Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

Μεταφορά στο χρόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μεταφορά στο χρόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

                         Αναφορά: Θ. Νάτσινας

 Εάν γίνει εφικτό το ταξίδι στο χρόνο και έχεις μία ευκαιρία να πας σε κάποια εποχή, σε κάποιο τόπο, για κάποιο χρόνο, πότε, που, για πόσο αλλα και γιατί, θα ζήταγες να μεταφερθείς;

And for our guests:

If time travel becomes possible and you have an opportunity to go to a specific point in time, to a specific place, for any amount of time you wish, when, where, for how much and why, would you ask to be transported?

Όποιο μέλος της Μένσα θέλει, μπορεί να την απαντήσει με email στο natsinas hotmail com για να ανεβάσω την απάντησή του.

Επίσης όποιος θέλει να αλλάξει απάντηση, ας την στείλει και θα προστεθεί η καινούργια με ημερομηνία λήψης της.

Αυτή η ερώτηση έγινε στο Φώτη Καλλιβρετάκη σε μία συνέντευξη, την 11η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα και 15:11.

Συνέντευξη εν εξελίξει με τον Φώτη Καλλιβρετάκη.


Άργησε λίγο να την απαντήσει (13η Σεπτεμβρίου 2022 10:02) καθώς κάνουμε τη συνέντευξη μέσω internet.

Μετά μου ήρθε η ιδέα να ρωτήσω και άλλα μέλη του συλλόγου για αυτήν ειδικά την ερώτηση.

Ρώτησα πρώτα όσους θυμόμουν ότι έρχονται τακτικά σε συναντήσεις.

Ο πρώτος που έκανε like στις ερωτήσεις ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης

Ο πρώτος που απάντησε θετικά ήταν ο Χρήστος Μαυρομάτης.

Οι ερωτήσεις και επεξηγήσεις που έστειλα είναι:

Κάνω μια συνέντευξη και κατέβασα ιδέα...
Ρωτάω για αρχή φίλους, οπότε και εσένα.
Θα απαντούσες μία ερώτηση που θα δημοσιευτεί στο online περιοδικό η απάντησή σου;
(Θέλω να την κάνω σε πολλούς αυτή την ερώτηση και στο άρθρο θα γράψω ότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Μένσα. Στο επόμενο μήνυμα θα σου στείλω και την ερώτηση να δεις αν θέλεις να απαντήσεις)

Εάν γίνει εφικτό το ταξίδι στο χρόνο και έχεις μία ευκαιρία να πας σε κάποια εποχή, σε κάποιο τόπο, για κάποιο χρόνο, πότε, που, για πόσο αλλα και γιατί, θα ζήταγες να μεταφερθείς;

Εάν τουλάχιστον τρεις φίλοι δεχτούν να απαντήσουν την ερώτηση και να δημοσιευτεί, τότε θα ξεκινήσω το άρθρο…

Η ιδέα μου ήρθε στη συνέντευξη που ετοιμάζω όταν έφτασα σε αυτή την ερώτηση, οπότε ήδη έχει απαντηθεί από έναν αυτή η ερώτηση και θα τον ρωτήσω αν θέλει να μπει η απάντηση και σε ξεχωριστή σελίδα που θα απαντάμε όλοι όσοι θέλουμε.

Πρώτα απάντησε με ιδέες και διευκρινιστικές ερωτήσεις ένα από τα μέλη της λέσχης και μετά απάντησε θετικά αλλά θέλει χρόνο και μου έδωσε και μία ωραία ιδέα ένα άλλο μέλος της λέσχης.

Ήδη έχω δύο θετικές απαντήσεις και μία θετική αλλά ανώνυμη προς το παρόν.

Η απάντηση από την συνέντευξη που πήρα την ιδέα για ξεχωριστή σελίδα σχετικά με την ερώτηση ήταν του Φώτη Καλλιβρετάκη:

Φ: Κατά πάσα πιθανότητα θα ζητούσα να μεταφερθώ στο μέλλον, 10.000 χρόνια από σήμερα και να κάτσω εκεί για 5 χρόνια. Πέραν της προφανούς περιέργειας για το πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πλανήτης, ο ιστορικός μέσα μου θέλει να απαντήσει σε μερικά ερωτήματα: εάν η ανθρωπότητα έχει επιβιώσει και εξακολουθεί να καταγράφει την ιστορία της, πώς θα θυμούνται την εποχή μας; Τι θα γράφουν για εμάς; Τι θα έχει επιβιώσει από τον 21ο αιώνα; Πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι γλώσσες; Θα είναι αναγνωρίσιμες μετά από τόσα χρόνια; Φαντάζομαι τον εαυτό μου να βρίσκεται σε κάποιο Πανεπιστήμιο του μακρινού μέλλοντος και να παρακολουθεί μάθημα με θέμα «Αρχαιολογία του 21ου αιώνα».

Η Πρώτη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Δημήτρης Πολίτης:

Στο μέσον της φωτογραφίας.

Δ: Στην Αθηνα γυρω στο 480πΧ, στον Χρυσο αιωνα! Να ακουσω τον Σωκρατη και να μιλησω με τους αλλους πολιτες της πρωτης (?) δημοκρατικης πολης !

Η δεύτερη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Μιχάλης Μαρίνης:

Μ: Θα ήθελα να ταξιδέψω στο μέλλον να συναντήσω τον εαυτό μου λίγο πριν τα τινάξω να πιάσω μια συζήτηση μαζί του, να μου πει τα λάθη μου στα χρόνια που περασαν, τα λάθη των ανθρώπων γύρω μου που θα μπορούσα να βοηθήσω να διορθωθούν.. θα καθόμουν να ακούσω καλά τι έχει να πει.. θα έμενα όσο πρέπει για να καταλάβω τι λέει και να με παρηγορήσω γέροντα. Εδώ Αθήνα όπου θα έμενα τοτε.. Στο γυρισμό θα ήταν σα να ζω με σωστό σκοπό.. Εναλλακτικά, στο πολύ μακρινό μέλλον, όταν θα συμβιωναν οι θεοί με τους ανθρώπους και να έμενα εκεί.. Το πρώτο ταξίδι γεμάτο αισιοδοξια και αληθεια.. το δεύτερο γεμάτο αλήθεια αλλά μάλλον καταδικασμένο σε μια απόλυτη ανία θλιβερό και χωρίς γυρισμό.

Η Τρίτη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Βασίλης Τζιμόπουλος:

Βασίλης Τζιμόπουλος

Β: Θα ήθελα να είμαι στην Ελλάδα του 3000 μ.Χ. για τουλάχιστον ένα έτος, ώστε να δω την πρόοδο των επιστημών. Να δω αν ερωτήματα που σήμερα αποκαλούμε "μεταφυσικά", επιστημονική φαντασία κλπ κλπ, έχουν απαντηθεί ή όχι.

Ο Χρήστος Σαμαράς έστειλε στην ομάδα Viber (κάντε κλικ στην φωτογραφία του) αυτό:Πέμπτος εγώ Θεόδωρος Νάτσινας:

Θ: Θα πήγαινα στο 1916 λίγο πριν πεθάνει από την τότε μεγάλη πανδημία ο παππούς μου από την μητέρα μου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να τον γνωρίσω και μετά Θεσσαλονίκη να γνωρίσω και τον παππού μου από τον Πατέρα μου… Οπότε μια 5ετία θα ήταν αρκετή. (Δελεάστηκα να πω στο μέλλον αλλά νομίζω ότι η τωρινή εποχή είναι η πιο ενδιαφέρουσα και την ζω).
Σημείωση: Τις γιαγιάδες τις έζησα ήδη, αλλά θα τις έβλεπα και πως ήταν τότε...

Η έκτη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Βασίλης Τσαρούχης:

Βασίλης Τσαρούχης

Πότε: 1934 (Ρεμπέτικη εποχή)
Που: Πειραιάς
Για πόσο: Ένα μήνα
Γιατί: Για να γνωρίσω τους ντυμένους με αλήθεια και σταράτα λόγια ρεμπέτες της εποχής - ανθρώπους με μπέσα που δεν βρίσκεις πλέον σήμερα - και φεύγοντας να τους αφιερώσω δυό πενιές για την παρακαταθήκη που μας άφησαν.
- Βασίλης Τσαρούχης -

Η έβδομη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Παναγιώτης Καρμίρης.

Οκ. Αν μπορούσα να τηλεμεταφερθω θα ταξίδευα στο μέλλον για να δω πόσο έχει η προοδεύσει η ανθρωπότητα, να ταξιδέψω στα αστέρια, να αναζητήσω νέους πλανήτες και νέους πολιτισμούς.

Η όγδοη απάντηση που έφθασε μέσω Viber ήταν αυτή που έστειλε ο Γιάννης Τζένος.

Μου αρκεί να μεταφερθώ, ένα+μισό αιώνα πέρα από το σήμερα, ώστε και την τεχνολογική πρόοδο να μπορώ να κατανοήσω αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους να μπορώ να εντοπίσω και να γνωρίσω τις συνθήκες ζωής τους.

Η ένατη απάντηση που έφθασε μέσω messenger ήταν αυτή που έστειλε ο Μάρκος Στεφανιδάκης.

Θα πήγαινα ένα χρόνο πριν την ανακάλυψη του ταξιδιού στο χρόνο για να σκοτώσω τον εφευρέτη, ώστε να σωθεί η ανθρωπότητα από την καταστροφικότερη τεχνολογική εξέλιξη που θα είχε γνωρίσει στην ιστορία της.

Δέκατη απάντησε η Ελένη Γερονικόλα:

(Έδωσε διπλή απάντηση αλλά στο τέλος επιλέχθηκε μία. Είπε ότι θα πήγαινε στο χρόνο έτσι ώστε να ξέρει τους αριθμούς που κερδίζουν στο Λόττο και να κερδίσει τον πρώτο αριθμό και στο μέλλον όταν θα είναι εφικτό το ταξίδι στο διάστημα) Με επιμονή μου αν είναι μόνο το ένα από τα δύο εφικτό, ποιο διαλέγει, επέλεξε την εποχή που θα είναι εφικτό το ταξίδι στο διάστημα.

Ενδέκατη απάντησε η Κική Φλώρου:

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι για μία μόνο φορά.

Δωδέκατη απάντησε η Ευαγγελία Κρεμέζη:

AN ΓINEI EΦIKTO TO TAΞIΔI ΣTO XPONO, ΘA HΘEΛA NA TAΞIΔEΨΩ ΣTHN BIKTΩPIANH EΠOXH KAI NA ΠAPAMEINΩ EKEI IΣΩΣ ΓIA ENA ETOΣ H AKOMA KAI ΓIA ENA MEΓAΛYTEPO XPONIKO ΔIAΣTHMA.

ΘA HΘEΛA NA BPEΘΩ ΣTO ΛONΔINO EKEINHΣ THΣ EΠOXHΣ, OΠOY OI ANΘPΩΠOI ΔIAKATEIXAN KAΛOYΣ TPOΠOYΣ KAI MIA EYΓENH AYPA. EKEI OΠOY YΠHPXE AΓNOTHTA, ΣEBAΣMOΣ KAI KAMIA XYΔAIOTHTA. ΘA MOY APEΣE NA ΠAPATHPΩ TON "AΓΩNA" ANΘPΩΠΩN NA ΦTANOYN ΣE MIA YΨHΛH KOINΩNIKH ΘEΣH, NA EXOYN TON ΣEBAΣMO THΣ KAΛHΣ KOINΩNIAΣ, KAΘΩΣ KAI TA MEΣA ME TA OΠOIA TO EΠITYΓXANOYN.

EΠIΣHΣ, ΘA HTAN ΠOΛY ENΔIAΦEPON NA ΠAPΩ MIA ΓEYΣH AΠO TON TOTE TPOΠO ZΩHΣ. EKEI OΠOY ΔEN YΠHPXAN KINHTA KAI OI ANΘPΩΠOI ΔEN ENIΩΘAN AΠOBΛAKΩMENOI AΠO TIΣ THΛEOPAΣEIΣ. ANTIΘETΩΣ, KATANAΛΩNAN OΛH TOYΣ THN ENEPΓEIA EPEYNΩNTAΣ, ANAKAΛYΠTONTAΣ, ΔIABAZONTAΣ KAI ΓENIKOTEPA KANONTAΣ ΠIO ΠΛOYΣIOYΣ TOYΣ EAYTOYΣ TOYΣ ME ΓNΩΣEIΣ.

Δέκατη τρίτη αλλά ανώνυμη απάντηση:

Θα γυρνούσα στην εποχή που πήγαινα σχολείο και θα μου έλεγα να μη σπουδασω και να γίνω ηθοποιός!

Δέκατος τέταρτος απάντησε ο Γεώργιος Τσαλίκης:

Θα ζητούσα να επέστρεφα στο 1989 για να δώσω συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές σε κάποιον, μέχρις ότου σιγουρευόμουν ότι αυτές θα έπιαναν τόπο.

Δέκατος πέμπτος ο Παρασκευάς Μ.

Θα γυρνούσα λίγα χρόνια πίσω προκειμένου να με συναντήσω και να με συμβουλεύσω για διάφορα θέματα βασιζόμενος στην αποκτηθείσα εμπειρία μου.

Δέκατος έκτος ο Χρήστος Πανάρετος

Θα ήθελα να μεταφερθώ στην αρχή του γυμνασίου.
Θα ήθελα να ασχοληθώ με την πληροφορική σοβαρά από τότε με σκοπό να μου είχαν ανοίξει πολλές πόρτες ως προς αυτή την επιστήμη.
Ο αθλητισμός θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα.

Αναφορά - σύνταξη σελίδας


Θεόδωρος ΝάτσιναςΕπιστροφή στα περιεχόμενα.
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.

 

 


************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*