4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Special Interest Groups |

 

 

 

 

 

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

 
του Ανδρόνικου Μπαμπάτσικου


Στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε συμπαραγωγή Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Εθνικής Λυρικής Σκηνής η δημοφιλής όπερα του Puccini “Μαντάμα Μπαττερφλάι” που διαδραματίζεται στη μακρινή Ιαπωνία των τελών του 19ου αιώνα και βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία που συγκινεί μέχρι σήμερα.
Στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπάρχουν και δύο αυτό το μήνα που εντάσσονται στον κύκλο «Ημέρες Πιάνου», η πρώτη στις 19 Φεβρουαρίου με το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Chopin ανάμεσα σε άλλα, που είναι και συμμετοχή στο έτος Chopin που γιορτάζεται φέτος μια και συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννησή του, και η δεύτερη στις 25 Φεβρουαρίου με τέσσερα κοντσέρτα για πιάνο των Rachmaninov, Ravel, de Falla και Saint-Saens.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.megaron.gr

Και μια και διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης (να δούμε μέχρι πότε...), πολιτισμός δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε πάντα το χέρι στην τσέπη! Έτσι προτείνω το site www.forfree.gr στο οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν εκδηλώσεις παντός είδους.
Για παράδειγμα στο http://www.forfree.gr/event.php?pageid=3&id=4355 μπορείτε να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα για τον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων όπου η είσοδος είναι ελεύθερη με προσκλήσεις που διατίθενται αυθημερόν απ το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός εγκαινιάζεται στις 22 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η έκθεση «O Μiro της Μαγιόρκα», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiro της Μαγιόρκα και θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» (http://www.hellenic-cosmos.gr/). H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα της δημιουργικής περιόδου του μεγάλου καλλιτέχνη στο εργαστήρι της Μαγιόρκα: ελαιογραφίες της ώριμης περιόδου του (1976-1981), που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη ζωή. Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης θα παρουσιαστούν και χαρακτικά του καλλιτέχνη στο Ινστιτούτο Θερβάντες (http://atenas.cervantes.es/gr/default.shtm) από τις 19 του μήνα, καθώς και φωτογραφίες από το εργαστήρι του Καταλανού καλλιτέχνη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ήδη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα φιλοξενούνται οι φωτογραφίες του Catala Roca και από 1ης Μαρτίου έως και 31 Μαΐου, τα έργα του Joaquin Gomis).

Υπενθυμίζω την επίκαιρη (λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου) έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης «Έρως: από την Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη αρχαιότητα», στην οποία αναφέρθηκα και το Δεκέμβριο, αλλά προπαντός το ραντεβού των μελών της Ελληνικής Mensa το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη - κτήριο οδού Πειραιώς 138 για την ξενάγηση στην Έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης 1910-1989», από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς! Δείτε λεπτομέρειες στο site της Mensa.Ανδρόνικος Μπαμπάτσικος

*********************************
Οι σελίδες μας έχουν δεχθεί επισκέψεις μέχρι σήμερα.
*********************************Επιστροφή στα περιεχόμενα.
Hellenic Mensa Magazine on Line 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*