4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

 
του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου


Μετά από μια μικρή διακοπή λόγω καλοκαιριού εύχομαι καλό φθινόπωρο. Ας δούμε κάποιες προτάσεις για αυτό το μήνα:
Από τις εκδηλώσεις ανεξάρτητων φορέων που διοργανώνονται κάθε Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο ξεχωρίζει το γκαλά μπαλέτου «Ballet Night - Meet the stars» στις 16 του μήνα : http://www.ticketservices.gr/mobile/?page=event&eventid=479) καθώς και η βραδιά τραγουδιού με τη μοναδική Montserrat Caballe με τη συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στις 17 του μήνα:
http://www.musiccorner.gr/?p=53516
Δείτε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Ηρώδειο στο http://www.herodeion-events.gr/

Το καθιερωμένο κάθε Σεπτέμβριο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» που διοργανώνει το περιοδικό Σινεμά θα διαρκέσει φέτος από τις 19 ως τις 30 του μήνα με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών νέων ταινιών αλλά και αφιερώματα στην ιαπωνική Nikkatsu και στον σκηνοθέτη Whit Stillman.
Οι προβολές θα γίνουν εκτός από τις αίθουσες των κινηματογράφων Δαναός 1&2 και στις αίθουσες Odeon Όπερα 1&2 και Ιντεάλ, μια και οι «πληγωμένες» αίθουσες του Αττικόν και Απόλλων δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν εγκαίρως. Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις 13 του μήνα δείτε το
http://www.aiff.gr/

Έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Συμμετέχουν περίπου 150 εκδότες σε 130 περίπτερα όπου παρουσιάζουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή, ενώ σε ειδικό χώρο εκτίθενται βραβευμένα και σπάνια βιβλία από το 1956 έως σήμερα. Δείτε περισσότερα στο
http://www.express.gr/news/ellada/638926oz_20120910638926.php3

Μια όμορφη βραδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της jazz (και όχι μόνο) στις 28 του μήνα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής με το Dimitris Kalantzis Quintet σε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Mano's", αφιερωμένο στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Περισσότερα στο http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=912

Την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Παλαιοί Χάρτες του Ευρύτερου Ελλαδικού Χώρου...στα Ίχνη της Αρχαιογνωσίας και της Ιστορίας...» παρουσιάζει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, όπου 200 περίπου πρωτότυποι παλαιοί χάρτες, που ανήκουν στη συλλογή του καθηγητή Παναγιώτη Ν. Σουκάκου, εστιάζουν στη χαρτογραφική απεικόνιση του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και της ανατολικής Μεσογείου και περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της εξέλιξης της χαρτογραφίας, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα..
Λεπτομέρειες στο http://www.thf.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=8&eventid=264

Υπενθυμίζω ότι συνεχίζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η σημαντική περιοδική έκθεση με τον τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων που ανασύρθηκαν από το χώρο του ναυαγίου, ανάμεσα στις οποίες και ο περίφημος «Μηχανισμός των Αντικυθήρων», στον οποίο γίνεται εκτεταμένη αναφορά:
http://www.namuseum.gr/museum/pressreleases/2012/pressrelease_antikythera-gr.htmlΑνδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*