4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2005 – 22:00 Ξενοδοχείο Plaza στο Σύνταγμα - Τελευταία συνάντηση.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2005 – 22:00 Ξενοδοχείο Plaza στο Σύνταγμα - Τελευταία συνάντηση.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

Πέμπτη


Απίστευτες ιστορίες!!!

Που ν’ αρχίσω και που να τελειώσω... Είχαμε μαζί μας και ένα βιβλίο που έφερε ο Μάρκος σχετικά με την κρυπτογραφία και αρχαία μυστικά και πληροφορηθήκαμε και ποιος ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής και τον λόγο της ύπαρξής του.

Οι ανθρώπινες ιστορίες και τα ανέκδοτα καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στον σύλλογό μας, μας έφτιαξαν την διάθεση.

Στην ερώτηση ποιο ήταν το ποιο ευχάριστο νέο που ακούσαμε, μόνο ο Τάσος Μεσιχρόνης μπόρεσε να πει κάτι και ήταν η γραμμή 4 του μετρό. Κάπου εκεί έμαθε και ο Πέτρος ότι από το καλοκαίρι του 2007 θα μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται να πάει στην δουλειά του κατά το 1/5.

Στην πλατεία Εσταυρωμένου, η Ιερά Οδός καθυστερεί τα έργα, όπου Εσταυρωμένος και τα πάθη του.

Η φωτογραφία του Χρήστου Σαμαρά δεν ήταν καλή (ή ήταν ιδιαίτερα καλή) και σκέφθηκα να βάλω προηγούμενη, αλλά τελικά το ξανασκέφθηκα...

Η ανταλλαγή πληροφοριών τις Πέμπτες είναι κάτι που έχω κάθε βδομάδα να περιμένω.

Κυριακή βράδυ


Για να δούμε και το The Mall

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2005 08:07

Κατάμεστες οι εκκλησίες!!!


Για το γούρι! Για ένα 2006 γεμάτο υγεία και ευτυχία!!!

Πέμπτη

Η απεργία εμπόδισε κάποιους να έρθουν. Είχε και απίστευτο μποτιλιάρισμα. Στην Πατησίων δεν είδα ούτε ένα ελεύθερο ταξί. Γύρισα, πήρα το ποδήλατο και έλυσα το πρόβλημα :-)

Ένα βιβλίο για λίνουξ, ένα βιβλίο για C, το αν η αρνητική διαφήμιση είναι και αυτή καλή ή όχι, και οι συμπτώσεις σε αντιπαράθεση με την κβαντική φυσική, καθώς και το ότι είχε δίκιο ο Πέτρος για τις πιθανότητες και την κουρτίνα με τον Ζονκ ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Όπως ήταν φυσικό η συνάντηση τελείωσε σχετικά νωρίς.

Τετάρτη

Δυσκολεύτηκα να καταλάβω αυτά που έγραφα την Δευτέρα... Να δούμε αν και πότε θα συνέλθω...

Δευτέρα βράδυ

Μόλις τώρα βρήκα την δύναμη να βάλω το βίντεο από τον ΑΝΤ1. Από Σάββατο έως Δευτέρα μεσημέρι, μας ζήτησαν Τατιάνα Στεφανίδου, Χριστίνα Λαμπίρη, Ειδήσεις STAR, Ειδήσεις ΑΝΤ1, Γιώργος Παπαδάκης σε απ' ευθείας μετάδοση από το σπίτι μας... Θυμήθηκα την θητεία μου που έκανα οκταωρίες γερμανικά νούμερα στην μάντρα του Πενταγώνου, (αν και ήμουν ναυτονόμος στην ασφάλεια του Αρχηγού του Ναυτικού) και έχασα και την ψυχραιμία μου μετά από συνέντευξη στον περίβολο του STAR όπου έγινε ένα shooting :-) Τελικά ο κόπος ήταν πενταπλός ενώ η απόδοση διπλή. Τέλος είπε η Κική όχι, για δεύτερη προσπάθεια στον Παπαδάκη και εγώ σε άλλη επαφή, είπα ότι το θέμα μας δεν πιστεύω να ενδιαφέρει την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και συμφώνησαν, αλλά θα τους ενδιέφεραν τα νεαρότερα μέλη της Μένσα (ο Στέφανος είπε όχι). Ίσως έπεται συνέχεια με 18άρηδες μέλη της Ελληνικής Μένσα.

Σάββατο

Στην πρωινή άνοδο για την κορυφή του Αττικού Άλσους, η αρχή του χειμώνα με υποδέχθηκε με πράσινο και χρυσαφί χρώμα μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Λίγες ώρες αργότερα η οικοδέσποινα υποδεχόταν τα παιδιά της που είχαν ρεπό και τους ανθρώπους του ΑΝΤ1.


Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1

Στην φωτογραφία που ακολουθεί το συνεργείο του ΑΝΤ1 ετοιμάζει την λήψη. Την εξωτερική μετάδοση για το Καλημέρα Ελλάδα, έχει αναλάβει ο Άρης Σαλβάνος


Προετοιμασία (ακόμα και στην ταράτσα του σπιτιού) για την απ' ευθείας σύνδεση με Καλημέρα Ελλάδα, του ΑΝΤ1

Πέμπτη


Ως τα ξημερώματα!

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση, έφτιαχνα τον φορητό υπολογιστή ενός φίλου, όταν κατεβάζοντας οδηγούς από το δίκτυο συναντήθηκα στον δίκτυο με τον Βασίλη Τζιμόπουλο, που έφτιαχνε και αυτός τον δικό του υπολογιστή, ίδιας μάρκας με αυτόν που έφτιαχνα και εγώ. Μόλις έφτασα συναντήθηκα με τον Πέτρο Κωνσταντόπουλο που είχε και αυτός έναν σκληρό δίσκο ενός φίλου που του φτιάχνει τον υπολογιστή, ενώ προγραμματίζει να φτιάξει και τον υπολογιστή και άλλου φίλου. Όταν έφτασε ο Μάρκος Στεφανιδάκης μας είπε ότι εντός των ημερών φτιάχνει και αυτός υπολογιστή φίλου!!! Αλλά και ο Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος έφτιαχνε αυτές τις ημέρες των υπολογιστή του και τώρα που το σκέφτομαι και της Κικής ο υπολογιστής με απασχόλησε για λίγες ώρες καθώς και ο δικός μου. Δεν έχω ακόμα καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, στο γιατί τόσο πολλοί υπολογιστές χρειάζονται αυτές τις μέρες φτιάξιμο...

Πάντως έφτασε κοντά δύο η ώρα και δεν το πήραμε είδηση.

Φεύγοντας, ρώτησα τον Χρήστο Σαμαρά, αν ξέρει τι ώρα κυκλοφορεί στην Ομόνοια η Espresso και μου είπε ότι ίσως και να την βρούμε.

Μπήκαμε στον «Άσπρο Σίφουνα» όπως αποκαλεί το Renault του και όταν φτάσαμε στην Ομόνοια έμεινα έκπληκτος βλέποντας τον Στρατή Λιμνιό!!!

Μια ακόμη ευχάριστη αλλά και απίθανη έκπληξη μίας καλής βραδιάς.

Τελικά μάθαμε ότι η Espresso θα κυκλοφορήσει το πρωί και ο Χρήστος μου είπε ότι την κουβεντιάζουν στην ΝΕΤ κατά τις οκτώ παρά τέταρτο με οκτώ και τέταρτο.

Έβαλα το βίντεο να γράψει όλη την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, γράφω αυτές τις γραμμές και θα πέσω για ύπνο γιατί είναι μόνο δέκα μέρες τώρα που ανεβαίνω με το ποδήλατο στην κορυφή του Αττικού Άλσους και δεν θέλω δικαιολογίες να με κρατήσουν σε τεμπέλικες παλιές συνήθειες...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου βράδυ :-)

Περπατούσα με την μητέρα μου τον απογευματινό περίπατο, λίγο μετά που ανέβασα την σελίδα...

Κάτι ακούγεται, λες να είναι το κινητό μου;

Είναι ο Γιάννης Τζένος, αν μπορώ να μιλήσω για την Μένσα σε δημοσιογράφο... Δεν γινόταν...

Όταν επέστρεψα ξαναχτύπησε το κινητό, ήταν ο ίδιος ο δημοσιογράφος, Στρατής Λιμνιός, ο Γιάννης είχε πει ότι είμαστε και οι δύο σύζυγοι στην Μένσα, οπότε έδωσα την Κική στο τηλέφωνο και σε μία ώρα είχε κανονιστεί η συνέντευξη.

Η βραδιά ήταν τέλεια, αν και τα τσιγάρα της παρέας μου αναζωπύρωσαν τον μικρό βήχα που μου άφησε η θητεία μου στο κάπνισμα. (Το 1986 απολύθηκα από τον καπνό).

Η ευχάριστη διάθεση έφτιαξε αρκετά τον οργανισμό μου ώστε να το ξεπεράσω.

Ντρέπομαι που δεν παρακάλεσα να το περιορίσουν, τώρα σκέφτομαι ότι θα αισθανόμασταν όλοι καλύτερα.


Με ευχάριστη συντροφιά!!!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Άργησα να ανεβάσω την σελίδα, για να μείνουν αρκετές μέρες πάνω, τα θέματα του Βασίλη...

Πέμπτη

Μία ευχάριστη έκπληξη έσωσε την βραδιά...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Πρωινός ήλιος.


Χρειάζεται και καλό μόνιτορ...

Copyright Theodoros Natsinas, Nov 27 2005
Photo details: Nikon Coolpix 3200

Με δύο μαθηματικούς στην παρέα και δύο λάτρεις των μαθηματικών, συζητήθηκε το βιβλίο της φωτογραφίας, αλλά και άλλα πολλά...
Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*