Επικαιρότητα - News | 4-6 2002 | 7-12 2002 | 1-6 2003 | 7-12 2003 | 1-6 2004 | 7-12 2004 | Photo Gallerie | Mensa Spesial Interest Groups |

 

 

 

 

 

Alienware - Overclocking

 
του Μάρκου Στεφανιδάκη
 


Μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των PC (συγκεκριμένα των OEM) γιορτάζει το έτος 2006 τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Ιδρύθηκε το 1996 στο Miami με αρχικό κεφάλαιο μόλις 13.000 USD και αποφέρει πλέον πολλές δεκάδες εκατομμύρια USD στον ιδρυτή της. Ο λόγος περί της Alienware.

Το κεντρικό ευρωπαϊκό παράρτημά της βρίσκεται στο Athlone της Ιρλανδίας (σημαδιακό) ενώ δραστηριοποιείται επίσης σε Γαλλία και Γερμανία.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου η ύπαρξη κάποιας παραεισαγωγής καινούργιων Alienware. Για να αποκτήσει κάποιος μηχανάκι Alienware στη χώρα μας πρέπει να έχει βαθιά τσέπη (γεμάτη μέχρι πάνω) ή θείο στην Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία ή έστω μια θεία στο Chicago. Η εταιρία συνθέτει μηχανήματα που στοχεύουν τόσο στους υπερ-παιχνιδάδες-παιχνιδιάρηδες όσο και σε άτομα με περισσότερο πραγματικά εισοδήματα καθώς τα μοντέλα της ξεκινάνε από τις 800 GBP και καταλήγουν στις περίπου 2.700 GPB.

Τα σημεία που υπερτερεί σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές είναι η δοκιμασμένη ποιότητα κατασκευής, η αξιοπιστία, το απίστευτο service, η μοναδική υποστήριξη, η ανυπέρβλητη ομορφιά, οι τρομακτικές επιδώσεις (μπου!) καθώς και το overclocking με εγγύηση. Η τελευταία είναι ίσως και η μεγαλύτερη διαφορά. Είναι σαν να αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο με διπλό τούρμπο, διπλό νίτρο και πιστόνια από F-16 (αν είχε) και να έχει και εργοστασιακή εγγύηση. Το πόσο θέλεις να «υπερτουρμπίσεις» το μηχάνημα το δηλώνεις την ώρα της παραγγελίας.

Επίσης, μπορείς να διαλέξεις μέχρι τρία παιχνίδια τα οποία εγκαθιστά το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας εντελώς δωρεάν προτού σου παραδώσουν το μηχάνημα. Εναλλακτικά μπορείς να τους στείλεις (!) τα παιχνίδια που ήδη έχεις και να στα εγκαταστήσουν. Φυσικά στην εγκατάσταση περιλαμβάνεται η παραμετροποίησή τους για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο μηχάνημα που αγοράζεις.

Για εμάς, τους φτωχούς συγγενείς της Ευρωπαϊκής οικογένειας, εναλλακτική λύση είναι η αγορά των επιμέρους συστατικών και ο «υπερτουρμπισμός» τους. Φθηνότερη λύση μεν αλλά και περισσότερο ριψοκίνδυνη δε καθώς χάνεται κάθε εγγύηση που έχουμε στα υπερχρονισμένα εξαρτήματα. Από τα ανωτέρω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα Alienware απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν το κορυφαίο μηχάνημα που κυκλοφορεί, σε αυτούς που το μόνο που γνωρίζουν από overclocking είναι ότι το θέλουν (η χαρά του amateur και όχι μόνο) καθώς και σε αυτούς που τους αρέσει να κορνιζάρουν την εγγύηση από τον εξοπλισμό που αγοράζουν (μην περιμένετε να σας χαλάσει Alienware).

Μία τέτοια εταιρία δεν υπάρχει στον Ελληνικό χώρο. Άποψη μου είναι ότι οι εγχώριοι OEM κατέχουν την τεχνογνωσία για την παραγωγή αντίστοιχων μηχανημάτων και έχουν τη δυνατότητα να τα παρέχουν και με εγγύηση (για τις λοιπές υπηρεσίες δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά). Προς το παρόν στη χώρα μας τα καταστήματα πληροφορικής περιορίζονται στην πώληση του εξοπλισμού για overclocking. Ίσως αν δουν το μηχανάκι που συνθέτουν να φιγουράρει στο εξώφυλλο των περιοδικών του χώρου με λεζάντες του στυλ «Το γρηγορότερο μηχάνημα στα Βαλκάνια από το ΠΛ….» ή του στυλ «Multi….a Murcielago» καταλάβουν ότι υπάρχει κενό στην αγορά. Προσωπικά, αν βρω μηχάνημα με εγγύηση και τις ανωτέρω επιδόσεις θα πουλήσω την ψυχή μου στον Bill Gates για να το αποκτήσω.

Μ.Σ. Faust

Μάρκος Στεφανιδάκης
Επιστροφή στα περιεχόμενα.
 
           ************
Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν σε αρχείο για Η/Υ τα άρθρα τους που πρόκειται να εμφανιστούν εδώ,
να τα στέλνουν στην διεύθυνση:
natsinas@hotmail.com


************

Με τον μετρητή που ακολουθεί φαίνονται και οι προτιμήσεις
των περισσότερων από μας έτσι ώστε να διαμορφώνεται
καλύτερα το περιεχόμενο του Περιοδικού μας


*
***
*******
**********
*************

Flag counter since January 2, 2013 (when main counter at the top of the page had 627136 visits):

Flag Counter

Shinystats:


*************
**********
*******
***
*