Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

 

 

 

IQ και DNA

 
Κείμενο: Θεόδωρος Νάτσινας
 


Αν υπάρχει γονίδιο που να σχετίζεται με την ευφυΐα, τότε όλα τα μέλη της Μένσα έχουμε κάποια συγγένεια.

Δεδομένου μάλιστα ότι μέλη της Μένσα υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη και θεωρητικά σε όλες, είτε όλοι οι άνθρωποι είμαστε συγγενείς, είτε κάποιος ευφυής γύρισε τον πλανήτη, αυτός δηλαδή και οι απόγονοί του.

Και αφού γράφω στον υπολογιστή, σκέφθηκα να γκουγκλάρω το Intelligence Gene που μου πέρασε από το μυαλό. Το βρήκα με την πρώτη! Εδώ: http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060427161424.htm

Δεν είναι όμως απλά τα πράγματα, άμα αρχίσω να ψάχνω, χάνομαι εγώ.

Dysbindin-1, είναι το όνομα του γονιδίου για το οποίο γίνονταν οι έρευνες.

Πρώτα ανακάλυψαν ότι σχετίζεται με την σχιζοφρένεια και αργότερα βρήκαν ότι φαίνεται να σχετίζεται με την ευφυΐα.

Σε άλλη σελίδα όμως, άλλοι επιστήμονες λένε ότι είναι παράλογο να θεωρηθεί ότι ένα και μόνο γονίδιο είναι δυνατόν να σχετίζεται με την ευφυΐα. http://neurophilosophy.wordpress.com/2006/05/03/there-is-no-intelligence-gene/ Η ευφυΐα συνεχίζουν είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων συνδυασμών πολλών παραγόντων και γενετικών αλλά και της επίδρασης του περιβάλλοντος.

ΧΑ, ΧΑ! ΧΑ…

Σιγά που θα εύρισκα μία μόνο απάντηση.

Δείτε λοιπόν και αυτό το λινκ: http://www.gnxp.com/blog/2007/04/intercourse-and-intelligence.php

Αναφέρει ότι αγόρια με δείκτη ευφυΐας κάτω του 70 ήταν κατά 63,3% παρθένοι, αγόρια με Δ.Ε. 70-90 ήταν μόνο 50.2% παρθένοι, με Δ.Ε. 90-110 58.6% και με δείκτη ευφυΐας πάνω από 110 70.3% παρθένοι, όχι στο ζώδιο φυσικά…

Αυτά τα αποτελέσματα δίνουν μία καμπύλη που ανεβαίνει και κατεβαίνει κάπως δηλαδή όπως και η καμπύλη της ευφυΐας ανάλογα με τον πληθυσμό, όχι όμως τόσο απότομα.

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, στην μέση ευφυΐα βρίσκονται οι περισσότεροι άνθρωποι και είναι αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία.

Βέβαια παλαιότερη μελέτη δείχνει ότι οι πιο ευφυείς, ζούνε περισσότερα χρόνια, οπότε ίσως γι’ αυτό να αποκτούν την σεξουαλική εμπειρία αργότερα.

Διαβάζω σε άλλη σελίδα του Scientific American : «όσο περισσότερα βρίσκουν οι επιστήμονες για την συμμετοχή των γονιδίων στην ευφυΐα, τόσο πιο μυστηριώδες γίνεται το θέμα, αλλά αξίζει τον κόπο».

Σε άλλο τεύχος του Scientific American βρήκα τον ακόλουθο τίτλο: Η Δημιουργικότητα σχετίζεται με την σεξουαλική επιτυχία και την σχιζοφρένεια.

Εδώ: http://www.sciam.com/article.cfm?id=creativity-linked-to-sexu

Και να φανταστείτε ότι όταν ξεκίνησα αυτή την έρευνα φανταζόμουνα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γονίδιο που να σχετίζεται με την ευφυΐα, νόμιζα ότι είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Βέβαια μία από τις θεωρίες που βρήκα πιο πάνω, ταιριάζει με την δική μου άποψη. Αλλά δεν με ενδιαφέρει η δική μου άποψη, όσο με ενδιαφέρει η αλήθεια.

Και εδώ θυμάμαι ότι η λέξη αλήθεια σημαίνει αυτό που δεν πέφτει στην λήθη, αυτό που δεν ξεχνάμε, δηλαδή αυτό που είναι σωστό, αυτό που μας σώζει.

Είναι αυτό που μετράνε τα I.Q. tests, την ικανότητα κάποιου ανθρώπου να εντοπίζει την αλήθεια, το σωστό δηλαδή και ίσως και γι’ αυτό να εμφανίζουν μελέτες τους ανθρώπους που βρίσκουν το σωστό, να ζουν περισσότερο.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που με ενδιαφέρει το θέμα του DNA, είναι η γοητεία που μου ασκεί το ερώτημα, ποιοι άνθρωποι είναι συγγενέστεροι με ποιους και ένας άλλος, είναι η έκπληξη που μου προκαλεί όταν ακούω ανακοινώσεις του τύπου: «Οι Ισραηλινοί και οι Άραβες, προέρχονται από την ίδια μητέρα, αλλά άλλον πατέρα», τέλος δε έχω και την απορία για τη σύσταση του πληθυσμού της Ελλάδας μετά από τόσες κατακτήσεις που κάναμε και άλλες τόσες που μας έκαναν, καθώς δε και την Διευρωπαϊκή γεωγραφικά και επίσημα πλέον σύναψη γάμων.


Θεόδωρος Νάτσινας


*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************
Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************


Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*