γιώργος, ο Μάρκος και ο Πέτρος... Κάθησαν ως αργά ή ως νωρίς την άλλη μέρα.

20090528

Η εκδρομή της 21ης Ιουνίου ήταν το κύριο θέμα αυτής της Πέμπτης.Προηγούμενες Πέμπτες...

Καθόμαστε πλέον μόνιμα στα τραπέζια έξω στην πλατεία.

Πρώτη φορά φέτος που καθήσαμε έξω, αν και είχε λίγη δροσιά. Είχε όμως αρκετό κέφι, με αποτέλεσμα να βρεθώ προ απροόπτου την ώρα που έκανα κλικ.Δύο τρεις από τις προηγούμενες Πέμπτες, δεν απέκτησαν ιδιαίτερη σελίδα, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών.

Ο εκδότης του Περιοδικού της Ελληνικής Μένσα Ανδρέας Χαλκιαδάκης με τον Ανδρόνικο Μπαμπάτσικο, συζητούν για το επόμενο τεύχος με βάση το τρέχον, κατά την συνάντηση της Πέμπτης 19ης Μαρτίου 2009.Πέμπτη 19

Θέλοντας εδώ και λίγο καιρό, να βρισκόμαστε στον χώρο των μη καπνιζόντων, έζησα μερικά από αυτά που φαίνεται θα ζήσουμε όλοι μαζί, όταν κάνουμε αυτό που γίνεται ήδη σε άλλες προηγμένες χώρες, δηλαδή να δώσουμε στους ανθρώπους που δεν καπνίζουν, δημόσιους χώρους απαλλαγμένους από καπνούς, ώστε να μην τους αναγκάζουμε να καπνίζουν παθητικά.

Δύο είναι τα κυριώτερα πράγματα που βίωσα, το ένα είναι ο καλός ύπνος μετά από μία συνάντηση, αφού δεν έχω αναπνεύσει τους καπνούς των τσιγάρων και το άλλο η σταδιακή απομάκρυνση από τις συναντήσεις μερικών από τους φίλους μας που καπνίζουν.

Παράλληλα βιώνω και στο σπίτι ανάλογη ιστορία σχετική με κατανάλωση ουσίας, όχι τόσο χρήσιμης για τον οργανισμό, την ζάχαρη. Από την μία, η γυναίκα μου με θεωρεί υπερβολικό που προτιμάω τα φρούτα ως πηγή ενέργειας και έχω καταργήσει την ζάχαρη, από την άλλη ακούω γιατρούς στην τηλεόραση να λένε ότι η ζάχαρη σε τονώνει για λίγο και μετά σε στέλνει χειρότερα στην κατάθλιψη (και ποιός ξέρει σε τι άλλα).

Δεν πιστεύω ότι είμαι υπερβολικός. Θεωρώ απλά ότι στα 55 μου χρόνια, δεν με παίρνει να καπνίζω και να καταναλώνω ζάχαρη και αλκοόλ. Έτσι στην θέση της ζάχαρης έχω βάλει τα φρούτα, αντί να καπνίζω προτιμάω να μιλάω με φίλους και όσο για το αλκοόλ, όταν θέλω να κάνω κάποια κατάχρηση τρώω λίγα παραπάνω φρούτα, ώστε να ανέβει η γλυκόζη στο αίμα και να ικανοποιηθεί ο εγκέφαλος με τον πιο φυσικό γι' αυτόν τρόπο.

Ελπίζω σήμερα να δω περισσότερους φίλους, γιατί αυτό είναι που με κάνει πραγματικά να αισθάνομαι όμορφα και δεν έχω ανάγκη από υποκατάστατα.

Τετάρτη 18

Το ότι σκέφτομαι ταξίδια και ταξιδάκια και το ότι το προτείνω σαν θέμα συζήτησης είναι μία απλή αρχή, αφού συνήθως συζητάμε τόσα πολλά θέματα ώστε δεν είναι δυνατόν να τα αναφέρω εδώ...

Είδα βροχή, είχα και τις ανάποδές μου, σκέφτηκα ότι δεν θα έρθει κανείς και έστειλα μηνύματα στους τακτικούς για αναβολή.

Χτυπάει το τηλέφωνο και με ενημερώνει ο Χρήστος Σαμαράς ότι υπάρχουν μέλη που έχουν ετοιμαστεί να πάνε στην συνάντηση και ο Πρόεδρος Χρήστος Αποστολίδης. Όταν πέρασε ο Χρήστος Σαμαράς να με πάρει να πάμε στην συνάντηση, είχε πλέον σταματήσει και η βροχή. (Ο δεύτερος πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Χαλκιαδάκης, νυν εκδότης του περιοδικού μας).

Να είναι καλά όλοι τους που με έκαναν να καταλάβω ότι όταν πέφτω μέσα στο μυαλό μου, υπάρχουν φίλοι να με συνεφέρουν και να με βγάλουν έξω από αυτό.

Αν και ήμασταν αρκετοί έβγαλα φωτογραφία μόνο τον καινούργιο φίλο και στην ευθεία βρέθηκε και ένας παλιός :)Δεν μπορώ να πω, η Πέμπτη είναι συνήθως η μέρα που μου φτιάχνει την διάθεση :) Είναι μάλιστα από τις ημέρες που το βράδι μπορώ να ρωτήσω και να μάθω, ότιδήποτε θελήσω, εκτός απο στρογγυλή τράπεζα, η Μένσα φαίνεται να είναι και τράπεζα πληροφοριών.5 Φεβρουαρίου

Έμαθα χθες:

Ότι το δεύτερό μου λάθος που "βγάζει μάτι" είναι ο μη διαχωρισμός του "ότι" από το ¨ό,τι" και πως να τα ξεχωρίζω, δηλαδή, όπου μπορεί το "ότι" να αντικατασταθεί με "πως" μένει ως έχει, όπου δεν γίνεται αυτό, πρόκειται για το "ό,τι". Μου το απλοποίησε μπας και το θυμάμαι, ο Χρήστος Σαμαράς. (Το πρώτο λάθος που βγάζει μάτι ήταν ότι εκεί που έπρεπε να μπαίνει πιο, εγώ έβαζα ποιο, το κλασσικό σύνδρομο δηλαδή ανορθογραφίας, όπου δεν υπάρχει σιγουριά, βάζω μπιχλιμπίδια, αυτό το λάθος αν και μου το επεσήμανε τακτικά ο Χρήστος, ήταν η Αριάνα που συντέλεσε να το διορθώσω. Και επειδή είμαι τεμπέλης, θα προσπαθήσω μεν να διαχωρίζω τα ότι και ό,τι, αλλά θα αφήσω τα μέχρι τώρα λάθη (δεν ξέρω για πόσο χρόνο, αφού έχω την ενοχή ότι ό,τι γράφεται και δημοσιοποιείται μπορεί να παρασύρει και αθώους αν το κάνουν και αυτοί λάθος).

Έμαθα και πολλά άλλα, αλλά τα ξέχασα όταν το μυαλό μου εντυπωσιάστηκε από ένα παζλ (nails), όπου πρέπει κάποιος να ξεχωρίσει δύο μπλεγμένα καρφιά (στραβωμένα κάπως σαν τρίγωνα). Αφού προσπάθησα και εγώ και άλλοι φίλοι, μπαίνει και ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, όπου εγώ έχοντας παρεξηγήσει μάλλον την έννοια "από μηχανής θεός" έβγαλα το συμπέρασμα ότι ίσως θα μπορούσε να το λύσει και του το έδωσα και μου τα επέστρεψε αμέσως χωρισμένα!!! Μετά μου είπε ότι έχει από παλιά συλλέξει και άλλα παρόμοια ξύλινα παζλ και έμεινα πλέον να σκέφτομαι πόσα πράγματα δεν ξέρω... Για να μην πω για τον κύβο Rubic που δεν έλυσα ποτέ...

Πάνω από όλα διαπίστωσα για μία ακόμα φορά, το πόση βεβαιότητα αισθάνομαι για πράγματα που τελικά είμαι επιεικώς απαράδεκτος σε αυτά...

Χθες ήρθε στην συνάντηση και ένας ακόμη από τους προέδρους της Ελληνικής Μένσα, ο Γιώργος Κλείτσας και συζητήσανε για πολλά θέματα με τον νέο μας πρόεδρο Χρήστο Αποστολίδη, έτσι αν δεν κάνω λάθος, λείπει μόνο ένας από τους προέδρους μας, ο Νίκος Αναγνωστάτος για να έχουμε παρόντες και κοντά μας όλους τους προέδρους των 21 μας χρόνων... (Ελπίζω να τον δούμε σύντομα και αυτόν).

Μεγάλη χαρά μου έδωσε και ο Ανδρόνικος που ήρθε και μας έκανε παρέα στον χώρο των μη καπνιζόντων, γιατί αυτό είναι από τις εγγυήσεις, ότι θα είμαστε πλήρεις, αλλά και γιατί θυμάμαι από την εποχή που κάπνιζα, ότι ο κινηματογράφος και το θέατρο, όπου κανείς δεν καπνίζει, μου έκαναν πάντα καλό, σαν διάλλειμα στην επιβαρυντική μου συνήθεια.

4 Φεβρουαρίου

Όταν κάπνιζα τρία πακέτα τσιγάρα, νόμιζα ότι ήμουνα ενεργητικός καπνιστής, αλλά τώρα ξέρω ότι δεν ήξερα τι έκανα και έτσι ήμουνα παθητικός καπνιστής. Επίσης νόμιζα ότι όταν κάπνιζαν στον ίδιο χώρο με μένα οι άλλοι, ήμουν παθητικός καπνιστής, τώρα ξέρω ότι όταν έχω επιλογή αλλά μένω εκεί που αναπνέω καπνούς, είμαι ενεργητικός καπνιστής.

Από πολύ παλιά, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, τώρα τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, σε λίγους μήνες όλοι οι δημόσιοι χώροι, σιγά - σιγά θα βελτιωθεί η υγεία όλων μας, αλλά κυρίως η ποιότητα της ζωής μας.

Λουλούδια τον Φλεβάρη και μάλιστα στις πρώτες του μέρες; (όχι σε θερμοκήπιο). Και όμως... και μάλιστα κομψά και φίνα, όπως μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει.Στις καθημερινές δυσκολίες, σκέφτομαι ότι το δυσκολότερο για μένα είναι ο αυτοέλεγχος. Σε αυτό με βοηθάνε οι συναντήσεις της Πέμπτης, ελέγχομαι από σας, κάτι που μπορεί να με κάνει να αισθάνομαι άβολα, αλλά ήδη αποδείχθηκε ότι το ξεβόλεμα είναι προς το συμφέρον μου.

Και η συνάντηση έγινε χωρίς καπνούς από τσιγάρα.

Πρώτη η Αριάνα μου μίλησε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που θα βοηθήσει τους καπνιστές από την 1η Ιουλίου του 2009 και στην Ελλάδα, οπότε θα ισχύσει πλέον και στην χώρα μας ότι και στις περισσότερες χώρες που σέβονται την υγεία των πολιτών τους. Σήμερα το είδα πρώτη φορά, το έφερε ο Μάρκος, αν και από ότι μου έγραψε η Αριάνα, το είχε φέρει και την προηγούμενη φορά. Η παρατηρητικότητά μου μάλλον πάσχει, εκτός αν δεν ήμουνα μπροστά.

Σήμερα ήμουνα βέβαιος ότι δεν θα έρθει κανείς, αφού από τους πιο τακτικούς φίλους είναι οι περισσότεροι αυτό που λέμε "καπνιστές".

Τελικά ήρθαν νωρίς, με κέφι και ενεργητικότητα φίλοι που δεν κάπνισαν ποτέ, άλλοι που έχουμε ξεφύγει από την συνήθεια και ένας από τους φίλους που σέβονται τα δικαιώματα των άλλων και έφερε μαζί του και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και επειδή είναι φίλος της τεχνολογίας, σκέφθηκα ότι το έφερε για το ενδιαφέρον του πράγματος.

Σήμερα γύρισα σπίτι χωρίς να μυρίζω σαν τασάκι.

Πριν την συνάντηση, σε κουβέντα με φίλους, πρόσεξα ότι δεν θυμάμαι να έχω δει κρατική διαφήμιση σχετικά με την απελευθέρωση των δημόσιων χώρων από τους καπνούς.

Από αυτή την Πέμπτη οι συναντήσεις μας γίνονται κάτω, στον καθαρό χώρο του Palmie.

Σε ένα τηλεφώνημα που είχαμε με φίλο - μέλος της Μένσα που ζει εκτός Αθηνών, μου έγινε η πρόταση να συζητήσω αυτή την Πέμπτη, την ιδέα του για συνάντηση μελών Μένσα, στην Λίμνη Πλαστήρα. Η σκέψη είναι ότι είναι ότι η Λίμνη Πλαστήρα ένα πολύ ωραίο μέρος σε έναν τόπο που είναι προς το κέντρο της Ελλάδας. Στην συνάντηση ειπώθηκε, ότι τα τέλη Απριλίου είναι μια καλή χρονική περίοδος για να διοργανωθεί μια τέτοια εκδρομή - συνάντηση μελών. Υπάρχει σελίδα των φίλων της Λίμνης Πλαστήρα, στο Facebook.

14 Ιανουαρίου 2009

Φαίνεται ότι αύριο θα έχουμε πολλές απόψεις να ανταλλάξουμε. Και σχετικά με την ανανέωση που όλοι βλέπουμε μετά τις πρόσφατες εκλογές στον σύλλογό μας, αλλά και για τα διαδραματιζόμενα σε παγκόσμια κλίμακα.

11 Ιανουαρίου 2009 είχαμε και την πρώτη συνάντηση μελών της νέας χρονιάς.

Στην αρχή της συνάντησης έγινε και μία μετάβαση.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος έκανε μία σύντομη εισαγωγή και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρός μας Χρήστος Αποστολίδης (στο κέντρο της Φωτογραφικής σύνθεσης), ανέλαβε τον συντονισμό της συνάντησης.Πρώτη συνάντηση με τους καλύτερους οιωνούς, η βροχή δεν μας εμπόδισε να ανταλλάξουμε πληροφορίες και απόψεις.
Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*