4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

 
του Ανδρόνικου ΜπαμπάτσικουΌπως κάθε χρόνο άνοιξε και φέτος τις πύλες του το Φεστιβάλ Αθηνών με το δίπτυχο του ιταλικού βερισμού “Cavalleria Rusticana” του Pietro Mascagni και “Pagliacci” του Ruggero Leoncavallo από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, παράσταση που θα επαναληφθεί στις 3-6 του μήνα. Από τις πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αυτό το μήνα ξεχωρίζουν οι παραστάσεις “Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές)” με το Θέατρο του Ήλιου της Ariane Mnouchkine στο Athens Metropolitan Expo (10-12 & 15-19 Ιουνίου), “May B” (22-23 Ιουνίου) και “Salves” με την Ομάδα χορού της Maguy Marin στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260 καθώς και η συναυλία της Φιλαρμονικής της Σκάλας του Μιλάνου στις 26 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Γκούσταβ Μάλερ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο: http://www.greekfestival.gr/gr/program

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ συνεχίζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση «The Last Grand Tour / Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα» στην οποία αναφέρθηκα και τον περασμένο μήνα, αλλά και η έκθεση «ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα» στο Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Οδού Πειραιώς έως τις 31 Ιουλίου, στην οποία παρουσιάζονται ευφάνταστες δημιουργίες ανερχόμενων αλλά και ευρέως καταξιωμένων σχεδιαστών μόδας και καλλιτεχνών, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του σώματος και του ενδύματος καθώς και τα όρια της αντίληψής μας για το Τί Είναι Τέρας.
Για αυτήν την έκθεση διαβάστε περισσότερα στο: http://www.greekfestival.gr/gr/event119-arrrgh--terata-kai-simeia-sti-moda.htm

Στον φιλόξενο και ολάνθιστο κήπο του Μεγάρου οι φίλοι της ποίησης θα έχουν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 20:00 την εξαιρετική ευκαιρία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Megaron Plus, να παρακολουθήσουν μια συζήτηση μεταξύ δύο κορυφαίων ελλήνων ποιητών, καθισμένοι στο γρασίδι κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Πρωταγωνιστές της βραδιάς, ο Τίτος Πατρίκιος και η Κική Δημουλά. «Οι δύο ποιητές θα συνομιλήσουν για την ποίηση σήμερα» μέσα από τη δική τους οπτική. Επιχειρώντας μια πρακτική προσέγγιση της ποίησης, θα μιλήσουν για το πώς γράφονται τα ποιήματα και θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.
Λεπτομέρειες στο http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=213

Στον ίδιο αυτό κήπο το Μέγαρο θα γιορτάσει στις 21 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, αλλά και τα είκοσί του χρόνια, με ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, σύνολο Melos Brass και Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή) αλλά και ένα μεγάλο πάρτι με χορευτική μουσική αργά το βράδυ.
Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα στο http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=541

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2011 που οργανώνεται για δωδέκατη χρονιά, θα παρουσιαστούν όπως πάντα δωρεάν συναυλίες από όλα τα είδη της μουσικής στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας αλλά και δεκάδων πόλεων σε όλη την Ελλάδα.
Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς στο http://www.europeanmusicday.gr/Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*